Logo image
Logo image

Luonnolliset mehut anemian hoitoon ja ehkäisyyn

2 minuuttia
Luonnolliset mehut anemian hoitoon ja ehkäisyyn
Kirjoittanut Valeria Sabater
Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Anemia johtuu kehon raudanpuutteesta. Naiset kärsivät tästä tilasta usein, varsinkin runsaiden kuukautisten aikana tai huonon ravinnon takia. Tässä artikkelissa esittelemme muutamia luonnollisia mehuja, joita voi käyttää anemian hoitoon ja ehkäisyyn.

Rauta on keholle elintärkeä rakennusaine, jolla se syntetisoi veren punasolut sekä hemoglobiinin. Ne taas vuorostaan kuljettavat happea keuhkoista kehon kaikkiin soluihin, mikä on välttämätöntä kehon toiminnan kannalta. Anemia aiheuttaa monia tuttuja oireita, kuten esimerkiksi uupumusta, hiusten ja kynsien heikkoutta, kalpeutta sekä sydämentykytystä.

Tässä muutama terveellinen ja täysin luonnollinen mehu, joita voi käyttää anemian hoitoon ja ehkäisyyn. Katsotaanpa!

Mehuja anemian hoitoon ja ehkäisyyn

Punajuuri-porkkanamehu

Some figure

Punajuuri sisältää runsaasti rautaa, jolla voidaan ehkäistä ja hoitaa anemiaa. Porkkana ja hiiva taas osaltaan auttavat rautaa imeytymään kehoon.

Ainekset

 • Yksi punajuuri
 • Yksi porkkana
 • Kaksi ruokalusikallista oluthiivaa
 • Lasillinen vettä

Ohjeet

Aloita pesemällä ja pilkkomalla punajuuri ja porkkana. Laita ne tehosekoittimeen veden kera ja sekoita. Kun ainekset ovat sekoittuneet, lisää hiiva. Nauti ennen aamiaista.

Persiljamehu

Some figure

Maku voi olla hieman vahva, mutta vakuutamme, että tämä on erinomainen hoito anemiaa vastaan. Persilja sisältää runsaasti rautaa ja kun se yhdistetään sitruunaan, se myös imeytyy kehoon. Juo tämä ennen päivän pääruokaa.

Ainekset

 • Kourallinen persiljaa
 • Yksi sitruuna
 • Lasillinen vettä

Ohjeet

Aloita aina pesemällä ainekset hyvin. Hienonna sitten persilja ja laita se tehosekoittimeen veden kanssa. Hurauta ne tehosekoittimessa ja purista joukkoon sitruunamehu. Maku on tosiaan hieman vahva, mutta ajattele sitä tarpeellisena lääkkeenä anemian hoitoon. Muista, että persiljan sisältämä rauta imeytyy paremmin kehoon, kun mukana on sitruunaa.

Pinaatti-punajuuri-marjamehu

Some figure

Tämä on erittäin ravinteikas mehu, jossa on huima määrä rautaa. Mukana ovat pinaatti sekä punajuuri, tätä elintärkeää mineraalia eli rautaa sisältävät vihannekset, ja lisänä marjat. Tämä on maukas mehu, jonka voi juoda ennen illallista. Se on mainio lisä päivittäiseen ravintoosi ja se on myös loistava apukeino anemian hoitoon.

Ainekset

 • Viisi kourallista marjoja
 • Kolme pientä retiisiä
 • Yksi punajuuri
 • Kaksi kourallista pinaattia
 • Lasillinen vettä
 • Puoli ruokalusikallista oluthiivaa

Ohjeet

Pese ainekset hyvin. Lisää sitten marjat, pinaatti sekä pilkotut retiisit ja punajuuret tehosekoittimeen. Lisää vesi ja soseuta sileäksi seokseksi. Neste muuttuu punajuuren väriseksi. Kun kaikki on sekoitettu tasaiseksi nesteeksi, heitä mukaan hiiva pieninä palasina. Tämä lisää raudan määrää.

Nauti hitaasti. Nämä mehut tulisi aina juoda tuoreeltaan, jotta hyödynnät kaikki niiden tarjoamat ravinteet sekä raudan, joka on tärkeää anemian hoidossa.

Muista lisätä suosikkimehusi päivittäiseen ruokavalioosi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.