7 myyttiä hiustenlähdöstä

7 myyttiä hiustenlähdöstä
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez.

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Alopecia, joka tunnetaan yleisemmin kaljuuntumisena, on seurausta epänormaalista hiustenlähdöstä. Joissakin tapauksissa se vaikuttaa vain päänahkaan, kun taas toisissa se vaikuttaa myös muuhun karvoitukseen, kuten kulmakarvoihin, silmäripsiin, häpykarvoitukseen tai partaan. Kaljuuntuminen on yleinen ongelma, etenkin miesten keskuudessa, ja se tuo mukanaan sosiaalisen ja psykologisen taakan.

Suurimassa osassa tapauksia sitä aiheuttavat hormonaalinen epätasapaino ja perinnöllisyys. Yleensä kehosi kertoo sinulle, että se käy läpi aineenvaihdunnallisia muutoksia. Muissa tapauksissa se alkaa tietyssä iässä, sukupolvi toisensa jälkeen.

Huolimatta siitä että se on yleistä, on alopecian ympärillä yhä monia valheellisia uskomuksia. Tässä artikkelissa keskitymme yleisimpiin hiustenlähtöön liittyviin myytteihin ja korjaamme väärät luulot.

7 myyttiä hiustenlähdöstä

1. Kuulokkeet ovat vahingolliset hiuksillesi

tyttö kuuntelee musiikkia

Yksi yleisimmistä uskomuksista on se, että hiukset voivat jäädä hattujen, kypärän, kuulokkeiden tai hiusgeelin tukahduttamiksi. Totuus on kuitenkin se, että nämä asiat vaikuttavat vain siihen miltä hiuksesi näyttävät; niillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa kuinka vahvat hiukset sinulla on.

2. Hiusten jatkuva peseminen aiheuttaa hiustenlähtöä

Toinen hiustenlähtöön liittyvä myytti on se, että hiusten jatkuva peseminen yhdistetään suoraan hiustenlähtöön. Shampoo on kuitenkin suunniteltu vain ulkoiseen käyttöön, joten se ei voi läpäistä päänahkaasi, saada hiuksiasi putoamaan eikä myöskään vahvistaa niitä. Mikään shampoo ei siis voi poistaa alopekiaa.

3. Hiustenleikkuu auttaa hiuksia kasvamaan

nainen leikkauttaa hiuksensa

Tässä on myytti hiustenlähdöstä, joka ei oikeastaan liity hiusten kasvuun, vaan ennemminkin asioihin joiden populaarikulttuurissa sanotaan auttavan hiuksia kasvamaan.

Aivan kuten shampoolla ei ole mitään vaikutusta hiusten kasvuun ihon alla, niin ei myöskään hiustenleikkuulla. Säännöllisempi hiustenleikkuu ei tee niistä vahvempia eikä myöskään saa niitä putoamaan.

4. Laserhoito ratkaisee kaiken

Vaikka monet lääkärit ja kauneusklinikat tarjoavat nykyään laserhoitoja, ei tämän hiustenlähtöön suunnatun hoidon takana ole mitään tieteellisiä todisteita.

Sinun täytyy pitää mielessä, ettei kaljuuntuminen ole ainoastaan esteettinen ongelma; se on biologinen sairaus ja näin ollen siihen tarvitaan sertifioidun ihotautilääkärin apua.

5. Stressi aiheuttaa kaljuuntumista

Stressi voi kiihdyttää hiustenlähtöä, mutta se ei ole koskaan syy kaljuuntumiseen. Kaljuuntuminen periytyy äidiltä, päinvastoin kuin mitä yleensä saatetaan ajatella. Mikäli geenisi sanovat, että tulet kärsimään hiustenlähdöstä, ei stressi ole määrittävä tekijä.

6. Peruukit aiheuttavat kaljuuntumista

Monet ihmiset sanovat, että jos käytät peruukkia alkavat hiuksesi lähteä, koska ihosi ei pysty hengittämään. Tämä on kuitenkin jälleen yksi hiustenlähtöön liittyvistä myyteistä. Totuus on se, että hiuksesi saavat happea päänahassasi olevasta verestä. Siten peruukin käyttäminen ei saa hiuksiasi lähtemään nopeammin.

7. Liika aurinko on pahaksi hiuksille

mies tuskastuu hiustenlähdöstä

Sanotaan myös, että mikäli päänahkasi saa liikaa aurinkoa, nopeutat kaljuuntumisprosessia. Totuus on, että liika aurinko ei aiheuta hiustenlähtöä. Sinun tulisi kuitenkin käyttää hiustuotteita, jotka estävät hiustesi kuituja heikkenemästä, ja käyttää hattua kun oleskelet pitkiä aikoja auringossa, terveytesi vuoksi.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
4 öljynaamiota hiuksille
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
4 öljynaamiota hiuksille

Monet naiset suosivat yhä enemmän luonnontuotteita kauneudenhoidossa. Tässä artikkelissa annamme sinulle 4 öljynaamiota, jotka tekevät hyvää hiuksi...


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.