Luonnolliset hoitokeinot turvonneeseen vatsaan

· toukokuu 27, 2015

 

Turvonnut vatsa on joskus aivan normaalia, eikä siinä ole mitään hälyttävää, mutta kun olet syönyt ja tunnet itsesi uskomattoman painavaksi ja mahasi valtavaksi, se ei ole enää normaalia.

Mitä tapahtui? Lihoinko yhtäkkiä? Kuinka pitkään minun täytyy sietää tätä epämukavaa tunnetta ja ulkonäköä? Tämä on jotakin todella häiritsevää, mikä johtuu monista tekijöistä. Me voimme kuitenkin lievittää vatsan turvotusta muutamalla yksinkertaisella neuvolla, jotka mainitaan alapuolella, ja joita voit soveltaa ruokavalioosi.

Mikä aiheuttaa turvotuksen vatsassa?

Liian nopea syöminen

Jotkut ihmiset ajattelevat, että jos he eivät syö tällä tavoin, he eivät koskaan tunne olevansa kylläisiä. Mutta totuus on aivan päinvastainen: olet edelleen nälkäinen, koska kylläisyyden tunteen kulkeutuminen aivoihin kestää 20-25 minuuttia. Tämän vuoksi nielemme ilmaa, joka varastoituu vatsaamme aiheuttaen kipua ja vaivaa.

Jos et pureskele ruokaasi hyvin, et anna syljessäsi olevien etsyymien kulkeutua siihen, jotta se yhdistyisi kunnolla hiilihydraatteihin. Tämä tarkoittaa sitä, että ruokasi ei kuohu suolissa siten kuin sen pitäisi.

Mitä voin tehdä välttääkseni syömästä liian nopeasti?

Voit esimerkiksi aloittaa ateriasi tarjoilemalla jokaisen ruokalajin yksi kerrallaan, aloittaen salaatilla. Paahtoleipä vaatii hidasta pureskelua, mikä paloittelee ruokasi pikkuhiljaa.

Onko ruokavaliossasi liikaa paistettua ruokaa? Jätä se pois.

Kuhmuinen ruoka, paistetut perunat, vuokaruuat ja pihvit sisältävät paljon valmistuksessa tullutta öljyä. Nämä ovat rasvaa ja rasva ei ole helposti sulavaa. Ne pysyvät mahassasi ja turvottavat jokaisen aterian jälkeen.

Ratkaisut:

Keitä ruokasi muurinpohjapannulla, uunissa tai höyrytettynä mieluummin kuin paistettuna. Ajattele esimerkiksi, että oliviiöljy läpäisee ruokaa vähemmän ja on aina parempi jättää paistetut ruuat paperipyyhkeen päälle hetkeksi, jotta se imee ylimääräisen öljyn.

Juotko paljon hiilihappopitoisia juomia?

Hiilihappopitoisten juomien juominen täyttää tietenkin vatsasi kaasulla. Lisäksi, jos ne sisältävät sokeria, kulutamme jotakin mikä tunnetaan ”tyhjinä kaloreina” ja mikä lisää energiaa ja johtaa painonnousuun. Hiilihappopitoinen vesi ei sisällä kaloreita, mutta aiheuttaa myös turvotusta vatsassa, mikä jopa pahenee, jos sitä juodaan aterioiden aikana.

Kuitua, kohtuullisesti

Jos syömme vain vähän kuitua, meille tulee ummetusta. Mutta jos syömme enemmän kuin keho kestää, se on myös huono asia. On parasta syödä kuitua kohtuudella, koska liian suuri määrä johtaa ripuliin ja turvonneeseen vatsaan.

Pidä huolta ruuansulatusentsyymeistäsi

Jos kaikki syömäsi ruoka sisältää käsiteltyjä jauhoja, kuten esimerkiksi aamupalamurot, leipä, keitetty pasta ja jopa riisi, se kuluttaa loppuun ruuansulatusentsyymit, jotka ylläpitävät omaa ruuansulatusjärjestelmääsi, koska ruuat, joita syömme, eivät sisällä entsyymejä. Tämä johtaa heikompaan ruuansulatusvoimaan, joka lopulta johtaa vatsan turvotukseen, kaasuihin, jne.

Syö koko ruokaympyrästä

On ravitsemuksellisesti lyömättömän tärkeää syödä koko ruokaympyrästä: vitamiinit, mineraalit, kuitu ja antioksidantit… Ne tarjoavat myös entsyymejä, joilla on positiivisia vaikutuksia ruuansulatusjärjestelmälle ja joka auttaa taistelussa vatsan turvotusta vastaan.

Suositeltu ruokavalio vatsan turvotuksen välttämiseksi

 

Vesimeloni

  • Tuore hedelmä on helposti sulavaa. Se sisältää kuitua ja suuret määrät vettä. Niissä on erittäin vähän rasvaa, mikä tekee niistä täydellisen vaihtoehdon, tee esimerkiksi hedelmäsalaattia lounaaksi. Vesimeloni aprikoosipalojen ja kirsikoiden kanssa… Jos mahdollista, käytä erilaisia hedelmiä. Ei ole suositeltavaa syödä vain yhtä hedelmää.
  • Salaatit, joissa on lehtisalaattia, vuonankaalia, pinaattia ja hedelmää, kuten ananasta ja papaijaa, ovat erinomaisia ruuansulatuksella. On aina parasta lisätä hedelmä lounaaseesi.
  • Versot: soija, sinimailanen, linssi… Nämä ovat erittäin terveellisiä ruokia, joissa on vitamiineja ja mineraalia ja vähän rasvoja. Ne ovat täydellisiä vihannesmuhennoksissa tai keitoissa ja kylmissä salaateissa. Niitä voi laittaa jopa tortilloihin!
  • Hapankaali tai käynyt kaali. Sisältää erittäin tarpeellista ruuansulatuskuitua, jonka käymisprosessin ansiosta tämä ruoka kulkee läpi. Tämä tekee siitä paljon sulavampaa. Se on upeaa salaateissa. Voimme vähentää ylimääräistä suolaa lisäämällä vettä juuri ennen tarjoilua.
  • Horchata: Laktoositon ja kylmänä tarjoiltu, ilman sokeria, mikä tekee tästä todella mieluisan juoman. Auttaa myös ehkäisemään vatsaturvotusta.