Kuinka käyttää sitruunaa ja muita luonnollisia puhdistusaineita

Oletko koskaan ihmetellyt, miten isoäitisi puhdisti kotinsa ilman sitä laajaa valikoimaa siivoustuotteita, joka meillä on nykyään? Vastaus on enemmän kuin yksinkertainen: kotitekoisilla tai luonnollisilla puhdistusaineilla. Tämä ei tarkoita sitä, että ne olisivat olleet tehottomampia, vaan pikemminkin päinvastoin. Seuraavassa artikkelissa opit, miten valmistaa omia, kotitekoisia puhdistusaineita. 

Monikäyttöinen orgaaninen puhdistaja

Se on käsintehty saippua, jolla on useita käyttötapoja. Voit käyttää sitä puhdistaaksesi erilaisia pintoja: matoista lattioihin ja keittiönurkkauksesta kylpyhuoneeseen. Ainekset, joita tarvitset ovat:

Mitat riippuvat astiasta, jota käytät. Voit tehdä puhdistusainetta kerralla paljon ja säästää sen pullossa tai kanisterissa, jotta saat jatkossakin irti sen edut. Lorauta puhdistusainetta ämpäriin, jossa on vettä, ja siivoa normaaliin tapaan.

hygienia

Kotitekoinen puhdistaja kaakeleille tai posliinille

Tällä luonnollisella siivoustuotteella on myös useita käyttötarkoituksia, mutta ennen kaikkea se tulee olemaan hyvä kaverisi kylpyhuoneessa. Sitä on käytetty kaakeleiden ja laitteiden (kuten kylpyamme tai käsienpesuallas) puhdistamisessa. Se voi auttaa sinua myös saamaan posliinikoristeet tai hopeaesineet kiiltämään.

Sekoita vain sitruunamehua ja vettä. Liota pesusieni tai riepu tässä nesteessä ja pese pinnat, jotka haluat puhdistaa sillä. Jos ne ovat olleet likaisia jo jonkin aikaa, anna nesteen olla hetken aikaa tai hankaa kohtaa kovemmin. Huuhtele lämpimällä vedellä.

Voit myös puhdistaa kylpyhuoneet etikalla sen jälkeen, kun olet steriloinut ne sitruunalla ja vedellä. Jätä tämä tuote kylpyhuoneeseen koko yöksi ja huuhtele vedellä seuraavana aamuna.

Uunin rasvanpoistoaine

Ei ole olemassa mitään vaikeampaa kuin rasvan poistaminen uunista, erityisesti jos et tee sitä kovin usein, koska sinne kerääntyy rasvaa kerros kerroksen jälkeen, ja on aikaavievää poistaa se kokonaan.

Jos haluat lopettaa perinteisten uuninpuhdistajien käytön, niiden tuotteiden, joissa on paljon myrkkyjä (jotka sisältävät öljyjohdannaisia, kaliumhydroksidia ja metyleenikloridia jne.) ja jotka lisäävät iho-, silmä- ja hengitysteiden ongelmia, siirry luonnollisempaan vaihtoehtoon.

Ensimmäiseksi pese uuni rätillä, joka on lionnut niin kuumassa vedessä kuin vain kätesi kestää. Tee tämän jälkeen paksu tahna vedestä ja ruokasoodasta ja lisää sitä uunin pinnoille. Jätä siihen yön yli. Seuraavana päivänä huuhtele pinnat pienellä määrällä vettä.

sitruunat-4

Orgaaninen puhdistusaine, jossa on tuhkaa valkaisuaineena

Puhdistusaine tai tuhkavalkaisuaine on erittäin helppo valmistaa ja voit käyttää jäännöksiä, joita löytyy takasta tai uunista. Vain puu- tai paperituhka toimii. Mitä vahvempaa puu on, sitä paremman laatuista valkaisuaineesta tulee. Älä unohda käyttää hanskoja ja suojalaseja, jos ihosi on erittäin herkkä. Vältä aineen osumista ihoosi, kun valmistat puhdistusainetta.

Siivilöi tuhkat erilleen hiilen paloista. Mitä valkoisempaa ja hiiltyneempää se on, sitä parempaa puhdistusainetta saat. Laita se säilytysastiaan kuuman veden kanssa siten, että vettä on 5 osaa ja tuhkaa 1 osa. Peitä se pyyhkeellä 1-2 päiväksi. Sekoita silloin tällöin. Kaada se siivilöiden rievun tai sukkahousujen läpi.

puhdistaminen-2