Logo image
Logo image

Luonnollinen apu yskään

2 minuuttia
Yskä on inhottava vaiva ja siitä on välillä hankala päästä eroon. Kokeile näitä tehokkaita kotihoitoja ja karkota yskä nopeasti!
Luonnollinen apu yskään
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Yskä on yleinen ongelma ympäri vuoden. Se voi olla monen eri vaivan oire, liittyen esimerkiksi flunssaan, allergiaan, vilustumiseen tai keuhko-ongelmiin. Yskä on kehon tapa päästä nopeasti eroon haitallisesta limasta hengitysteissä. Nämä kotihoidot yskään auttavat sinua pääsemään eroon yskästä.

Mitä tehdä kun yskä iskee?

Luontaiset kotihoidot ovat yleensä varsin tehokkaita yskää vastaan, eikä niihin tarvitse tuhlata paljoa rahaa tai energiaa. Lue tästä artikkelista helpot kotihoidot yskään!

Helpot kotihoidot yskään

1. Sipuli

Some figure

Tämä sipulipohjainen hoito on yksi tehokkaimmista yskää vastaan. Sen desinfioivat ja limaa poistavat ominaisuudet taistelevat montaa sairautta vastaan; sen entsyymit auttavat happea tarttumaan soluihin, mikä taas helpottaa hengittämistä.

Sipuli sisältää runsaasti hivenaineita ja mineraaleja, kuten magnesiumia, kalsiumia, fosforia, rautaa, jodia, kaliumia, rikkiä, sinkkiä ja monia muita. Vitamiineista se sisältää etenkin A-, B-, C- ja E-vitamiinia.

Seuraavaksi kerromme kaksi tapaa valmistaa sipuli lääkkeeksi yskää lieventämään.

Ensimmäinen tapa:

Tämä on melko aikaa vievä tapa, mutta kuitenkin varsin yksinkertainen.

Kuori ja pilko sipuli ensin pieniksi paloiksi ja kippaa ne kulhoon. Purista sitten joukkoon yhden sitruunan mehu sekä hieman hunajaa. Kun olet sekoittanut ainekset yhteen, annan seoksen maustua noin kuusi tuntia.

Nauti valmista seosta kolme ruokalusikallista kolme kertaa päivässä. Jatka niin monta päivää kuin koet tarpeelliseksi.

Toinen tapa:

Leikkaa sipuli siivuiksi ja aseta siivut lautaselle. Aseta sitten sipulilautanen yöpöydällesi. Mitään muuta ei tarvitse tehdä. Huomaat kuinka yskä helpottuu yön aikana ja saat levättyä paremmin.

2. Valkosipuli

Some figure

Kuten tavallinenkin sipuli, valkosipuli tepsii moneen vaivaan hengitysteissä, suolistossa, verisuonissa sekä ihossa. Se toimii mainiosti desinfioivana ja puhdistavana aineena, jota on turvallista käyttää lääkinnällisesti.

Tee näin:

Valmista valkosipulipohjainen siirappi valkosipulista, timjamista sekä oliiviöljystä. Soseuta aineksia tehosekoittimessa, kunnes seoksesta tulee miellyttävä, tasainen tahna. Nauti ruokalusikallinen ennen aamiaista päivittäin.

3. Limaa irrottava mehu

Maun ja tuoksun puolesta tämä saattaa olla miellyttävin vaihtoehto. Yhdistämme viinirypäleet ja sellerin. Viinirypäleet sisältävät vitamiineja ja antioksidantteja ja tunnetusti ne laskevat myös verenpainetta sekä puhdistavat kehoa.

Sellerillä on rentouttava vaikutus, joka laajentaa verisuonia ja antaa veren virrata vapaammin. Se myös poistaa kehosta ylimääräistä nestettä.

Tee näin:

Tehdäksesi limaa irrottavan mehun, tarvitset pienen määrän viinirypäleitä, sellerinvarsia ja vettä makusi mukaan. Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa, kunnes mehu on tarpeeksi sileää. Juo mehua yön aikana.

Entä toimivatko kotihoidot yskään?

Luonnonmukaiset konstit ovat yleisesti ottaen tehokkaita, mutta voit vaikuttaa lopputulokseen itse. Syö sitrushedelmiä ja juo tarpeeksi nestettä sekä välttele ulkoilua kylmällä ilmalla ja pidä itsesi lämpimänä.

Mikäli yskäsi jatkuu pitkään tai pahenee, ota yhteys lääkäriin. Pidä huolta itsestäsi.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.