Syö valkosipulinkynsi päivässä – 8 hyötyä

Valkosipulin säännöllinen nauttiminen voi auttaa parantamaan ruuansulatuksen toimintaa ja ravintoaineiden imeytymistä. Lisäksi se optimoi haiman ja maksan toimintaa.

Valkosipuli on kieltämättä yksi eniten käytetyistä ja hyödynnetyistä luonnon lääkeaineista. Valkosipuli on ollut lääkinnällisessä käytössä jo vuosisatojen ajan ja se on monille eri kulttuureille tuttu aines. Valkosipuli on paljon enemmän kuin pelkkä ruuanlaitossa käytetty mauste.

Valkosipulin sisältämä rikki ja fytoravintoaineet tekevät siitä suositun ja kuuluisan lääkeaineen, joka on ollut käytössä jo Antiikin ajoista alkaen. Näillä aineksilla on sairauksia lievittävä ja parantava vaikutus, joten se sopii monen eri vaivan hoitoon ja yleisen terveydentilan kohentamiseen. Valkosipulin on aikoinaan uskottu pitävän sisällään myös maagisia voimia, jotka karkoittavat vampyyrit ja muut pahat olennot.

Mitä hyötyä on valkosipulin päivittäisellä nauttimisella? Siihen tutustumme tarkemmin tässä artikkelissa. Kutsumme sinut tutustumaan valkosipulin ihmeellisiin vaikutuksiin.

1. Valkosipuli parantaa verenkiertoa

Valkosipuli sisältää paljon B-vitamiinia, tärkeää yhdistettä, joka alentaa homokysteiinin määrää kehossa. Homokysteiinin liiallinen määrä voi olla elimistölle haitallinen, sillä se supistaa verisuonia ja aiheuttaa seuraavia ongelmia:

 • Korkea määrä homokysteiinia voi aiheuttaa veren paksuuntumista ja paakkuuntumista.
 • Veritulpan kehittymisen riski kasvaa.
 • Mitä korkeampi homokysteiinin määrä, sitä herkemmin potilas voi kärsiä verisuonten sairauksista.

Kun syöt valkosipulia tyhjään mahaan, ehkäiset edellä mainittuja vaikutuksia.

Suositeltua lukemista: 7 loistavaa ruokaa laihdutukseen

2. Valkosipuli, loistava luonnollinen antibiootti

Verisolut

Tiesitkö, että toisen maailmansodan aikana, kun lääkkeistä oli pulaa, käytettiin valkosipulia korvaamaan monet eri lääkeaineet? Usko pois, totta se on. Tämä vahva, mutta luonnollinen antibiootti on tuttu kotikonsti eri vaivojen hoitoon. Valkosipulin säännöllinen nauttiminen vaikuttaa kehoon seuraavin tavoin:

 • Se vahvistaa puolustusjärjestelmää
 • Se parantaa lieviä tulehduksia
 • Se nopeuttaa haavojen paranemista
 • Se ehkäisee flunssaa ja vilustumista

3. Valkosipuli on hyväksi maksalle

Ennen kaikkea valkosipuli on todellinen tehopuhdistaja, joka huuhtelee kehosta myrkyt ja ylimääräisen nesteen. Valkosipuli poistaa kuona-aineet, loiseliöt ja raskasmetallit, kuten elohopean, sekä lääkeaineiden jäämät, joita maksa ei pysty käsittelemään.

 • Valkosipuli on täynnä A-, B- ja C-vitamiinia, joista jokainen stimuloi maksan toimintaa.
 • Lisäksi valkosipuli lievittää tulehdusta, ja sopii erityisen hyvin rasvamaksan hoitoon.
 • Jos heräät joka aamu tummat silmäpussit silmien alla koreillen, kasvot turvoksissa ja paha maku suussasi, on hyvin mahdollista, että maksasi on ylikuormittunut. Näissä tapauksissa voi valkosipuli olla hyödyllinen apu.

Suositeltua lukemista: Viisi vinkkiä maksan ja sappirakon toiminnan parantamiseen

4. Valkosipuli poistaa tukkoisuuden

Kärsitkö keuhkojen sairaudesta tai muista hengitysteiden ongelmista? Jos vilustut herkästi ja saat pahan, limaisen yskän ja nenäsi vuotaa jatkuvasti, voi valkosipuli tarjota avun tähän.

 • Valkosipuli poistaa limaa, avaa hengitysteitä ja toimii luonnollisena antibioottina, joka hoitaa keuhkojen tulehdustilaa.
 • Jos kärsit poskiontelontulehduksesta tai pahasta yskästä, voit valmistaa valkosipulisiirapin tai suihkeen.

5. Valkosipuli huoltaa ihoa

Valkosipuli ihonhoidossa

Tämä yllättävä hyöty kiinnostaa monia: kun syöt valkosipulinkynnen päivässä tyhjään mahaan, teet ihostasi hehkuvan, nuorekkaan, tasaisen ja kuulaan.

 • Valkosipuli on täynnä antioksidantteja, jotka siloittavat ihoa ja hidastavat ikääntymisen merkkien ilmaantumista. Valkosipuli uudistaa ja suojaa ihoa.
 • Se stimuloi ihosolujen uusiutumista ja ehkäisee aknea.
 • Jotta saisit kaiken irti valkosipulin mahtavista hyödyistä ihollesi, sinun tulee nauttia valkosipulinkynsi päivässä tyhjään mahaan ja huuhdella se alas lasillisella vettä.

6. Valkosipuli alentaa kolesterolia

Valkosipuli sisältää allisiinia, terapeuttista ainetta, joka huoltaa verenkiertoelimistöä. Valkosipulin vaikutus on niin vahva, että jo yksi kynsi päivässä voi vähentää huonolaatuisen kolesterolin määrää veressä 9 prosentilla.

Valkosipulin vaikutuksesta verenkiertoon on tehty monia tutkimuksia, ja Kiinalaisen Shandongin yliopiston toksikologian insituutin tutkijatiimin mukaan valkosipulin etu verenkiertojärjestelmälle on huomattava.

Myös Espanjan sydänyhdistys suosittelee, että jokainen nauttii valkosipulia säännöllisesti, ei pelkästään kolesterolin alentamiseen, vaan myös veren puhdistamiseen ja antibioottisen ja antibakteerisen vaikutuksen takia.

7. Kärsitkö anemiasta? Nauti valkosipulia joka päivä

Moni kärsii jossain elämänvaiheessa raudan puutostilasta – se on yksi yleisimmistä ravintoaineen puutostiloista. Miten valkosipulin nauttiminen auttaa anemian hoidossa?

 • Se tehostaa puolustusjärjestelmän toimintaa ja suojaa tauteja vastaan.
 • Se parantaa verenkierron terveyttä ja antaa elimistölle runsaasti vitamiineja ja mineraaleja.
 • Valkosipuli stimuloi mahanesteiden erittymistä ja parantaa täten ruuansulatusta.

Suositeltua lukemista: Luonnolliset mehut anemian hoitoon ja ehkäisyyn

8. Valkosipuli huoltaa ruuansulatuselimistöä

Kulhollinen valkosipulinkynsiä

Sinun ei tarvitse syödä kourallista valkosipulinkynsiä päivässä, vaan jo yksi pieni kynsi riittää. On tärkeää pitää ruokavalio tasapainossa ja tuntea oma kehonsa.

Jotkut voivat tuntea olonsa pahoinvoivaksi muutaman raa’an valkosipulinkynnen jälkeen, mutta kun keho tottuu niiden nauttimiseen, alat pian huomata valkosipulin positiivisen vaikutuksen ja sivuvaikutukset heikkenevät.

 • Ruuansulatus toimii paremmin.
 • Ravintoaineet imeytyvät paremmin, sillä valkosipuli lisää mahanesteiden erittymistä ja happamuutta.
 • Maksa ja haima toimivat paremmin.

Missä tapauksissa valkosipulin syömistä kannattaa välttää?

 • Valkosipuli ohentaa verta luontaisesti. Jos siis otat säännöllisesti verta ohentavia lääkkeitä tai kärsit veren hyytymisongelmista, vältä valkosipulin nauttimista päivittäin.
 • Jos kärsit kilpirauhasen liikatoiminnasta, vältä valkosipulia, sillä se sisältää runsaasti iodiinia.
 • Jos nautit sydänvaivoihin lääkkeitä ja valkosipulikapseleita, vältä valkosipulin nauttimista aamuisin.

Tärkeintä on pitää mielessä periaate ”kaikkea kohtuudella”, jolloin et nauti liikaa valkosipulia, mutta saat riittävän määrän. Jos et ole varma siitä, voitko nauttia valkosipulia vaivoihisi tai lääkkeidesi yhteydessä, juttele asiasta lääkärisi kanssa.