5 vinkkiä kapeammille kasvoille

Tästä artikkelista löydät viisi hyvää vinkkiä kasvojen hoikistamiseen vähentämällä liiallisia nesteitä ja turvotusta, sekä kiinteyttämällä kasvojen lihaksia harjoituksilla ja kiinteyttävillä voiteilla.

Miten ihmeessä pääsee eroon kasvoille kertyneestä rasvasta? Etenkin poskille ja alaleualle kertynyt ylimääräinen rasva voi ärsyttää ja monet haluavat siitä eroon. Vaikka laihduttaminen onnistuisikin ja kroppa näyttää timmiltä, voi kasvojen laihtuminen viedä aikaa ja usein kasvojen rasvakudos onkin se viimeinen paikka, josta ylimääräinen rasva lähtee. Tutustu siis viiteen eri keinoon, jolla kasvoja voi kaventaa ja kiinteyttää.

Onko kasvojen kaventaminen edes mahdollista?

kasvot2

Yleensä yhdistämme kehon hoikistumisen ja timmin kropan hoikkiin kasvoihin. Aina rasva ei kuitenkaan hievahdakaan kasvoilta ja kaulalta, vaikka onnistuisitkin laihduttamaan kehon haluamaasi kokoon. Kaksoisleuka tai paksut posket ovat melko normaali ilmiö hoikilla ja normaalipainoisilla, samoin kuin ylipainoisillakin.

On kuitenkin hyvä tietää, että usein pulleat kasvot voivat johtua nesteen kertymisestä ja turvotuksesta, tai esimerkiksi jonkin lääkkeen sivuvaikutuksesta. Kerromme sinulle, miten kasvoja voi hoikistaa seuraavien keinojen avulla:

  • Ravinto
  • Lihasharjoitukset
  • Kiinteyttävät voiteet

Kasvojen hoikistamiseen ei tarvitse plastiikkakirurgia, sillä säännöllisillä toimenpiteillä saavutat haluamasi tuloksen. Jos olet jollain lääkekuurilla, jonka huomaat aiheuttavan turvotusta kasvoissa, tarkista lääkäriltäsi, että se on normaali sivuoire ja kysy mahdollisuutta johonkin toiseen lääkevaihtoehtoon. Etenkin kortikosteroidit voivat vaikuttaa ulkonäköön.

Keinot kasvojen hoikistamiseen

1. Vältä nesteiden kertymistä

kasvot3

Oikeanlainen ravinto on tärkeää, sillä syömällä hyvin varmistat, ettei liiallista nestettä pääse kertymään elimistöön. Usein kasvojen turpea ulkomuoto johtuu juurikin nesteen kertymisestä, joka näkyy etenkin poskilla ja silmäluomilla.

Poistaaksesi ylimääräisen nesteen, noudata puhdistavaa ruokavaliota. Poista ruokavaliosta suola, sokeri, makeiset, vehnäjauho ja punainen liha. Aloita päiväsi nauttimalla lasillinen kädenlämpöistä vettä, johon on puristettu sekaan tujaus tuoretta sitruunamehua. Syö terveellinen aamupala, esimerkiksi kulhollinen kaurapuuroa, jonka sekaan voi heittää kirsikoita tai marjoja. Etenkin punaiset hedelmät tekevät hyvää.

Kokeile myös ananasmehua, syö papaijaa ja juo vihreää teetä päivittäin. Kaikki nämä ainekset auttavat kehoa puhdistumaan ja poistamaan myrkyt ja kuona-aineet – pian huomaat myös kasvojen turvotuksen laskevan.

2. Juo kaksi litraa vettä päivässä

kasvot4

Nesteytys, nesteytys, nesteytys! Mikään ei ole kehon toiminnalle tärkeämpää kuin riittävä vedenjuonti. Vesi huuhtelee myrkyt ja kuona-aineet kehosta ja tehostaa niin munuaisten kuin maksankin toimintaa. Jos et pidä veden mausta tai et ole tottunut juomaan sitä, lisää sekaan muutama tippa limeä tai sitruunaa antamaan makua.

3. Yrttiteet

kasvot5

On olemassa kolme teeuutetta, jotka ovat tehokkaita apuja kehon puhdistamiseen, nesteiden karkottamiseen ja rasvanpolttoon. Ensimmäinen näistä kolmesta on inkivääritee, jota voi nauttia kahdesti päivässä. Valmista se joko tuoreesta inkivääristä, vedestä ja hunajasta, tai käytä valmisteetä.

Kokeile myös vihreää teetä, joka on täynnä antioksidantteja ja jolla on puhdistava vaikutus, tai maistele eukalyptusuutetta, joka tehostaa verenkiertoa, poistaa kuona-aineita ja sopii jokaisen ruokavalioon. Voit nauttia näitä uutteita kahdesti päivässä.

4. Kotitekoinen kiinteyttävä voide

kasvot

Kiinteyttäviä voiteita löytyy nykyisin joka lähtöön ja jokaiselle ihotyypille. Suosittelemme tekemään kiinteyttävän voiteen itse, sillä näin vältyt ostamasta kalliita tuotteita, jotka sisältävät haitallisia kemikaaleja. Tee hoitovoide itse ja säästät niin rahaa kuin luontoakin. Tarvitset:

  • Maustamatonta jogurttia
  • 2 ruokalusikallista kaurahiutaleita
  • 3 ruokalusikallista appelsiinimehua (tuoretta)
  • 1 E-vitamiinikapseli (näitä saa apteekista)

Sekoita ainekset huolellisesti yhteen ja levitä kasvoille kaksi kertaa viikossa. Hiero voide ihoon ja anna imeytyä 15 minuuttia. Huuhtele huolellisesti kylmällä vedellä. Huomaat kiinteyttävän vaikutuksen jo muutaman viikon jälkeen!

5. Kasvolihasharjoitukset

kasvot6

1. Iso, yliliioiteltu hymy. Hymyily tekee hyvää aivoille ja kohentaa mielialaa, mutta tiesitkö, että se on myös tehokas treeni kasvojen lihaksille? Seiso peilin edessä ja hymyile niin leveästi kuin mahdollista. Toista 15 kertaa. Helppoa, eikö?

2. Kalanaama. Tämä harjoitus polttaa rasvaa poskilta ja kaulalta. Ime posket sisään ja mutrista huulet. Pidä tämä ilme 5-10 sekunnin ajan, rentouta kasvot ja toista viisi kertaa peräkkäin.

3. Pallokala. Täytä posket ilmalla ja pullista ne ulospäin kuin pallokala. Pidä ilme 10 sekunnin ajan ja päästä ilma ulos. Toista 8-12 kertaa peräkkäin.

4. Vokaaliharjoitus. Rentouta kasvot peilin edessä ja aloita vokaalien luetteleminen A-kirjaimesta alaspäin. Voit sanoa kirjaimet ääneen tai tehdä harjoituksen äänettä. Liioittele kasvojen liikkeitä kirjainten mukaan: e, i, o, u, y, ä ja ö. Käy vokaalit läpi kymmenen kertaa.

Alat huomata muutoksia kasvojen muodossa säännöllisen harjoittelun jälkeen!