Logo image
Logo image

Kuinka teet luonnollista hoitoainetta kotona

2 minuuttia
Kuinka teet luonnollista hoitoainetta kotona
Viimeisin päivitys: 31 lokakuuta, 2018

Kotitekoisten, luonnollisten hoitoaineiden käyttö voi olla loistava vaihtoehto ihmisille, jotka haluavat hiuksistaan kauniit, kiiltävät ja terveet. Luonnollinen koostumus voi auttaa selvittämään hiuksesi, ja samanaikaisesti antamaan hiuksille niiden tarvitsemia ravintoaineita toipuakseen kokemistaan vaurioista. Hiusten vauriot johtuvat erilaisista sääolosuhteista, muotoilutuotteiden käytöstä sekä suoristusraudan ja hiustenkuivaajan aiheuttamasta kuumuudesta. Tässä artikkelissa annamme ohjeet, joiden avulla valmistat luonnollista hoitoainetta hiuksillesi.

Näin valmistat luonnollista hoitoainetta kotona

Öljyhunajahoitoaine

Tämä hoitoaine on tarkoitettu erityisesti kuiville, hauraille ja kaksihaaraisille hiuksille. Tämän hoitoaineen ainesosat toimivat hiusten luonnollisina kosteuttajina, sekä ne auttavat hiuksia toipumaan kokemistaan vaurioista.

Tarvitset:

 • ½ kupillista oliiviöljyä
 • ½ kupillista manteliöljyä
 • ½ kupillista hunajaa
 • Kattila

Näin valmistat hoitoaineen

Laita kaikki kolme ainesosaa kulhoon ja sekoita hyvin. Lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes se alkaa kiehua. Poista sitten seos liedeltä ja odota, että se jäähtyy.

Näin käytät hoitoainetta

Ennen kuin käytät kotitekoista, luonnollista hoitoainetta, pese hiukset normaaliin tapaan. Kun olet pessyt hiuksesi shampoolla,  lisää hoitoaine päänahkaan sekä hiusten latvoihin. Yritä lisätä seos tasaisesti, lempeästi hieroen se hiuksiisi. Käytä suihkulakkia tai muovipussia peittämään hiukset, ja anna vaikuttaa 15 – 20 minuuttia. Huuhtele hiukset lopuksi runsaalla kylmällä vedellä. Toista tämä hoito kahdesti viikossa.

Kookoshoitoaine

Some figure

 

Tämä hoitoaine sopii täydellisesti kaikenlaisille hiuksille. Sen ainesosat elvyttävät ja ravitsevat hiuksia jättäen ne sileiksi, kiiltäviksi, helppohoitoisiksi ja hyväntuoksuisiksi. 

Tarvitset:

 • ½ kupillista kookosöljyä
 • ½ kupillista silputtua kookosta
 • 1 vaniljatanko
 • 2 rkl hunajaa

Näin valmistat hoitoaineen

Ensimmäiseksi sinun täytyy sekoittaa kookosöljy, silputtu kookos ja hunaja kulhoon. Kun tämä on tehty, raavi vaniljatangosta sen sisälmys ja lisää seokseen.

Näin käytät hoitoainetta

Kostuta hiuksesi ja lisää tätä kotitekoista, luonnollista hoitoainetta hieromalla sitä päänahkaasi sekä hiusten pituuksiin latvoihin asti. Pidä huoli, että hoitoainetta on kaikkialla hiuksissasi, ja anna vaikuttaa 10 minuuttia. Kun kymmenen minuuttia on kulunut, huuhtele lämpimällä vedellä. Tee tämä hoito ainakin kerran viikossa.

Avokadohoitoaine

Avokado on hyvä hiusten terveydelle, koska se sisältää A- ja E-vitamiinia, jotka tekevät hiuksesi kiiltäviksi, vahvoiksi, sileiksi ja helpoiksi käsitellä. Avokado sekä ravitsee hiuksiasi, että auttaa ehkäisemään hiustenlähtöä ja torjumaan kuivia hiuksia.

Käyttämällä tätä avokadopohjaista hoitoainetta, autat hiuksiasi palautumaan vahingoittavilta hiustenkäsittelyiltä, kuten hiusten suoristamiselta, hiustenkuivaajalta sekä hiusklipseiltä. Hiuksesi saavat myös tarvitsemiaan ravintoaineita.

Tarvitset:

 • Yhden erittäin kypsän avokadon
 • Yhden teelusikallisen oliiviöljyä
 • Yhden munankeltuaisen
 • Kulhon
 • Haarukan

Näin valmistat hoitoaineen

Irrota kypsä avokadon massa ja murskaa se haarukalla kunnes siitä muodostuu tahnaa. Lisää teelusikallinen oliiviöljyä ja munankeltuainen tahnaan. Sekoita ainekset keskenään, kunnes sinulla on tasainen seos.

Näin käytät hoitoainetta

Ennen kuin käytät tätä luonnollista hoitoainetta, pese hiuksesi normaaliin tapaan. Kun hiuksesi ovat vielä kosteat, lisää hoitoaine juurista latvoihin kevyesti hieromalla, kunnes hoitoainetta on kaikkialla hiuksissa. Käytä muovipussia tai suihkuhuppua peittääksesi hiuksesi, ja anna hoitoaineen vaikuttaa noin 15 minuuttia. Kun aika on kulunut, huuhtele lämpimällä vedellä ja pidä huolta, ettei hoitoainetta jää hiuksiin. Toista hoito vähintään kahdesti kuukaudessa.

Hoitoaineen käytön jälkeen huomaat, että hiuksesi ovat paljon sileämmät, eivätkä ne takerru kampaan tai harjaan. Paljon hiustenkuivaajaa, suoristajaa tai hiusklipsejä käyttävien on suositeltavaa käyttää avokadohoitoainetta useammin kuin kaksi kertaa kuukaudessa, sillä tämä hoitoaine vahvistaa hiuksia ja auttaa hiuksia palautumaan muotoiluvälineiden aiheuttamista vaurioista.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.