Kuinka teet luonnollista hoitoainetta kotona

elokuu 4, 2015

Kotitekoisten, luonnollisten hoitoaineiden käyttö voi olla loistava vaihtoehto ihmisille, jotka haluavat hiuksistaan kauniit, kiiltävät ja terveet. Luonnollinen koostumus voi auttaa selvittämään hiuksesi, kun taas samanaikaisesti se antaa niille ravintoaineet, joita ne tarvitsevat toipuakseen vaurioista jotka johtuvat säästä, muotoilutuotteiden käytöstä sekä suoristusraudan ja hiustenkuivaajien kuumuudesta.

Haluatko oppia tekemään omia kotitekoisia, luonnollisia hoitoaineita? Jos haluat, jatka artikkelin lukemista.

Öljy- ja hunajahoitoaine

Tämä hoitoaine on erityisen hyvä ihmisille, joilla on kuivat ja hauraat hiukset ja kaksihaaraiset latvat. Ainesosat sekoituksessa toimivat kuin luonnollinen kosteuttaja ja sen eri ainesosat auttavat hiuksia toipumaan mistä tahansa vaurioista.

Tarvitset:

 • ½ kupillista oliiviöljyä
 • ½ kupillista manteliöljyä
 • ½ kupillista hunajaa
 • Kattila

Mitä seuraavaksi?

Laita kaikki kolme ainesosaa kulhoon ja sekoita hyvin. Lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes se alkaa kiehua. Poista sitten seos liedeltä ja odota, että se jäähtyy.

Ohje

Ennen luonnollisten, kotitekoisten hoitoaineiden käyttämistä sinun pitäisi pestä hiuksesi normaaliin tapaan. Kun olet tehnyt tämän, lisää hoitoaine päänahasta latvoihin asti. Yritä lisätä seos tasaisesti, lempeästi hieroen se hiuksiisi. Laita sitten hiukset muovipussiin tai käytä suihkulakkia ja anna vaikuttaa 15 – 20 minuuttia. Lopeta hoito huuhtelemalla hiuksesi runsaalla kylmällä vedellä. Toista tämä hoito kahdesti viikossa.

Kookoshoitoaine

Kookoksen öljy

Tämä hoitoaine on täydellinen kaikentyyppisille hiuksille. Sen ainesosat elvyttävät ja ravitsevat hiuksia jättäen ne sileiksi, kiiltäviksi, helppohoitoisiksi ja hyväntuoksuisiksi. 

Tarvitset:

 • ½ kupillista kookosöljyä
 • ½ kupillista luonnollista silputtua kookosta
 • 1 vaniljatanko
 • 2 rkl hunajaa

Mitä seuraavaksi?

Ensimmäiseksi sinuun täytyy sekoittaa kookosöljy, kookos ja hunaja kulhoon. Kun tämä on tehty, raavi vanilja tangosta todella hyvin ennen sen lisäämistä seokseen.

Ohje

Kostuta hiuksesi ja lisää tätä kotitekoista hoitoainetta hieromalla sitä päänahkaasi koko matkan hiusten latvoihin asti. Pidä huoli, että hoitoainetta on kaikkialla hiuksissasi, ja anna vaikuttaa 10 minuuttia. Kun kymmenen minuuttia on kulunut, huuhtele lämpimällä vedellä. Tee tämä hoito ainakin kerran viikossa.

Avokadohoitoaine

Avokado on hyvä hiusten terveydelle, koska se sisältää A- ja E-vitamiinia, jotka tekevät hiuksesi kiiltäviksi, vahvoiksi, sileiksi ja helpoiksi käsitellä. Sen lisäksi, että se ravitsee hiuksesi, avokado on hyvä ehkäisemään hiusten lähtöä ja torjumaan kuivat hiukset. 

Käyttämällä tätä avokadopohjaista hoitoainetta pystyt palauttamaan ja ravitsemaan kuivia hiuksiasi haitallisilta hiustenkäsittelyiltä, kuten hiusten suoristamiselta, hiustenkuivaajalta ja/tai hiusklipseiltä.

Tarvitset:

 • Yhden erittäin kypsän avokadon
 • Yhden teelusikallisen oliiviöljyä
 • Yhden munankeltuaisen
 • Kulhon
 • Haarukan

Mitä seuraavaksi?

Irrota kypsä avokadon massa ja murskaa se haarukalla kunnes siitä muodostuu tahnaa. Lisää teelusikallinen oliiviöljyä ja munankeltuainen tahnaan. Sekoita ainekset keskenään, kunnes sinulla on tasainen seos.

Ohje

Ennen tämän seoksen käyttämistä sinun täytyy pestä hiukset normaaliin tapaan. Kun hiuksesi ovat vielä kosteat, lisää hoitoaine juurista latvoihin asti kevyesti hieromalla, kunnes hoitoainetta on kaikkialla hiuksissa. Käytä muovipussia tai suihkuhuppua peittääksesi hiuksesi ja anna hoitoaineen vaikuttaa noin 15 minuuttia. Kun tämä aika on kulunut, huuhtele lämpimällä vedellä ja pidä huolta, ettei hoitoainetta jää hiuksiin. Toista hoito vähintään kahdesti kuukaudessa.

Hoitoaineen käytön jälkeen huomaat, että hiuksesi ovat paljon sileämmät, ja että ne eivät takerru kampaan tai harjaan. Niille, jotka säännöllisesti käyttävät hiustenkuivaajaa, hiusten suoristaajaa tai klipsejä suosittelemme käyttämään avokadohoitoa useammin kuin kahdesti kuukaudessa, koska tämä auttaa pitämään hiuksesi vahvoina huolimatta muotoiluvälineiden haitoista.

UUTISIA VERKOSSA