Logo image
Logo image

Kotihoidot raskausarpiin

4 minuuttia
Kotihoidot raskausarpiin
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 20 joulukuuta, 2022

Raskausarvet ovat yksi suurimmista esteettisistä vaivoista naisille. Me kaikki tiedämme, että ne eivät ole haitallisia terveydelle, mutta ne voivat silti saada olomme hieman epämukaviksi esimerkiksi pukiessamme ylle lyhyen hameen tai uimapuvun. Tiesitkö, että niille on olemassa hoitokeino, nimittäin itse tehdyt voiteet käyttäen oman keittiösi aineksia? Jatka lukemista, niin me kerromme sinulle mitkä ovat tehokkaat kotihoidot raskausarpiin sekä ihon ulkonäön parantamiseen.

Mikä on syy raskausarpiin?

Raskausarvet ovat merkkejä ihollasi, jotka ilmestyvät ihon jatkuvan venymisen vuoksi. Kun iho alkaa äkillisesti venyä, ihon sisemmät kerrokset katkeavat ja saavat aikaan arpia.

On kahdenlaisia raskausarpia. Ensimmäisen tyyppiset aiheutuvat pingottuneisuudesta tai joustavuuden menetyksestä. Tämäntyyppisiä arpia aiheuttaa raskaus, kasvu nuoruusiässä ja mikä tahansa hormonaalinen muutos. Toisen tyyppiset aiheutuvat liiallisesta kortisolista. Näitä ilmestyy, kun sinun täytyy ottaa kortikosteroideja suurina annoksina pitkäaikaisesti.

Mihin ne ilmestyvät?

Some figure

Raskausarvet ilmestyvät yleensä vatsaan, rintaan, lanteille ja takapuoleen. Ne ovat aluksi pieniä punertavia tai violetteja juovia ja muuttuvat juoviksi, jotka ovat hieman vaaleampia kuin ihosi tavallinen väri.

Kuinka voin vaikuttaa ennalta raskausarpiin?

Kun arvet ovat jo ilmestyneet, niistä on vaikea päästä eroon. Kuten sanonta menee: varmuus on aina paras. Mitä sinun pitäisi tehdä? Mitkä kotihoidot raskausarpiin auttavat ennaltaehkäisemään niitä?

Ensimmäiseksi sinun pitäisi vilkastuttaa verenkiertosi. Auttaaksesi tätä asiaa, syö punaisia marjoja, kuten mansikoita, karpaloita ja kirsikoita. Voit myös tehdä lymfahierontaa. Tämä on hierontatekniikka estää nesteen kertymistä kehon tiettyihin kudoksiin.

Toinen keino ehkäistä raskausarpia on lisätä kollageenin määrää ihollasi. Kollageeni on proteiini, joka saa aikaan erilaisten ainesosien muodostumisen kehossasi. Voit lisätä kollageenitasoasi syömällä ruoka-aineita, joissa on C-vitamiinia (paprikat, kiivit, appelsiinit, pinaatti, tomaatit, guava, parsakaali jne).

Ihon kosteuttaminen ehkäisee raskausarpia. Sinun täytyisi käyttää voidetta joka päivä pitääksesi ihosi kimmoisana.

Viimeiseksi, yritä hallita painoasi. Äkilliset muutokset voivat saada aikaan enemmän arpia.

Minulla on jo niitä, mitkä ovat kotihoidot raskausarpiin?

Vaikka raskausarpia on vaikea poistaa, on joitakin vinkkejä jotka voivat auttaa parantamaan niiden ulkomuotoa.

Jotta näistä hoitokeinoista olisi sinulle hyötyä, sinun täytyy käyttää niitä säännöllisesti ja jatkuvasti. Raskausarvet ilmestyvät ihon murtumisen vuoksi ja sen korjaaminen vie aikaa. Mutta älä lannistu! Ajan kanssa tulet näkemään myös tuloksia.

E-vitamiini

Voit hankkia tätä vitamiinia kahdella tavalla. Voit ostaa E-vitamiinikapseleita apteekista. Sinun täytyy avata kapseli ja lisätä öljy raskausarpien alueelle. Tee tämä hoito vähintään kerran päivässä kylvyn jälkeen. Voit poistaa sen kostealla kankaalla 15 minuutin kuluttua.

Toinen tapa saada E-vitamiinia on käyttää sitä sisältäviä ruoka-aineita. Jotkut näistä ovat: oliivi, manteli tai soijaöljy. Sinun tarvitsee lisätä myös jotain näistä kerran päivässä kylvyn jälkeen. Voit poistaa aineen 15 minuutin kuluttua kostealla liinalla.

E-vitamiini on todella hyvä kaikenlaisiin iho-ongelmiin, koska se auttaa ihoa vahvemmaksi ja terveemmiksi.

Punajuuret ovat tehokas kotihoito raskausarpiin

Some figure

Hienonna punajuuren ja persikan pintaa. Jos saat erittäin paksua seosta, voit lisätä ruokalusikallisen manteliöljyä. Sinun pitäisi lisätä seos arpien alueelle 15 minuutiksi ja huuhdella se sitten kylmällä vedellä; ole erityisen tarkka veden lämpötilan kanssa, koska kuuma vesi tekee ihosi herkäksi ja voi jopa pahentaa arpia.

Porkkanat

Toinen keittiöstä löytyvä vihannes, josta voi olla paljon hyötyä tähän ongelmaan on porkkana. Höyrytä porkkanat, tee niistä sosetta ja lisää sose suoraan arpien alueelle. Ole erittäin varovainen lämpötilan kanssa: älä polta ihoasi. Tämän seoksen pitää vaikuttaa hieman kauemmin ja se on tarpeellista jättää iholle vähintään puoleksi tunniksi. Poista se sitten likomärällä kylmään veteen kostutetulla liinalla.

Avokado

Some figure

Avokadolla on monia ominaisuuksia. Tiedät varmasti jo, että sitä voidaan käyttää erilaisiin kotihoitoihin moniin eri tarkoituksiin. Tee tämä seos jauhamalla puoli avokadoa ja sekoita se ruokalusikalliseen hunajaa ja yhden sitruunan mehuun. Sinun täytyy hieroa seosta iholle pyörivin liikkein 15 minuuttia joka päivä. Toinen tapa valmistaa seos on lisätä ruokalusikallinen oliiviöljyä, jotta seoksesta tulee helpommin levitettävää.

Korte

Kortteet ovat villejä kasveja, jota on käytetty paljon lääkinnällisiin tarkoituksiin. Voit ostaa niitä ruoka- tai luontaistuotekaupoista. Jos keräät niitä suoraan luonnosta, huomaa että suokorte on myrkyllinen ja sitä ei tule käyttää.

Tässä kasvissa on suuri määrä piitä, luonnollista elvyttäjää, joka auttaa soluja uudistumaan. Tee voidetta liottamalla 100 grammaa kortteen lehtiä, kahdeksan tippaa sitruunaa ja litra 40 prosenttista alkoholia kuukauden ajan. Kuukauden kuluttua lantraa pieni määrä seosta vedellä, suhteessa 50-50, ja hiero arpien alueelle kahdesti päivittäin.

Sokeri ja kahvi

Some figure

Yksi peruste minkäänlaiselle ihon hoidolle on kuorinta. On tarpeen poistaa kuolleita soluja, jotta uusia soluja voi ilmestyä. Kaksi helposti ulottuvillasi olevaa luonnollista ihon kuorinta-ainetta ovat sokeri ja kahvi. Voit yhdistää ne johonkin edellä mainittuun öljyyn, esimerkiksi oliiviöljyyn.

Itsetehty aloe vera -voide

Ainesosat

  • 1/2 kupillista neitsytoliiviöljyä
  • 1/4 kupillista aloe veran hyytelöä
  • 6 kapselia E-vitamiinia
  • 4 kapselia A-vitamiinia

Valmistus

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa.

Sinun pitäisi lisätä seosta arpien alueelle hellävaraisesti hieromalla, kunnes se on täysin imeytynyt. Voit säilyttää seosta puhtaassa astiassa peitettynä jääkaapissa.

Treenaaminen

Treenaaminen, varsinkin ulkona, sekä lihasharjoittelu, antavat soluillesi happea. Ulkoaktiviteetit mahdollistavat paremman D-vitamiinin imeytymisen, ja D-vitamiini on todella tärkeää ihon paranemisprosessissa.

Reseptit jotka juuri luit ovat muutamia tehokkaimmista. Aiotko käyttää nämä kotihoidot raskausarpiin? Tiedätkö jonkin muun kotihoitokeinon raskausarpiin, jonka haluat jakaa kanssamme?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • MayoClinic: Estrías. https://www.mayoclinic.org/es-es/diseases-conditions/stretch-marks/symptoms-causes/syc-20351139
  • MedlinePlus: Marcasa por estiramiento. https://medlineplus.gov/spanish/ency/article/003287.htm

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.