Uudista ja kaunista ihoasi hyytelöllä

Uudista ja kaunista ihoasi hyytelöllä
Maria del Carmen Hernandez

Tarkistanut ja hyväksynyt: ihotautilääkäri Maria del Carmen Hernandez.

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 25 marraskuuta, 2022

Ajan kuluessa ihmisen iho alkaa menettää joustavuutta, joka saa nuoren ihon näyttämään hehkeältä ja kiinteältä. Kollageeni on vastuussa ihon kudosten tukemisesta, juuri se antaa ihollesi raikkaan ja säteilevän ulkonäön. Tässä artikkelissa perehdymmekin keinoon, jolla voit saada ihosi hehkeämmän näköiseksi luonnollisella tavalla: hyytelö.

Nykyisin on olemassa paljon vaihtoehtoisia ihon hoitomuotoja, joihin kuuluvat muun muassa elektrodeihin ja radiofrekvensseihin perustuvat hoidot. Näiden hoitojen tarkoituksena on parantaa ihon terveyttä, sekä estää ennenaikaista vanhenemista.

Mistä ihon vanheneminen johtuu?

hyytelö auttaa ihoa pysymään nuorena

Ihon nopea vanheneminen aiheutuu usein joko huonosta ruokavaliosta, sekä haitallisista elämäntavoista kuten tupakoinnista, tai liiallisesta altistumisesta auringon säteille. Muita syitä ihon raikkauden vähenemiseen tai ryppyihin ovat stressi ja unenpuute.

On tärkeää olla varovainen silloin, kun ostat kauneustuotteita, sillä sinun tulee tietää oma ihotyyppisi. Sinun tulisi myös poistaa kaikki meikkisi aina kun menet nukkumaan. Jos et tee tätä, tukit ihohuokosesi, mikä taas aiheuttaa muutoksia ihossasi, joka saa sen näyttämään väsyneeltä ja kulahtaneelta.

On olemassa erityisiä harjoituksia, joilla voit parantaa kasvojesi ihon ulkonäköä, ne auttavat kasvojen alueen lihasten vahvistamisessa. Tällä kertaa kerromme kuitenkin yksinkertaisesta ja edullisesta keinosta ihon kunnon parantamiseksi, jolla ei ole minkäänlaisia sivuvaikutuksia.

Voit syödä sitä vaikka joka päivä, siinä ei ole juurikaan kaloreita, ja se saa ihosi näyttämään terveemmältä, kauniimmalta sekä ajan kulua vastustavammalta. Tämä ihme-aine on hyytelö!

Miksi hyytelö on hyväksi iholle?

miksi hyytelö on hyväksi iholle

Hyytelö valmistetaan eläinperäistä kollageenia prosessoimalla. Sillä on suuri ravintoarvo, ja se on erittäin hyödyllinen kynsiesi, ihosi ja hiustesi terveyden takaamiseksi. Se sopii myös minkä ikäisille tahansa, ja se sisältää 85-90 % kollageenia.

Hyytelö on äärimmäisen tehokas raskaana olevien naisten kohdalla, jos he haluavat estää ei-toivottuja raskausarpia. Voit syödä hyytelöä niin paljon kuin mahdollista. Tällöin ihosi vahvistuu, eikä se repeä yhtä helposti raskaana olemisen seurauksena tapahtuvasta venymisestä.

raskaus

Ketkä hyötyvät hyytelön syömisestä erityisesti?

Ihmiset, jotka kärsivät nivelrikosta, hyötyvät myös hyytelön sisällyttämisestä ruokavalioonsa. Hyytelö taistelee nivelten ruston asteittaista kulumista vastaan, joka kuuluu nivelrikkoon.

Ei ole siis mikään myytti, että useat ihmiset, jotka toipuvat jostakin sairaudesta tai leikkauksesta syövät hyytelöä osana ruokavaliotaan, koska lääkäri on niin suositellut.

Hyytelö on myös hyväksi ruoansulatuksen kannalta, ja se estää liikunnasta johtuvia vammoja. Se edesauttaa lihasten, jänteiden, ligamenttien sekä nivelten hyvinvointia – hyytelö tekee niistä vahvempia, ja se on siksi hyödyksi vammojen estämisessä.

Hyytelö on erittäin monikäyttöinen ruokatuote. Sitä voidaan käyttää paksuntajana tai tasapainottajana useissa ruokalajeissa, ja sitä on hyödynnetty myös lääkekapseleiden valmistuksessa.

Lisäksi veden juonti, korkealaatuisten kauneudenhoitotuotteiden käyttö sekä oikeanlainen suojautuminen auringon säteiltä ovat kaikki perustavanlaatuisia asioita, jos haluat kasvojesi ja vartalosi ihon olevan parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Tupakointi on todellista haitallista iholle

tupakoinnin_lopettaminen

Jos olet tupakoitsija, tulisi sinun olla tietoinen niistä suurista vaikutuksista, joita savukkeet aiheuttavat ihollesiTupakointi saa ihosi näyttämään paljon vanhemmalta, ja rypyt ovat tällöin huomattavampia. Iho näyttää yleisesti ottaen väsyneemmältä ja kulahtaneemmalta.

Voit siis laittaa paljonkin rahaa erilaisiin voiteisiin ja kauneudenhoitotuotteisiin, mutte ne eivät koskaan tule toimimaan, jos kehosi sisäpuoli on tupakoinnin haitallisten vaikutusten vallassa. Ota ruokavalioosi avuksesi myös hyytelö, ja palauta ihosi hehkeä kunto!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Alvarez Fontanet, E. (1995). Consecuencias del estrés oxidativo de la piel por radiaciones ultravioleta. Revista Cubana de Investigaciones Biomédicas14(1), 0-0.
  • Asserin, J., Lati, E., Shioya, T., & Prawitt, J. (2015). The effect of oral collagen peptide supplementation on skin moisture and the dermal collagen network: evidence from an ex vivo model and randomized, placebo‐controlled clinical trials. Journal of cosmetic dermatology14(4), 291-301.
  • Bolke, L., Schlippe, G., Gerß, J., & Voss, W. (2019). A collagen supplement improves skin hydration, elasticity, roughness, and density: Results of a randomized, placebo-controlled, blind study. Nutrients11(10), 2494.
  • Inoue, N., Sugihara, F., & Wang, X. (2016). Ingestion of bioactive collagen hydrolysates enhance facial skin moisture and elasticity and reduce facial ageing signs in a randomised double‐blind placebo‐controlled clinical study. Journal of the Science of Food and Agriculture96(12), 4077-4081.
  • Mayo Clinic. Arrugas. https://www.mayoclinic.org/es-es/diseases-conditions/wrinkles/diagnosis-treatment/drc-20354931
  • Mayo Clinic. Cuidado de la piel: 5 sugerencias para una piel sana. https://www.mayoclinic.org/es-es/healthy-lifestyle/adult-health/in-depth/skin-care/art-20048237
  • Morita, A. (2007). Tobacco smoke causes premature skin aging. Journal of dermatological science48(3), 169-175.
  • Tapia, A. G. (2001). Menopausia y piel. Actas Dermo-Sifiliográficas92(10), 431-437.
  • Rowles, A. (4 de junio, 2017 )What Is Gelatin Good For? Benefits, Uses and More. Healthline. https://www.healthline.com/nutrition/gelatin-benefits
  • Valdés-Rodríguez, R., Torres-Álvarez, B., González-Muro, J., & Almeda-Valdés, P. (2012). La piel y el sistema endocrinológico. Gaceta médica de México148(2), 162-168.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.