10 kookosveden terveyshyötyä

huhtikuu 21, 2016

Kookosvesi on mahtava juoma, josta keho saa monia ravinteita terveyden kohentamiseksi ja hyvinvoinnin lisäämiseksi. Monet tutkimukset ovatkin todistaneet, että tällä juomalla on viruksia torjuva, bakteereja vastaan taisteleva sekä tulehduksia lievittävä vaikutus ihmisen elimistössä. Lisäksi siitä saa antioksidantteja, ja kyseisen juoman avulla saatkin aikaiseksi muutoksen terveydentilassasi, jotta voisit paremmin estää ja lievittää monen tyyppisiä sairauksia.

Kookosvesi muodostuu 95-prsenttisesti vedestä, mutta lisäksi siinä on mukana tärkeitä ravinteita, kuten esimerkiksi sokeria, vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja ja kasvihormoneja. Nämä ovat erittäin hyödyllisiä kehollesi, ja saattaakin kuulostaa yllättävältä kuinka paljon tämä yksinkertainen juoma voi edistää terveyttäsi.

Tällä kertaa kerromme siis kookosvedestä – tätä herkullista juomaa kannattaa ehdottomasti kokeilla, mikäli haluat parantaa terveyttäsi luonnollisesti!

Kookosvesi auttaa välttämään kehon kosteuden menetystä

Kookosvesi on luonnollinen juoma, joka auttaa pitämään kehon kosteutettuna, ja se sisältää viittä tärkeää elektrolyyttia, joita keho tarvitsee säädelläkseen lämpötilaansa. Lisäksi kookosvedessä on monia tärkeitä mineraaleja, kuten kaliumia, magnesiumia, kalsiumia, natriumia ja fosforia, ja ne auttavat parantamaan fyysistä suorituskykyä sekä antamaan energiaa. Tämä juoma onkin mahtava vaihtoehto pullotetulle vedelle, sillä se on todella hyödyksi terveydelle – lisäksi kookosvesi on 100-prosenttisesti ekologinen tuote.

Energiaa aivoille ja lihaksille

Yksi lasillinen kookosvettä sisältää enemmän kaliumia kuin banaani, joka on myös loistava kaliumin lähde. Kalium on elintärkeä mineraali, joka auttaa säätelemään sydämenlyöntejä ja lihasten toimintaa. Lisäksi elektrolyytit auttavat hermostoa sekä edistävät hermojen välitystoimintoa, ja ne parantavat myös ihmisen kognitiivista toimintaa.

Kookosvesi auttaa estämään ennenaikaista vanhenemista

Kookosvesi ikääntymisen merkkejä vastaan

Monet kuuluisat henkilöt ovat kertoneet sisällyttäneensä kookosveden rutiineihinsa, sillä tämä juoma pystyy taistelemaan ennenaikaista vanhenemista vastaan. Kookosvedessä on nimittäin kasvihormoneita nimeltään sytokiinit, ja nämä hormonit ovat yhteydessä kasvuun, kehitykseen ja vanhenemiseen kasvien osalta. Samankaltaisella tavalla sytokiineilla on vanhenemista jarruttavia vaikutuksia myös ihmisen soluissa. Siten kookosvesi voi estää luonnollisesti ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä kehossa.

Kookosvesi parantaa ruoansulatusta

Kookosvesi toimii myös ruoansulatusta edistävänä ratkaisuna, jota käytetään trooppisten sairauksien hoidossa, kuten esimerkiksi vatsaflunssan, punataudin, ummetuksen ja loisten kohdalla. Tämän juoman nauttiminen auttaa parantamaan ruoansulatusta, sillä kookosvesi sisältää bioaktiivisia entsyymejä. Sitä on kuitenkin hyväksi nauttia vain kohtuullisesti, sillä jos kookosvettä juodaan liiaksi, seurauksena saattaa olla laksatiivisia vaikutuksia.

Se vahvistaa vastustuskykyä

Kookosvesi vahvistaa vastustuskykyä

Kookosvedessä on runsaasti lauriinihappoa, joka on rasvahappo, ja se toimii kehossa sieniä vastaan taistellen sekä viruksia ja bakteereja torjuen. Tämä juoma auttaa myös vahvistamaan vastustuskykyä, sillä se estää monen tyyppisiä sairauksia. Lauriinihappo tunnetaan erityisesti siitä, että sillä on positiivinen vaikutus hiivaa ja muita sienitulehduksia koskien, ja se auttaa myös C-hepatiitin, herpeksen ja HIV:n hoidossa.

Se hoitaa virtsateiden terveyttä

Kookosvedellä on nestettä poistava vaikutus elimistössä, ja se auttaa parantamaan maksan hyvinvointia. Eräässä Filippiineillä tehdyssä tutkimuksessa kyseistä vettä annettiin maksakivistä kärsiville potilaille kahden viikon ajan, ja tämän kuluttua voitiin todeta, että maksakivet olivat pienentyneet. Monen ihmisen kohdalla kirurgiaa ei tarvittu ollenkaan.

Se sisältää runsaasti tärkeitä ravinteita

Kookosvesi

Kookosvedessä on suuri määrä B-monivitamiineja, mineraaleja ja sellaisia aineita kuten sinkkiä, seleeniä, jodia ja rikkiä. Siinä on runsaasti aminohappoja ja kasviravinteita sekä antioksidantteja, jotka auttavat estämään ja hidastamaan vapaiden radikaalien vaikutuksia elimistössä.

Vain vähän kaloreita

Kookosvedessä on vain 46 kaloria yhtä kupillista kohden, ja siinä on vain viides siitä sokerin määrästä, mikä muissa hedelmämehuissa on. Tällä makealla juomalla on myös aivan mahtava maku, ja se sopii erinomaisesti lisänä mihin tahansa dieettiin. Kookosveden nauttiminen hiilihapollisten virvoitusjuomien sijasta voikin auttaa sinua pudottamaan painoasi terveellisellä tavalla sekä niin, että kehosi säilyy kosteutettuna.

Se säätelee kehon pH-arvoa

Kookosvesi pitää kropan timminä

Kookosvesi auttaa eliminoimaan happoja kehosta, ja se edistää siten normaalien pH-tasojen muodostumista sekä on hyväksi terveyden kannalta yleisesti ottaen. Keho tarvitsee hiukan emäksisen pH-tason, sillä happoisuus voi johtaa eri tyypisten kroonisten sairauksien kehittymiseen.

Se on hyväksi sydämen ja verisuonten kannalta

Kookosvettä on hyödynnetty myös sydämen kunnon parantajana. Tämä juoma auttaakin tehokkaasti vahvistamaan sydäntä sekä vähentämään huonolaatuista kolesterolia. Se estää verihyytymien muodostumista, ja siten kookosveden juonti auttaa vähentämään sydänkohtauksen riskiä sekä estää muitakin sydänongelmia.

Ota siis kookosvesi osaksi ruokavaliotasi, ja ala nauttia tämän loistavan ja herkullisen terveysjuoman monista hyödyistä hyvinvoinnillesi!

UUTISIA VERKOSSA