Tee nämä pienet muutokset ruokavalioosi ja vähennä kaloreita

Niinkin yksinkertainen asia kuin suklaajäätelön vaihtaminen hedelmäsorbettiin, tai vedessä säilötyn tonnikalan valitseminen öljyssä säilötyn sijasta, voi saada aikaan suuren muutoksen.
Tee nämä pienet muutokset ruokavalioosi ja vähennä kaloreita
Eliana Delgado Villanueva

Tarkistanut ja hyväksynyt: ravitsemusterapeutti Eliana Delgado Villanueva.

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Haluatko laskea kalorien saantiasi, mutta et tiedä mitä tuotteita valita, jotta et joutuisi sietämään jatkuvaa nälkää? Jatka lukemista, sillä nyt kerromme mitä ruokia kannattaa vaihtaa toisiin, jos haluat saada päivän aikana vähemmän kaloreita.

Olet varmasti tietoinen siitä, että painon vähentämiseksi ja muotojen muokkaamiseksi tulee jättää eräät tuotteet menneisyyteen ja vähentää annosten kokoa. Jos noudatat seuraavia vinkkejä, huomaat että voit vähentää merkittävästi kalorien saantiasi ilman mitään suurta vaivannäköä – et myöskään joudu sietämään nälkää tai huonoa mielialaa.

Katsotaan sitten, mitkä ruoat ovat sellaisia, joissa kannattaa tehdä tällaisia pieniä muutoksia.

Vähennä kaloreita näiden muutoksien avulla

1. Jäätelö

jäätelö

Onko jäätelö yksi niistä ruoista, joista et missään nimessä voi luopua? Korvaa kaupan jäätelöt sorbetteihin, ja jos mahdollista itsetehtyihin, niin voit vähentää epäterveellisen rasvan määrää ravinnossasi.

2. Muffinit

Jos pidät näistä herkuista, ja jos valitset aina suklaamuffinit, on aika vaihtelulle! Jos valitset vaikkapa inkiväärinmakuiset, osittain täysjyväjauhoista valmistetut, saat yhtä hyvän makunautinnon paljon vähemmillä kaloreilla.

Muista, että suklaassa on hyvin runsaasti kaloreita, joten kun kehosi kertoo että se tarvitsee jotakin makeaa, valitse esimerkiksi mainitsemamme inkiväärimuffini suklaisen sijaan.

3. Tonnikala

vähennä kaloreita: valitse vedessä säilötty tonnikala

Kalorien vähentäminen on paljon helpompaa kuin moni meistä luulee. Muun muassa niinkin yksinkertainen asia toimii kuin öljyssä säilötyn tonnikalan vaihtaminen vedessä säilöttyyn. Tämä muutos laskee kalorien saantia arviolta 190:stä 96:een.

Saat samat hyödyt, mutta vähemmän rasvaa, ja kala tarjoaa sinulle silti runsaasti A-, B12-, D- ja E-vitamiineja, aminohappoja ja mineraaleja (jodi, kalium, rauta ja fosfori).

4. Välipalat

Jos haluat joskus hiukan välipalaa, pähkinät ovat loistava vaihtoehto. Ne ovat terveellisiä ja niistä saa hyvälaatuista rasvaa, mutta vain jos nautit ne suolattomina, sokerittomina ja öljyttöminä. Eli luonnollisessa muodossaan.

Vaikka pähkinät ovatkin terveellisiä, muista syödä niitä kohtuudella. Prosessoimattomissakin pähkinöissä on suuri määrä kaloreita, joten pidä määrä noin kourallisessa päivittäin.

5. Hedelmät keksien sijaan

marjat

Keksit auttavat jaksamaan aterioiden välillä, mutta tämä ei ole paras valinta. Jos haluat nauttia välipalaa, pidä mielessä että kekseissä on enemmän sokeria kuin kehosi tarvitsee.

Valitse niiden sijaan hedelmiä, joista saat runsaasti vitamiineja ja mineraaleja, joita tarvitset päivästä selvitäksesi.

6. Kaura murojen sijasta

Kaura on täydellinen korvike aamiaismuroille. Voit ostaa kauraa sekoitettuna hedelmiin tai pähkinöihin, tai voit tehdä sekoituksen itse, ja saat näin paljon paremman ratkaisun terveytesi ja painosi kannalta.

Kaupallisissa aamiaismuroissa on paljon lisättyä sokeria ja lista muitakin aineita ja lisäaineita, jotka saavat ihmisen haluamaan niitä enemmän ja enemmän. Kun muroja nautitaan runsaasti, kalorien määrä nousee liiaksi.

7. Peruna

Usko tai älä, mutta kun valitset pakastetut perunat tuoreiden sijasta, et tunne halua syödä niitä yhtä paljon.

Vaikka onkin totta, että pakastetut perunat eivät ole tuoreita ja siinä mielessä yhtä nautinnollisia, olosi on niiden jälkeen kylläinen pidempään. Mistä tämä johtuu? Pakastetuissa perunoissa on terveellisempää tärkkelystä.

8. Perunalastut

Jos nautit kotona sipsejä, valitse kasviksista valmistetut perunasta tehtyjen sijaan – voit jopa valmistaa omat sipsit kotikonstein.

Kaupan perunalastut voivat sisältää jopa 500 kaloria 100 grammaa kohden, kun taas kasvissipseissä on vain 221 kaloria.

Nämä pienet muutokset ovat kätevä ratkaisu kalorien vähentämiseksi, joten miksipä et tarttuisi tilaisuuteen, jos parempi painonhallinta on sinunkin tavoitteenasi?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Freeman CR, Zehra A, Ramirez V, Wiers CE, Volkow ND, Wang GJ. Impact of sugar on the body, brain, and behavior. Front Biosci (Landmark Ed). 2018 Jun 1;23:2255-2266
  • Maharlouei N, Tabrizi R, Lankarani KB, Rezaianzadeh A, Akbari M, Kolahdooz F, Rahimi M, Keneshlou F, Asemi Z. The effects of ginger intake on weight loss and metabolic profiles among overweight and obese subjects: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Crit Rev Food Sci Nutr. 2019;59(11):1753-1766.
  • Wessels I, Maywald M, Rink L. Zinc as a Gatekeeper of Immune Function. Nutrients. 2017 Nov 25;9(12):1286.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.