Logo image
Logo image

Sitruuna-pellavansiemenvesi avuksi painonpudotukseen

3 minuuttia
Oletko koskaan kokeillut sitruuna-pellavasiemenvettä ruokavaliossasi? Kokeile tämän reseptin tekemistä kotonasi jo tänään ja huomaa kuinka mahtava apu se on painollesi ja muodoillesi. Älä unohda yhdistää sitä vähärasvaiseen ruokavalioon ja liikuntaan.
Sitruuna-pellavansiemenvesi avuksi painonpudotukseen
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Luonnollinen sitruuna-pellavansiemenvesi on yksi suosituista painonpudotuskeinoista. Se voi tarjota ruokavalioon muitakin mielenkiintoisia etuja.

Sekä sitruuna että pellavansiemenet sisältävät ravintoaineita, jotka nopeuttavat kehon aineenvaihduntaa. Sisällyttämällä ne ruokavalioosi, voit vähentää ruoanhimoa ja parantaa ruoansulatusta sekä maksan toimintaa, joilla on tärkeä rooli painonpudotuksessa.

Nykyään on monia ihmisiä, jotka haluavat tietää kuinka tätä sitruuna-pellavansiemenvettä tehdään, sillä se on helppo tapa taistella liikalihavuutta vastaan.

Kerromme alla tarkemmin kuinka voit hyötyä tästä juomasta.

Mikä tekee sitruuna-pellavansiemenvedestä hyvän vaihtoehdon painonpudotukseen?

Painonpudotus on vaikea prosessi, joka voi vaihdella jokaisen ihmisen kehosta riippuen. Vaikka terveellinen ruokavalio ja liikunta ovat päätekijöitä menestykseen, on joitakin ihmisiä, joilla on yhä vaikeuksia saavuttaa tavoitteensa.

 

Ensinnäkin elämäntapojen muuttaminen ei ole helppoa, varsinkaan jos ihminen on aina elänyt vähän liikkuvaa elämää. Toinen ongelma on se, että kaikkien aineenvaihdunta ei toimi samalla tavalla; toiset toimivat nopeammin, kun taas toiset eivät.

Kaiken tämän ohella on kuitenkin useita luonnollisia keinoja, jotka voivat auttaa meitä pudottamaan painoa ilman että joudumme kärsimään liikaa. Sitruuna-pellavansiemenvesi on esimerkiksi täynnä ravintoaineita ja laihduttavia vaikutuksia, jotka voivat tukea ruokavaliotamme.

Sen säännöllinen nauttiminen ei ainoastaan auta puhdistamaan kehoa, vaan se myös parantaa immuunijärjestelmää ja ehkäisee tiettyjä tauteja. Lisäksi tämä juoma voi myös vähentää nälkää aiheuttavien hormonien eritystä, ja se on vähäkalorinen tapa pitää kehosi nesteytettynä.

Sinua saattaa myös kiinnostaa: 6 mahtavaa pellavansiemenveden hyötyä

Sitruunan hyödyt painonpudotuksessa

Sitruunamehu on luonnollinen ainesosa, joka on usein osana painonpudotusruokavaliota. Kiitos sen korkean C-vitamiinipitoisuuden ja välttämättömien mineraalien, se on monipuolinen tuote, joka vahvistaa immuunijärjestelmää ja parantaa yleistä terveydentilaa.

Sitruunat on tunnettu jo vuosikymmenten ajan niiden diureettisista, antioksidanttisista ja alkalisoivista ominaisuuksista. Sen johdosta sitruunat ovat hyväksi painonpudotuksen lisäksi myös yleiselle terveydelle. Sitruunoiden säännöllinen käyttö voi auttaa tulehduksia sekä useita eri antigeeneistä syntyviä soluja vastaan, jotka voivat aiheuttaa meille harmia. Tämä johtuu siitä, että:

 • Se sisältää antioksidantteja, polyfenoleita, jotka auttavat vähentämään kehon rasvasolujen määrää.
 • Se sisältää sitruunahappoa, joka stimuloi sapen eritystä, joka on sappirakon tuottamaa ainetta, jonka tehtävänä on sulattaa lipidejä.
 • Se sisältää kuituja, jotka parantavat ruoansulatusta ja hillitsevät ruoanhimoa.
 • Se auttaa pitämään huonon kolesterolin hallinnassa vähentäen samalla diabeteksen riskiä.

Pellavansiementen hyödyt painonpudotuksessa

Some figure

Yhä useammat ihmiset ovat viime aikoina lisänneet pellavansiemeniä ruokavalioonsa. Havaittuaan, että ne ovat mahtava apu ruoansulatuksessa ja painonhallinnassa, monet eivät halua enää ollakaan niitä ilman. Pienestä koostaan huolimatta ne ovat uskomattoman ravinnepitoisia.

 • Ne sisältävät Omega-3 -rasvahappoja, joilla on tulehdusten vastainen vaikutus ja niistä on paljon hyötyä sydämelle.
 • 28 % niiden painosta on kuitua, joka auttaa hallitsemaan kolesterolia ja parantamaan ruoansulatusta.
 • Pellavansiemenet sisältävät antioksidantteja, jotka auttavat soluja suoriutumaan paremmin ja rajoittamaan oksidatiivisesta stressistä aiheutuvaa vahinkoa.
 • Sen lisäksi ne tarjoavat myös suuren määrän pehmeää limaa, joka auttaa säätelemään veren glukoosipitoisuutta.
 • Niiden entsyymit auttavat kehoa hajottamaan rasvat ja proteiinit helpommin estäen niiden kasaantumisen.

Kuinka sitruuna-pellavansiemenvettä valmistetaan?

Saadaksesi kaiken irti näiden ruokien laihduttavista ominaisuuksista, ei ole parempaa takaa kuin seurata tätä reseptiä. Sinun tulisi juoda sitä päivittäin terveyshyötyjen saamiseksi päästen samalla lähemmäksi painonpudotustavoitteitasi.

Some figure

Ainesosat

 • 1 l vettä
 • 2 rkl pellavansiemeniä
 • 1 sitruunan mehu

Valmistus

 • Kaada vesi kattilaan ja kiehauta se.
 • Kun se kiehuu, lisää pellavansiemenet ja alenna lämpöä.
 • Jätä kiehumaan hiljalleen 3-4 minuutiksi ja poista liedeltä.
 • Peitä kattila ja anna jäähtyä.
 • Kun se on tarpeeksi viileää juotavaksi, siivilöi vesi ja lisää sitruunanmehu.

Lue myös: Korealainen ruokavalio: Itämaisen painonhallinnan salaisuus

Käyttö

 • Juo lasillinen sitruuna-pellavansiemenvettä tyhjään vatsaan.
 • Jaa jäljellä oleva vesi 3-4 annokseen.
 • Juo uudestaan vähintään kolmesti viikossa.

Oletko koskaan kokeillut tätä ruokavaliossasi? Kokeile tämän reseptin tekemistä kotonasi jo tänään ja huomaa kuinka mahtava apu se on painollesi ja muodoillesi. Älä unohda yhdistää sitä vähärasvaiseen ruokavalioon ja liikuntaan.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Ajmera, R., MS, & RD. (11 de junio de 2017). Does lemon water help you lose weight? Healthline. Consultado el 11 de septiembre de 2023. https://www.healthline.com/nutrition/lemon-water-for-weight-loss
 • Baranowski, M., Enns, J., Blewett, H., Yakandawala, U., Zahradka, P., & Taylor, C. G. (2012). Dietary flaxseed oil reduces adipocyte size, adipose monocyte chemoattractant protein-1 levels and T-cell infiltration in obese, insulin-resistant rats. Cytokine, 59(2), 382–391. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22592037/
 • Bongartz, U., Hochmann, U., Grube, B., Uebelhack, R., Alt, F., Erlenbeck, C., Peng, L. V., Chong, P. W., & De Costa, P. (2022). Flaxseed Mucilage (IQP-LU-104) Reduces Body Weight in Overweight and Moderately Obese Individuals in a 12-week, Three-Arm, Double-Blind, Randomized, and Placebo-Controlled Clinical Study. Obesity facts, 15(3), 395–404. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9210019/
 • Cleveland Clinic. (21 de enero de 2022). Will Lemon Coffee Help You Lose Weight? Consultado el 13 de septiembre de 2023. https://health.clevelandclinic.org/coffee-and-lemon-can-it-help-you-lose-weight/
 • Fukuchi, Y., Hiramitsu, M., Okada, M., Hayashi, S., Nabeno, Y., Osawa, T., & Naito, M. (2008). Lemon Polyphenols Suppress Diet-induced Obesity by Up-Regulation of mRNA Levels of the Enzymes Involved in beta-Oxidation in Mouse White Adipose Tissue. Journal of clinical biochemistry and nutrition, 43(3), 201–209. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2581754
 • Horton, J. (21 de enero de 2022). Lemon coffee: Can it help you lose weight? Cleveland Clinic. Consultado el 13 de septiembre de 2023 https://health.clevelandclinic.org/coffee-and-lemon-can-it-help-you-lose-weight/
 • Kristensen, M., Jensen, M. G., Aarestrup, J., Petersen, K. E., Søndergaard, L., Mikkelsen, M. S., & Astrup, A. (2012). Flaxseed dietary fibers lower cholesterol and increase fecal fat excretion, but magnitude of effect depend on food type. Nutrition & metabolism, 9(8), 1-8. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3307491/
 • Nowak, W., & Jeziorek, M. (2023). The Role of Flaxseed in Improving Human Health. Healthcare, 11(3), 1-20. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9914786/
 • Shafie, S. R., Wanyonyi, S., Panchal, S. K., & Brown, L. (2019). Linseed Components Are More Effective Than Whole Linseed in Reversing Diet-Induced Metabolic Syndrome in Rats. Nutrients, 11(7), 1-16. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6682963/
 • Thornton S. N. (2016). Increased Hydration Can Be Associated with Weight Loss. Frontiers in nutrition, 3, 1-8. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4901052/

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.