Logo image
Logo image

7 loistavaa ruokaa laihdutukseen

3 minuuttia
Kasvikset ja hedelmät sisältävät vain vähän kaloreita, mutta runsaasti vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja. Nauttimalla viisi annosta kasviksia ja hedelmiä päivässä pidät vatsan kylläisenä pidempään.
7 loistavaa ruokaa laihdutukseen
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Ravinnolla on tärkeä rooli jokaisen ihmisen elämässä, sillä ravinnon kautta keho vastaanottaa elintärkeitä ravintoaineita, jotka vahvistavat puolustusjärjestelmää, polttavat energiaa, ehkäisevät tauteja ja pitävät kehon normaalista toiminnasta huolta. Tietyt ruoka-aineet auttavat tukemaan laihtumista, sillä ne sisältävät aineenvaihduntaa kiihdyttäviä aineksia, jotka polttavat rasvaa nopeammin ja tehokkaammin. Tässä artikkelissa esittelemmekin 7 loistavaa ruokaa laihdutukseen – jatka siis lukemista!

Huffpost Voices -nettisivun artikkelin mukaan on olemassa tiettyjä ruoka-aineita, jotka tukevat laihtumista aktivoimalla aineenvaihduntaa ja auttamalla elimistöä polttamaan kaloreita tehokkaammin. Näitä ruokia syömällä voi ehkäistä painon nousemista. Tässä artikkelissa jaamme 7 suositeltua ruokaa laihdutukseen, jotka pitävät vatsan kylläisenä.

7 ruokaa laihdutukseen

Neitsytkookosöljyä luonnolliseen laihtumiseen

Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että kookosöljyn nauttiminen tukee laihtumista silloin, kun sitä nauttii osana terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota.

Kookosöljy sisältää terveellisiä Omega-3 -rasvahappoja, jotka auttavat polttamaan rasvaa ja stimuloivat aineenvaihduntaa – näin keho laihtuu helpommin. Lisää kookosöljyä smoothieen, aamupuuroon tai käytä sitä ruuanlaitossa, näin lisäät tämän öljyn määrää ruokavaliossa kuin huomaamatta.

Lue lisää kookoksesta: 10 kookosveden terveyshyötyä

Omenaviinietikka

Some figure

 

Omenaviinietikka on monipuolinen aines, jota voi käyttää ruuanlaitossa, siivouksessa ja kauneudenhoidossa. Omenaviinietikka valmistetaan fermentoimalla tuoretta omenasiideriä ja se sisältää runsaasti vitamiineja, mineraaleja, entsyymejä ja aminohappoja.

Omenaviinietikan sisältämät aminohapot ja ravintoarvot tekevät siitä ihanteellisen apurin rasvanpolttoon ja laihtumiseen. On tärkeää ostaa korkealaatuista omenaviinietikkaa, sillä halvemmat versiot sisältävät usein lisäaineita, jotka vähentävät etikan terveysvaikutuksia. Suosi luomutuotettua, pastöroimatonta omenaviinietikkaa.

Hedelmät

Suurin osa hedelmistä, mutta eivät välttämättä kaikki, ovat hyvä lisä laihdutuskuuriin. Hedelmiä voi syödä mihin aikaan päivästä tahansa ja ne estävät sokerihimon ja naposteluvimman, joka voi johtaa päivittäisen kalorimäärän ylittymiseen. Makea hedelmä hillitsee sokerihampaan kolotusta tehokkaasti.

Vähiten kaloreita sisältäviä hedelmiä:

 • Melonit
 • Marjat
 • Persikka
 • Omena

Banaania ja avokadoa voi nauttia kohtuudella, sillä ne sisältävät paljon kaloreita. Kuivatut hedelmät sisältävät runsaasti terveellisiä rasvoja, mutta niitä tulisi nauttia vain kourallisen verran päivässä.

Kasvikset

 

Some figure

Hedelmien lisäksi kasvikset ovat osa ihanteellista ja terveellistä ruokaa laihdutukseen. Kasvikset sisältävät vähän kaloreita ja runsaasti vitamiineja, mineraaleja, antioksidantteja ja muita tärkeitä ravintoaineita. Nauttimalla 5 annosta kasviksia päivässä pidät painon kurissa ja vyötärön kapeana; kasvikset pitävät myös näläntunteen loitolla pidempään.

Suosittelemme kasvisten syömistä raakana, sillä näin saat niistä kaikki ravintoaineet irti. Syö salaattia, kasviskeittoja ja höyrytettyjä kasviksia.

Kevyt kala

Kevyt kala on osa terveellistä ruokavaliota, sillä kalasta saa vatsan täyteen ja se sisältää terveellisiä rasvoja, auttaa alentamaan pahalaatuista kolesterolia ja antaa keholle annoksen proteiinia ja muita tärkeitä ravintoaineita, jotka auttavat laihtumaan.

Suosi etenkin näitä kalalajeja ruokavaliossasi:

 • Sardiinit
 • Ankerias
 • Silli
 • Lohi
 • Makrilli
 • Tonnikala

Tapa, jolla kala kypsennetään on tärkeää, etenkin jos haluat saada kaiken hyödyn irti sen ravintoaineista. Vältä kalan leivittämistä, sillä jauho voi imeä itseensä suuren määrän kalan terveellisistä öljyistä ja tällä voi olla haitallinen vaikutus elimistöön.

Suosittelemme kalan kypsentämistä tilkassa oliiviöljyä pannulla, grillattuna tai uunissa paistettuna yrttien ja mausteiden kera.

Suositeltua lukemista: Mistä ruuista saa terveellistä rasvaa?

Parsa

Some figure

Kun yrität laihtua, voi parsa olla loistava apuri kuurin aikana. Parsalla on diureettinen ja puhdistava vaikutus. Parsan nauttiminen poistaa nesteitä ja niiden aiheuttamaa turvotusta, stimuloi kuona-aineiden poistumista kehosta ja saa aineenvaihdunnan toimimaan tehokkaammin – tämä polttaa myös enemmän rasvaa.

Parsa on yksi niistä ruoka-aineista, joka sisältää ns. “negatiivisen määrän kaloreita”, sillä sen sulattaminen polttaa enemmän kaloreita kuin mitä se sisältää. Parsa sopii lounaalle tai kevyelle illalliselle lisukkeeksi.

Kananmuna

Kananmunan syömisestä kulkee monia eri myyttejä, mutta todellisuudessa kananmunia voi syödä huoletta osana terveellistä ruokavaliota. Kananmunan nauttiminen voi tukea laihtumista, sillä se sisältää runsaasti B12-vitamiinia, joka kontrolloi aineenvaihdunnan toimintaa.

Tämän lisäksi kananmunasta saa proteiinia, joka on välttämätöntä lihasmassan kasvattamisen kannalta ja fyysisen suorituskyvyn parantamisessa.

Jos kolesteroliarvosi ovat korkealla, kannattaa välttää keltuaisen syömistä ja nauttia pelkkä valkuainen. Syö kananmunat keitettynä tai uppomunina, vältä rasvassa paistamista. Älä syö kanamunia rasvaisten ja suolaisten ruokien, kuten makkaroiden tai pekonin kera. 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Sayar, R. (1988). Nutrientes del huevo, composición química, buenas prácticas.
 • Harris, W. S. (2004). Omega-3 fatty acids. In Encyclopedia of Dietary Supplements. https://doi.org/10.1081/E-EDS-120022075
 • FEDAPAL. (1987). Usos industriales de los aceites de palma y coco. Revista Palmas.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.