Logo image
Logo image

Aloe veran erilaiset käyttötavat - 10 vinkkiä

3 minuuttia
Aloe veran erilaiset käyttötavat - 10 vinkkiä
Viimeisin päivitys: 12 maaliskuuta, 2019

Aloe veraa käytetään monissa luonnollisissa hoitomenetelmissä niin sisäisesti kuin ulkoisestikin, ja sitä voi levittää iholle ja jopa syödä. Voit käyttää aloe vera -geeliä suoraan kasvista tai erilaisina voiteina, joita löytyy hyvinvointimyymälöistä. Jatka lukemista, ja saat selville aloe veran erilaiset käyttötavat!

Aloe veran erilaiset käyttötavat

1. Ihonhoito

Aloe veraa voi käyttää auringonpolttamalle iholle, pieniin palovammoihin ja arpien häivyttämiseen, sillä aloe vera -geeli kiihdyttää ihon paranemisprosessia. Lisäksi aloe vera vilkastuttaa verenkiertoa vammautuneella alueella ja nopeuttaa solujen uusiutumista ja korjausta.

Aloe vera suojaa UV-säteiltä ja sopii herkkäihoisille. Levitä aloe vera -voidetta kasvoille ja muille auringonvalolle altistuville kehon alueille muutamaa minuuttia ennen auringonvaloon astumista.

2. Auttaa helpottamaan ummetusta

Some figure

Aloe vera tuottaa kahdenlaista ainetta, joista molemmat sopivat ihmisen käyttöön: geeli ja lateksi. Geeli on useimmille tuttua, mutta lateksi hieman tuntemattomampaa aloen tuottamaa ainesta. Lateksi on väriltään keltaista ja se sopii ummetuksen hoitamiseen, sillä se saattaa aiheuttaa ripulioireita ja tyhjentää suolen. Ei ole kuitenkaan suositeltavaa käyttää lateksia jatkuvasti, sillä se menettää ajan mittaan voimansa.

3. Suun ongelmat

Aloe vera tuo helpotuksen ientulehdukseen, haavaumiin ja suun tulehdukseen. Murskaa kasvi ja hiero sitä suoraan suun tulehdusalueille.

4. Suoliston toiminta

 

Jos suolistosi ei toimi kunnolla, kokeile seuraavaa reseptiä epämukavan olon ja vatsan polttelun helpottamiseen: sekoita hunajaa, appelsiinimehua ja ruokalusikallinen aloe veraa lasilliseen vettä. Juo päivittäin ennen aamiaista saavuttaaksesi parhaat mahdolliset tulokset.

Some figure

5. Auttaa ehkäisemään aknea

Aloe vera taistelee tulehdusta vastaan ja helpottaa myös ihon tulehdustilaa, kuten aknea. Jos kärsit aknesta, on tärkeää huolehtia kasvojen pesusta aamuin illoin. Poista meikki ja ihovoiteet pesemällä lämpimällä vedellä ja hellävaraisella saippualla. Käytä aloe vera- voidetta alueilla, joissa aknea esiintyy. Voit myös hankkia aloe vera- saippuaa kasvojen pesuun.

Aloe vera kontrolloi ihon talineritystä ja vähentää epäpuhtauksien syntymistä. Tulehduskohtiin voi hieroa aloe vera- geeliä turvotuksen lievittämiseksi.

Voit käyttää aloe vera -geeliä suoraan aknesta kärsivälle iholle – se pehmittää ja uudistaa ihoa. 

6. Auttaa vähentämään selluliittia

Some figure

Aloe vera sopii kaikille ihoalueille ja sillä on todettu olevan hyvä vaikutus moniin ihon ongelmiin,. Sitä voi käyttää myös selluliitin nujertamiseen. Yksinään aloe vera ei voi selluliittia karkottaa, mutta yhdistettynä terveelliseen ruokavalioon, säännölliseen liikuntaan ja jalkojen hierontaan, voi aloe vera kiihdyttää selluliitin katoamista. Hiero aloe vera -voidetta suoraan kohtiin, joissa selluliittia esiintyy.

7. Hyväksi hiuksille

Aloe vera suojelee hiuksia ja päänahkaa auringon UV-säteiden taiheuttamilta vahingoilta. Lisäksi aloe vera suojaa hiusta päivittäisessä kulutuksessa, esimerkiksi hiustenkuivaajan ja suoristusraudan lämmöltä. Aloe vera pitää hiukset hyväkuntoisina sateessa, vähentää öljyisyyttä ja hiuksen kuivuutta, tehden hiuksista kiiltävät ja silkkiset.

8. Auttaa poistamaan hilsettä

Some figure

Pese hiukset aloe veralla, ja se irroittaa hilseen päänahasta. Kun hilse on irronnut, voit harjata sen pois. Toista muutamaan kertaan ja pian huomaat, miten hyvin päänahkasi voi.

9. Loistava apu rentoutumiseen

Aloe veralla tiedetään olevan unettava vaikutus, sillä se rentouttaa pään alueen lihaksia. Kun peset hiuksesi aloe veralla, hiero samalla päänahkaa – tämä auttaa tehokkaasti poistamaan stressiä.

10. Apu painonpudotukseen

Some figure

 

Aloe veralla on puhdistava vaikutus elimistöön, joten se sopii hyvin painonpudotuksen avuksi. Sekoita aloe vera sitruunan mehuun, ja saat tehokkaan puhdistavan ja myrkkyjä poistavan juoman. Kokeile aloe vera -smoothieta, johon tarvitset:

  • keskikokoinen aloen lehti, leikattuna paloiksi ja kova selkämys poistettuna
  • ruokalusikallinen hunajaa
  • puolikkaan sitruunan mehu

Soseuta kaikki ainekset keskenään sauva- tai tehosekoittimella, siivilöi ja nauti. Juo heti heräämisen jälkeen, niin että elimistö on jo sulatellut osan mehusta siihen mennessä, kun nautit aamupalan. Saavuttaaksesi parhaimmat tulokset muista syödä terveellisesti ja harrastaa säännöllistä liikuntaa vähintään kolmena päivänä viikossa.

Kuten huomaat aloe veran erilaiset käyttötavat ovat mahtavia, monipuolisia ja käytännöllisiä – ja mikä parasta, luonnonmukaisia!

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.