Logo image
Logo image

Tuuheammat hiukset luonnollisesti

4 minuuttia
Voiko hiuksista tehdä tuuheammat luonnollisesti? Ehdottomasti! Jos ryhdyt noudattamaan oikeanlaista terveellistä ruokavaliota sekä hyödynnät muutamia helppoja ja luonnollisia hoitovinkkejä, voit taatusti saada hiuksistasi tuuheammat, paksummat ja hyvinvoivan näköiset. Tähän ei siis tarvita mitään teollisia erikoistuotteita!
Tuuheammat hiukset luonnollisesti
Viimeisin päivitys: 24 helmikuuta, 2023

Tietyt asiat, kuten hormonitoimintaan liittyvät muutokset sekä perintötekijät, saattavat vaikuttaa siihen, kuinka tuuheat hiuksesi ovat. Ne saattavat siis muuttua jossakin vaiheessa ohuemmiksi, minkä seurauksena moni ryhtyy käyttämään suuria määriä rahaa saadakseen takaisin sen hyvinvoivan tukan, joka hänellä ennen oli.

Lukuisat hiustenhoitotuotteet, kuten esimerkiksi geelit, voiteet ja öljyt, lupaavat huomattavia tuloksia hiusten kunnon kohentamisessa, mutta tämä ei aina kuitenkaan ole lopputulos. Miksipä et siis kokeilisi tällä kertaa täysin luonnollisia tuotteita, mikäli olet huomannut hiustesi ohenevan ja haluaisit niistä tuuheat ja paksummat?

Nämä keinot ovat helppoja ja hyvin edullisia, ja voit tehdä hoidot kotonasi. Ryhdy siis tuuheuttamaan tukkaasi luonnollisella tavalla – tartu tilaisuuteen, sillä saat loistavat tulokset hyvin pienellä vainvannäöllä ja kustannuksilla.

Tuuheammat hiukset näillä neuvoilla

1. Terveellinen ruokavalio

Some figure

Perintötekijät, hormonit ja voimakas stressi ovat kaikki sellaisia asioita, jotka saattavat saada aikaan hiusten ohentumista vuosien vieriessä. Itse asiassa on melko todennäköistä, että tukkasi oli paljon paksumpi silloin kun olit nuorempi. Kun ihminen tulee vanhemmaksi, näkyvät muutokset myös tukassa. Lisäksi hiusvärien, hiustenkuivaajien ja muun muassa suoristajien käyttö aiheuttaa hiusten kunnon huononemista ajan kuluessa.

Mitä sitten voit tehdä, jotta tukkasi olisi taas paksumpi ja tuuheampi? Ensinnäkin on tärkeää lähestyä tätä ongelmaa sen lähtökohdista. Sinun tulee siis varmistaa, että ruokavaliosi tarjoaa hiuksillesi tarpeeksi niitä vitamiineja ja ravinteita, joita se tarvitsee pysyäkseen vahvana. Tässä on lista sellaisista asioista, jotka ovat erittäin oleellisia osia ruokavaliossasi, mikäli haluat tuuheuttaa tukkaasi luonnollisesti.

 • Paljon rautaa ja kuparia sisältävät tuotteet: pinaatti, saksanpähkinä, endiivit, linssit, kaura, kananmunat, merenelävät, persilja, tilli, oregano, persikat, mansikat, avokado, tumma suklaa ja viikunat.
 • Paljon B-vitamiinia sisältävät tuotteet: tonnikala, kalkkuna, kale-salaatti, perunat, kefiiri, maapähkinät, oluthiiva, tofu ja luonnonjogurtti.
 • Paljon sinkkiä sisältävät ruoat: kurpitsansiemenet, tumma suklaa, vesimeloni ja vehnänalkiot.

2. Hoito gelatiinista

Some figure

Tämä hoito perustuu gelatiiniin eli liivatteeseen. Se on hiusnaamio, joka on äärimmäisen tehokas apu hiusten tuuheuden lisäämiseksi.

Tiesitkö, että gelatiini on todella tehokas tuote hiusten kunnon kohentamiseksi? Kun gelatiini käy lävitse tiettyjä vaiheita, alkaa se tuottamaan “kollageenipuuteria”, joka on elintärkeä tekijä hiusten terveyden kannalta – se lisää niiden vahvuutta, volyymia ja paksuutta.

Älä siis mieti kahta kertaa tämän tuotteen käyttöä hiustenhoidossa, sillä se on todella kätevä tapa lisätä hiustesi paksuutta. Toimi seuraavalla tavalla hoidon valmistaaksesi.

Mitä tarvitset?

 • 1 teelusikallinen maustamatonta, jauhemaista gelatiinia
 • 1 kupillinen kuumaa vettä (200 ml)
 • 1 ruokalusikallinen aloe veran geeliä
 • 4 tippaa rosmariiniöljyä

Kuinka hoito valmistetaan?

Aloita keittämällä kupillinen vettä. Kun vesi kiehuu, lisää siihen aloe vera -geeli ja 4 tippaa rosmariiniöljyä. Kun aloe vera on liuennut veteen, lisää gelatiini, jotta seos sakeutuu.

Seuraavassa vaiheessa sinun tulee kastella hiuksesi haalealla vedellä (älä koskaan käytä hyvin kuumaa vettä tukkasi pesemiseksi, sillä tämä saa aikaan hiusten katkeilua). Laita sitten päähäsi seosta, ja peitä hiuksesi suihkumyssyllä. Anna hoidon vaikuttaa puolen tunnin ajan hiuksissasi. Kun vaadittu aika on kulunut, pese tukkasi normaaliin tapaan, ja toista tätä hoitoa kaksi kertaa viikossa, jos haluat tehokkaat tulokset.

3. Hoito majoneesista, aloe verasta ja tomaatistaHiushoito

Tämä hoito on hyvin helppo valmistaa, ja ihanteellista olisi, jos voisit toistaa sen kaksi kertaa viikossa ennen kuin menet nukkumaan. Sinun olisi hyvä aina yrittää pitää hiukan aloe veraa kotonasi, sillä tämä luonnontuote on todella tehokas hiusten ravitsija. Aloe vera stimuloi tukan kasvua sekä tekee siitä paksumman. Kun yhdistät aloe veran majoneesiin ja tomaattiin, saat todella tehokkaan avun hiusten tuuheuttamiseksi, ja et takuulla halua lakata tekemästä tätä hoitoa!

Mitä aineksia tarvitset?

 • 1 ruokalusikallinen aloe veran geeliä
 • 4 rkl majoneesia
 • Hedelmäliha yhdestä kypsästä tomaatista

Kuinka valmistat tämän hoidon?

Tämä hoito on erittäin helppo toteuttaa ja valmistaa. Ota vain lasikulho, johon laitat majoneesin. Ota sitten hiukan aloe veraa raapimalla geeliä lehden sisäpinnalta. Tarvitset geeliä noin yhden ruokalusikallisen verran. Lisää sitten tomaatin hedelmäliha. Sekoita kaikki aineet siten, että saat melko paksun ja tasaisen koostumuksen.

Some figure

Laita tätä seosta märkään tukkaan, ja anna vaikuttaa noin 20 minuutin ajan. Jälkikäteen pese tukkasi normaaliin tapaan, ja laita vielä hoitoainetta. Tulet huomaamaan, että tukkasi on ällistyttävän hyvässä kunnossa tämän käsittelyn jälkeen – kokeile siis ehdottomasti!

4. Hoito sipulista ja hunajasta

Some figure

Tämä hoito on todella suositeltava, sillä saat sen avulla parannettua tukkasi kuntoa huomattavasti. Sipulissa on runsaasti elintärkeitä mineraaleja, jotka auttavat sinua välttämään hiustenlähtöä. Nämä mineraalit ravitsevat päänahan karvatuppia sekä stimuloivat tukan kasvua. Samalla ne edistävät hiusten yleistä hyvinvointia.

Jos yhdistät tämän tuotteen hunajaan, jolla myös on loistavia yleisesti tunnustettuja ominaisuuksia, saat mahtavan hoidon, joka parantaa tukkasi kuntoa ällistyttävän tehokkaasti. Kokeile siis tätäkin hoitoa heti kun vain pystyt!

Mitä tarvitset tähän hoitoon?

 • Puolikas sipuli
 • 50 g hunajaa

Kuinka se valmistetaan?

Tämäkin hoito on hyvin helppo valmistaa, ja voit helposti toistaa sitä kolme kertaa viikossa ilman suurta vaivannäköä. Aloita kuorimalla puolikas sipuli ja paloittelemalla se. Laita palat sitten kulhoon ja lisää myös 50 grammaa hunajaa. Sekoita ainekset tahnaksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

Kun tahna on valmiina, sinun tulee vain laittaa sitä märkään tukkaan ja hieroa hyvin – varmista, että koko päänahkasi on seoksen peitossa. Huuhtele sitten hiuksesi huoneenlämpöisellä vedellä. Käsittelyä toistaessasi tulet huomaamaan tukkasi kunnon muuttuvan päivä päivältä paremmaksi, ja saat tuuheutettua hiuksiasi tehokkaasti mutta täysin luonnollisesti.

Älä siis epäröi tarttua näihin loistaviin mutta yksinkertaisiin vinkkeihin, jos haluat tuuheat hiukset luonnollisin keinoin!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Conrad, F., & Paus, R. (2004). Estrogens and the hair follicle. JDDG – Journal of the German Society of Dermatology. https://doi.org/10.1046/j.1439-0353.2004.04037.x

 • Alonso, L. C., & Rosenfield, R. L. (2003). Molecular genetic and endocrine mechanisms of hair growth. Hormone Research. https://doi.org/10.1159/000070821

 • Packianathan, N., & Karumbayaram, S. (2010). Formulation and evaluation of herbal hair dye: An ecofriendly process. Journal of Pharmaceutical Sciences and Research.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.