5 keinoa kaventaa kasvoja luonnollisesti

Tästä artikkelista löydät viisi hyvää keinoa kaventaa kasvoja vähentämällä liiallisia nesteitä ja turvotusta sekä kiinteyttämällä kasvojen lihaksia harjoituksilla ja kiinteyttävillä voiteilla.
5 keinoa kaventaa kasvoja luonnollisesti

Viimeisin päivitys: 29 lokakuuta, 2018

Miten ihmeessä pääsee eroon kasvoille kertyneestä rasvasta? Etenkin poskille ja leuan alle kertynyt ylimääräinen rasva voi ärsyttää, ja monet haluavatkin siitä eroon. Vaikka laihduttaminen onnistuisikin ja kroppa näyttäisi timmiltä, voi kasvojen laihtuminen viedä aikaa – usein kasvojen rasvakudos onkin se viimeinen paikka, josta ylimääräinen rasva lähtee.

Tutustu siis viiteen eri keinoon kiinteyttää ja kaventaa kasvoja.

Onko kasvojen kaventaminen edes mahdollista?

keinoja kaventaa kasvoja

Yleensä yhdistämme kehon hoikistumisen ja timmin kropan hoikkiin kasvoihin. Aina rasva ei kuitenkaan hievahdakaan kasvoilta ja kaulalta, vaikka onnistuisitkin laihduttamaan kehon haluamaasi kokoon. Kaksoisleuka tai paksut posket ovat melko normaali ilmiö hoikilla ja normaalipainoisilla, samoin kuin ylipainoisillakin.

On kuitenkin hyvä tietää, että usein pulleat kasvot voivat johtua nesteen kertymisestä ja turvotuksesta, tai esimerkiksi jonkin lääkkeen sivuvaikutuksesta. Kerromme sinulle keinoja kaventaa kasvoja seuraavilla tavoilla:

  • Ravinto
  • Lihasharjoitukset
  • Kiinteyttävät voiteet

Kasvojen kaventamiseen ei tarvita plastiikkakirurgia, sillä säännöllisillä toimenpiteillä saavutat haluamasi tuloksen. Jos olet jollain lääkekuurilla, jonka huomaat aiheuttavan turvotusta kasvoissa, tarkista lääkäriltäsi, onko kyseessä normaali sivuoire ja kysy mahdollisuutta johonkin toiseen lääkevaihtoehtoon. Etenkin kortikosteroidit voivat vaikuttaa ulkonäköön.

Luonnollisia keinoja kaventaa kasvoja

1. Vältä nesteiden kertymistä

Sitruunavesi auttaa poistamaan ylimääräistä nestettä

Oikeanlainen ravinto on tärkeää, sillä syömällä hyvin varmistat, ettei liiallista nestettä pääse kertymään elimistöön. Usein kasvojen turpea ulkomuoto johtuu juurikin nesteen kertymisestä, mikä näkyy etenkin poskilla ja silmäluomilla.

Poistaaksesi ylimääräisen nesteen noudata puhdistavaa ruokavaliota. Poista ruokavaliosta suola, sokeri, makeiset, vehnäjauho ja punainen liha. Aloita päiväsi nauttimalla lasillinen kädenlämpöistä vettä, johon on puristettu sekaan tujaus tuoretta sitruunamehua. Syö terveellinen aamupala, esimerkiksi kulhollinen kaurapuuroa, jonka sekaan voi heittää kirsikoita tai marjoja. Etenkin punaiset hedelmät tekevät hyvää.

Kokeile myös ananasmehua, syö papaijaa ja juo vihreää teetä päivittäin. Kaikki nämä ainekset auttavat kehoa puhdistumaan ja poistamaan myrkyt ja kuona-aineet – pian huomaat myös kasvojen turvotuksen laskevan.

2. Juo kaksi litraa vettä päivässä

Riittävä vedenjuonti on kehon toiminnalle tärkeää

Nesteytys, nesteytys, nesteytys! Mikään ei ole kehon toiminnalle tärkeämpää kuin riittävä vedenjuonti. Vesi huuhtelee myrkyt ja kuona-aineet kehosta ja tehostaa niin munuaisten kuin maksankin toimintaa. Jos et pidä veden mausta tai et ole tottunut juomaan sitä, lisää sekaan muutama tippa limeä tai sitruunaa antamaan makua.

3. Yrttiteet

yrttiteet auttavat puhdistamaan kehoa

On olemassa kolme teeuutetta, jotka ovat tehokkaita apuja kehon puhdistamiseen, nesteiden karkottamiseen ja rasvanpolttoon. Ensimmäinen näistä kolmesta on inkivääritee, jota voi nauttia kahdesti päivässä. Valmista se joko tuoreesta inkivääristä, vedestä ja hunajasta tai käytä valmisteetä.

Kokeile myös vihreää teetä, joka on täynnä antioksidantteja ja jolla on puhdistava vaikutus, tai maistele eukalyptusuutetta, joka tehostaa verenkiertoa, poistaa kuona-aineita ja sopii jokaisen ruokavalioon. Voit nauttia näitä uutteita kahdesti päivässä.

4. Kotitekoinen kiinteyttävä voide

kiinteyttävä voide kaventaa kasvoja

Kiinteyttäviä voiteita löytyy nykyisin joka lähtöön ja jokaiselle ihotyypille. Suosittelemme tekemään kiinteyttävän voiteen itse, sillä näin vältyt ostamasta kalliita tuotteita, jotka sisältävät haitallisia kemikaaleja. Tee hoitovoide itse ja säästät niin rahaa kuin luontoakin. Tarvitset:

  • Maustamatonta jogurttia
  • 2 rkl kaurahiutaleita
  • 3 rkl appelsiinimehua (tuoretta)
  • 1 E-vitamiinikapseli (näitä saa apteekista)

Sekoita ainekset huolellisesti yhteen ja levitä kasvoille kaksi kertaa viikossa. Hiero voide ihoon ja anna imeytyä 15 minuuttia. Huuhtele huolellisesti kylmällä vedellä. Huomaat kiinteyttävän vaikutuksen jo muutaman viikon jälkeen!

5. Kasvolihasharjoitukset

hymyily on tehokas treeni kasvojen lihaksille

1. Iso, yliliioiteltu hymy. Hymyily tekee hyvää aivoille ja kohentaa mielialaa, mutta tiesitkö, että se on myös tehokas treeni kasvojen lihaksille? Seiso peilin edessä ja hymyile niin leveästi kuin mahdollista. Toista 15 kertaa. Helppoa, eikö?

2. Kalanaama. Tämä harjoitus polttaa rasvaa poskilta ja kaulalta. Ime posket sisään ja mutrista huulet. Pidä tämä ilme 5-10 sekunnin ajan, rentouta kasvot ja toista viisi kertaa peräkkäin.

3. Pallokala. Täytä posket ilmalla ja pullista ne ulospäin kuin pallokala. Pidä ilme 10 sekunnin ajan ja päästä ilma ulos. Toista 8-12 kertaa peräkkäin.

4. Vokaaliharjoitus. Rentouta kasvot peilin edessä ja aloita vokaalien luetteleminen A-kirjaimesta alkaen. Voit sanoa kirjaimet ääneen tai tehdä harjoituksen äänettä. Liioittele kasvojen liikkeitä kirjainten mukaan: e, i, o, u, y, ä ja ö. Käy vokaalit läpi kymmenen kertaa.

Alat huomata muutoksia kasvojen muodossa säännöllisen harjoittelun jälkeen!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.