10 tapaa käyttää aloe veraa

toukokuu 20, 2015

Aloe veraa käytetään monissa luonnollisissa hoitomenetelmissä niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Aloe veraa voi levittää iholle ja sitä voi syödä. Voit käyttää aloe vera -geeliä suoraan kasvista tai erilaisina voiteina, joita löytyy hyvinvointimyymälöistä. Lue lisää aloe veran monista käyttömahdollisuuksista.

1. Ihonhoito

Aloe veraa voi käyttää auringonpolttamalle iholle, pieniin palovammoihin ja arpien häivyttämiseen, sillä aloe vera -geeli kiihdyttää paranemisprosessia. Lisäksi aloe vera kiihdyttää verenkiertoa vammautuneella alueella ja nopeuttaa solujen uusiutumista ja korjausta.

Aloe vera suojaa UV-säteiltä ja sopii herkkäihoisille. Levitä aloe vera -voidetta kasvoille ja muille verhoamattomille kehon alueille muutamaa minuuttia ennen auringonvalolle altistumista.

2. Helpottaa ummetusta

 

ummetus

Aloe tuottaa kahdenlaista ainetta, joista molemmat sopivat ihmiskäyttöön: geeli ja latex. Useimmiten käytämme geeliä, mutta latex, joka sijaitsee aivan kasvin pinnan alla ja on väriltään keltaista, sopii ummetuksen hoitamiseen, sillä se saattaa aiheuttaa ripulimaisia oireita ja tyhjentää suolen. Ei ole kuitenkaan suositeltavaa tehdä tätä jatkuvasti, sillä se menettää ajan mittaan voimansa.

3. Suun ongelmat

Aloe tuo helpotuksen ientulehdukseen, haavaumiin ja suun tulehdukseen. Murskaa kasvi ja hiero sitä suoraan niihin kohtiin, joissa tulehdus on.

4. Suoliston toiminta

suolisto

Jos suolistosi ei toimi kunnolla, kokeile seuraavaa reseptiä epämukavan olon ja vatsan polttelun helpottamiseen: sekoita hunajaa, appelsiinimehua ja ruokalusikallinen aloe veraa lasilliseen vettä. Juo päivittäin ennen aamiaista parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

5. Ehkäisee aknea

Aloe vera taistelee tulehdusta vastaan ja helpottaa myös ihon tulehdustilaa, kuten aknea. Jos kärsit aknesta, on tärkeää huolehtia kasvojen pesusta aamuin illoin. Poista meikki ja ihovoiteet pesemällä lämpimällä vedellä ja hellävaraisella saippualla. Käytä aloevoidetta alueilla, joissa aknea esiintyy. Voit myös hankkia aloe vera saippuaa kasvojen pesuun.

Aloe kontrolloi ihon talineritystä ja vähentää epäpuhtauksien syntymistä. Tulehduskohtiin voi hieroa aloegeeliä turvotuksen lievittämiseksi.

Voit käyttää aloe vera -geeliä suoraan aknesta kärsivälle iholle, se pehmittää ja uudistaa ihoa. 

6. Vähentää selluliittia

selluliitti

Aloe vera sopii kaikille ihoalueille ja sillä on todettu olevan hyvä vaikutus moniin ihon ongelmiin, ja sitä voi käyttää myös selluliitin nujertamiseen. Yksinään aloe vera ei voi selluliittia karkottaa, mutta yhdistettynä terveelliseen ruokavalioon, säännölliseen liikuntaan ja jalkojen hierontaan, voi aloe kiihdyttää selluliitin katoamista. Hiero aloevoidetta suoraan kohtiin, joissa selluliittia esiintyy.

7. Hyväksi hiuksille

Aloe vera suojelee hiuksia ja päänahkaa auringon UV-säteiden tuottamilta vahingoilta. Lisäksi aloe suojaa hiusta päivittäisessä kulutuksessa, esimerkiksi hiustenkuivaajan ja suoristusraudan lämmöltä. Aloe pitää hiukset hyväkuntoisina sateessa, vähentää öljyisyyttä ja hiuksen kuivuutta, tehden hiuksista kiiltävät ja silkkiset.

8. Eliminoi hilsettä

hilse

Pese hiukset aloe veralla ja se irroittaa hilseen päänahasta. Kun hilse on irtaantunut, voit harjata sen pois. Toista muutamaan kertaan ja pian huomaat, miten hyvin päänahkasi voi.

9. Loistava apu rentoutumiseen

Aloe veralla tiedetään olevan unettava vaikutus, sillä se rentouttaa pään alueen lihaksia. Kun peset hiuksesi aloe veralla, hiero samalla päänahkaa – tämä poistaa tehokkaasti stressiä.

10. Apu painonpudotukseen

painonpudotus

Aloe veralla on puhdistava vaikutus elimistöön, joten se sopii hyvin painonpudotuksen avuksi. Sekoita aloe vera sitruunan mehuun, ja saat tehokkaan puhdistavan ja myrkkyjä poistavan vaikutuksen. Kokeile aloe vera -smoothieta, johon tarvitset:

  • keskikokoinen aloen lehti, leikattuna paloiksi ja kova selkämys poistettuna
  • ruokalusikallinen hunajaa
  • puolikkaan sitruunan mehu

Soseuta kaikki ainekset keskenään sauva- tai tehosekoittimella, siivilöi ja nauti. Juo heti heräämisen jälkeen, niin että elimöstö on jo sulatellut osan mehusta siihen mennessä, kun nautit aamupalan. Saavuttaaksesi parhaimmat tulokset muista syödä terveellisesti ja harrastaa säännöllistä liikuntaa vähintään kolmena päivänä viikossa.

 

UUTISIA VERKOSSA