Näin saat pitkät ja terveet hiukset

· joulukuu 19, 2015
Arganöljyä käytetään hiustenhoidossa sekä kuivan että rasvoittuvan tukan kiillon lisäämiseksi, ja lisäksi se korjaa jo syntynyttä vahinkoa hiuksen juuresta latvaan asti.

Pitkä tukka on aina muodissa, ja moni nainen haluaisikin sellaiset näyttävät ja hyväkuntoiset hiukset, joita mainoksissa ja lehdissä näkyy tämän tästä. Kauniit hiukset ovat monelle ihmiselle tärkeä henkilökohtaisen kauneudenhoidon kohde, ja onkin totta, että hyväkuntoinen tukka kaunistaa ketä tahansa. Siitä saa myös itsevarmuutta ja naisellisen olon, joten ei ole ihme, että hiustenhoitotuotteiden valikoima on nykyisin valtava. Tarjolla on niin luonnollisia kuin teollisiakin vaihtoehtoja hiusten tuuheutta, kiiltoa ja monia muita puolia parantamaan.

Mitä tulee hiusten kasvuun, on kuitenkin fakta, että kaikilla ei ole käynyt aivan yhtäläinen tuuri. Hiustyyppejä on nimittäin monia, ja jokaisella on omanlaisensa vaatimukset koskien niitä ravinteita, joita tarvitaan yksittäisen hiuksen täyteen kasvuun. Monet naiset kääntyvätkin tässä kemikaalisten hoitokeinojen puoleen, mutta tämä ei valitettavasti ole yleensä hyväksi hiuksille. Itse asiassa tällaiset hoidot vahingoittavat joskus jopa suurissa määrin hiusta niin, että tukka muuttuu hyvin hauraaksi, ja tällöin sen kasvu pitkäksi on mahdotonta.

Toinen vaihtoehto, jota monet suosivat, on käydä säännöllisesti leikkauttamassa hiuksia kampaajalla. Tällä tavalla hiusten ei kuitenkaan ole mahdollista kasvaa kovin nopeasti, ja saatat joutua unohtamaan haaveet pitkästä tukasta, ellet ole erittäin kärsivällinen.

Kuinka tukan saa pitkäksi ja hyväkuntoiseksi?

Paras asia, minkä voit tehdä pitkien, terveiden, kiiltävien ja paksujen hiusten saamiseksi on pysyttäytyä luonnollisissa hoitoaineissa ja naamioissa, jotka soveltuvat hyvin omalle hiustyypillesi. Älä siis ota sitä riskiä, että saisit allergisen reaktion ja vahingoittaisit tukkaasi niin paljon, että parannuskeinoa ei enää ole. Älä myöskään tyydy tekemään vain pientä ihotestiä varmistaaksesi sen, onko jokin tuote omalle päänahallesi soveltuva. Tee siis kaikki tarvittavat toimenpiteet selvittääksesi, onko kyseinen tuote turvallinen juuri sinulle.

Kotihoidot pitkän ja terveen näköisen tukan saavuttamiseksi ovat monet, kuten kaupallisetkin ratkaisut, mutta vain muutama niistä on todella tehokas. Tässä artikkelissa kerrommekin sinulle sellaisista vinkeistä ja hoidoista, jotka todella toimivat, ja jotka antavat sinulle toivottuja tuloksia jo lyhyessä ajassa. Lue siis lisää, jos haluat kohentaa tukkasi kuntoa ja kasvattaa nopeammin pitkät kutrit!

Hiuksia sävyttävä hoito pavuista ja valkoviinistä

Ainekset

  • Puolikas kupillinen punaisia papuja (125 ml tai 225 g)
  • Kupillinen vettä (250 ml)
  • Puolikas kupillinen valkoviiniä (125 ml)

Kuinka tämä hoito valmistetaan?

Keitä puolikas kupillinen papuja kupillisessa vettä. Kun veden väri on muuttunut täysin punaiseksi, lisää siihen valkoviini, ja anna seoksen viilentyä 15 minuutin ajan. Siivilöi pavut pois, laita sitten neste hiuksiisi ja anna sen vaikuttaa 15 minuuttia.

Voit laittaa tässä vaiheessa päähäsi suihkumyssyn, jotta voisit varmistaa nesteen kunnollisen imeytymisen tukkasi sisälle. Kun tarvittava aika on kulunut, huuhtele tukkasi ja pese se normaaliin tapaan. Laita sitten vielä hoitoainetta, ja toista tämä käsittely kerran viikossa, jotta saisit selkeästi näkyviä tuloksia jo lyhyessä ajassa.

Sipulishampoo

Tässä on toinen hyvin erikoinen hoito! Erikoisuudesta huolimatta tämä on kuitenkin hyvin tehokas ratkaisu hauraalle tukalle, ja saat siitä apua kasvattamiseen.

sipuli

Ainekset

  • Yksi punainen sipuli
  • Shampoota

Kuinka tämä hoito valmistetaan?

Leikkaa sipuli viipaleiksi. Laita useampi viipale shampooseesi, ja anna seoksen seisoa 8 päivän ajan. Käytä sitten shampoota päivittäisessä hiustenpesussa, ja laita aina lopuksi hoitoainetta. Sipuli edistää hiusten nopeampaa kasvua, ja lisäksi siitä saa kiiltoa ja pehmeyttä.

Öljyjen sekoitus

Mantelit ja öljyt

Ainekset

  • 1-2 ruokalusikallista arganöljyä (15/30 ml)
  • 1-2 ruokalusikallista kookosöljyä (15/30 ml)
  • 1-2 ruokalusikallista manteliöljyä (15/30 ml)

Kuinka tämä hoito valmistetaan?

Laita näitä kolmea öljyä kulhoon. Sekoita ne hyvin, ja laita sitten seosta hiustesi juuriin. Hiero öljyä päänahkaan niin, että käytät sormenpäitäsi, ja jatka 5 minuutin ajan, kunnes öljy on levinnyt kunnolla. Laita sitten pääsi peitoksi suihkumyssy, jotta lämpö jäisi sen sisälle, sillä näin pystyt aktivoimaan öljyjen hyödylliset ominaisuudet. Jätä vaikuttamaan tukkaasi 10-15 minuutin ajaksi. Huuhtele ja pese tukkasi sitten normaaliin tapaan shampoolla, äläkä unohda hoitoainetta.

Tee tämä hoito joka päivä viikon ajan ennen nukkumaanmenoa, jotta saisit siitä tehokkaat tulokset. Voit toistaa tämän kuurin joka kuukausi, jotta tukkasi kasvaisi takuulla nopeasti ja pysyisi terveen näköisenä.

Vältä tukan leikkaamista kovin usein

Hiukset kasvavat yleensä vain noin yhden sentin kuussa. On aivan täysi myytti, että hiusten leikkaus kerran kuussa auttaisi niitä kasvamaan nopeammin, ja itse asiassa leikkaat tällöin luultavasti enemmän kuin saat niihin uutta pituutta. On siis paljon parempi idea odottaa hiukan, jotta saisit tukan pidentymään nopeammin.

Kokeile siis jotakin näistä esittelemistämme hoidoista, ja jos mahdollista, vältä tukan leikkaamista yhtä usein kuin ennen! Niin saat nopeammin pitkän ja terveen näköisen tukan kotikeinoilla ja edullisesti.