Korealainen ruokavalio: Itämaisen painonhallinnan salaisuus

Korealainen ruokavalio koostuu pitkälti kaloista ja kasviksista. Korealaiset kiinnittävät paljon huomiota ruoanvalmistusmenetelmiin, välttäen paistettuja ja rasvaisia ruokia.
Korealainen ruokavalio: Itämaisen painonhallinnan salaisuus

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Aasialaisten naisten hoikat vartalot ovat kiinnittäneet länsimaisten naisten huomion. Oli geeneillä tekemistä asian kanssa tai ei, ruoallakin on ehdottomasti oma osansa. Lue kuinka korealainen ruokavalio auttaa pitämään aasialaiset naiset mallin mitoissa!

Aasian maat ottavat vaikutteita länsimaisesta ruokakulttuurista, mutta Japani ja Korea pitävät silti omat perinteiset ruokakulttuurin mukaiset terveelliset ateriansa, jotka eivät lisää painoa.

Itse asiassa korealaisten eliniänodote on pidempi ja heillä on tilastollisesti vähemmän ylipainoa kuin muissa kehittyneissä maissa. Mikä heidän salaisuutensa on? Miksi he ovat niin terveitä? Lue eteenpäin, sillä kerromme korealaisen ruokavalion pääkohdat, joiden avulla paino putoaa.

Korealaisen ruokavalion salaisuudet painonhallintaan

Korealainen ruokavalio on maailmanlaajuisesti suosittu sen terveellisyyden vuoksi. Tämän ruokavalion periaatteita ei tule sekoittaa vaarallisten “ihmedieettien” kanssa, sillä ne ovat aivan eri asioita.

Valitettavasti jotkut korealaiset painonpudotusdieetit ovat liian tiukkoja. Paino putoaa, mutta niistä ei saa riittävästi ravintoaineita. Siksi, ennen kuin alat seuraamaan mitään laihdutusohjelmaa, on hyvä kysyä neuvoa ravitsemusterapeutilta käykö dieetti sinulle ikäsi, terveytesi ja painosi kannalta.

Korealaisen ruokavalion “salaisuudet” tulisivat olla osa jokaista terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota. Alla kerromme parhaat palat.

Kasvisten runsaus

korealainen ruokavalio: paljon vihanneksia

Korealainen ruokavalio perustuu tuoreisiin kasviksiin ja riisiin. He käyttävät seuraavia vähäkalorisia ruoka-aineksia jokaisessa pääruoassa:

 • perunaa
 • sieniä
 • ristikukkaisia ja vihreitä kasviksia (kukkakaali, kaali, parsakaali, ruusukaali)
 • tomaattia
 • porkkanaa

Vähäinen lihan käyttö

Lihaa käytetään usein länsimaisissa aterioissa pääaineena, mutta Koreassa sitä käytetään sivuruokana. Siksi heidän ruokavalionsa on hyvin vähärasvainen verrattuna muiden maiden ruokavalioihin.

 • Punainen liha korvataan kalalla ja meren antimilla, joissa on runsaasti Omega-3 -rasvahappoja ja proteiinia.
 • Käyttäessä lihaa korealaiset paahtavat tai paistavat lihan uunissa, jotta lihan rasvan määrä on hyvin vähäinen.

Mausteiset keitot

korealainen ruokavalio sisältää paljon tulisia keittoja

Onneksi tämän rasvaa polttavan keiton tekeminen on helppoa! Keitot ovat perinteinen osa korealaista keittiötä. Keittoihin käytetään runsaasti eri aineksia ja n e ovat kevyitä, helppoja valmistaa ja täyttäviä.

 • He käyttävät paljon mausteita ja tuliset mausteet virkistävät ja tehostavat aineenvaihduntaa helpottaen rasvan palamista.

Yrttiteet

Yksi hyvä tapa pitää paino kurissa on juoda erilaisia yrttiteelaatuja.

 • Korealaiset juovat paljon teetä joka polttaa rasvaa, kuten vihreä tee, ohratee ja paahdettu ohratee.
 • Teet auttavat ruoansulatuksessa puhdistaen elimistöä ja täten tehden laihduttamisesta helpompaa.

Kimchi: perinteinen ruoka

Kimchi on korealaisten perinneruoka. Sitä pidetään yhtenä maailman terveellisimpinä ruokana sillä siinä on runsaasti vitamiineja, mineraaleja ja maitohappobakteereita.

 • Mitä kimchi on? Se on hapatettua, käymällä valmistettua ruokaa kuivatusta kaalista, joka on maustettu suolalla, valkosipulilla, inkiväärillä, kalakastikkeella ja pippureilla.
 • Kimchiä lisätään kaikkiin ruokiin sillä se on erittäin täyttävää ja vähäkalorista.

Käsiteltyjen jauhojen vähäinen käyttö

Leipä ja muut käsitellyistä jauhoista valmistetut ruoat eivät ole yleisiä Koreassa. Niitä ei syödä yhtä usein kuin muita terveellisiä ja kuitupitoisia ruoka-aineksia, kuten hedelmiä ja kokojyväviljaa.

Ruoanvalmistusmenetelmät

Korealaiset ovat hyvin tietoisia kalorien ja ruoka-aineiden yhdistämisen lisäksi ruoanvalmistustavoistaan, jotka säilyttävät ruokien ravintoaineet.

 • Ruokia paistetaan pannulla hyvin harvoin. Sen sijaan niitä paahdetaan uunissa tai keitetään.

Runsaasti vettä

korealainen ruokavalio: teet

Korealaiset naiset juovat runsaasti yrttiteetä sekä paljon vettä pitkin päivää. 

 • Kaikkien tasapainoisten ruokavalioiden mukaan tulee vettä juoda paljon. Korealaiset suosittelevat juomaan 2-3 litraa päivässä.

Oletko valmis kokeilemaan korealaisia salaisuuksia? Muista, ettet aloita liian tiukkaa tai vähäkalorista dieettiä, yksinkertaisesti lisää edellä mainitut asiat omaan tasapainoiseen ruokavalioosi.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Alenna kolesterolia kiinalaisella perinnehoidolla
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Alenna kolesterolia kiinalaisella perinnehoidolla

Kolesteroli on rasvaa jota kehomme tarvitsee, mutta liian korkea huonon kolesterolin taso voi johtaa lukuisiin eri sairauksiin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Tremblay, A., Arguin, H., y Panahi, S. (2016, 1 de agosto). Capsaicinoides: una solución picante para el manejo de la obesidad ‘. Revista Internacional de Obesidad. Grupo editorial de naturaleza. https://doi.org/10.1038/ijo.2015.253
 • Jung, JY, Lee, SH, Kim, JM, Park, MS, Bae, JW, Hahn, Y., … Jeon, CO (2011). Análisis metagenómico del kimchi, un alimento fermentado coreano tradicional. Microbiología Aplicada y Ambiental77(7), 2264–2274. https://doi.org/10.1128/AEM.02157-10
 • Link, LB, y Potter, JD (2004, septiembre). Verduras crudas versus cocidas y riesgo de cáncer. Epidemiología del cáncer, biomarcadores y prevenciónhttps://doi.org/13/9/1422 [pii]

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.