Näin valmistat luonnollista aurinkovoidetta itse

marraskuu 20, 2017
Sisältämiensä ainesosien ansiosta tämä luonnollinen voide voi olla yksi parhaista avuista ihon suojaamisessa auringon haitallisilta vaikutuksilta. Kokeile!

Jatkuva altistuminen auringon ultraviolettisäteille on yksi niistä tekijöistä, jotka on yhdistetty useisiin eri iho-ongelmiin. Näihin kuuluvat mm. läiskät, rypyt ja muut ennenaikaisen vanhenemisen merkit. Ihoa on siis suojattava aurinkovoiteella.

Alussa asiaa ei huomaa, mutta UV-säteet aiheuttavat peruuttamattomia soluvaurioita. Ajan myötä tämä voi saada aikaan ihosyövän, kuten melanooman.

Pahinta on se, että auringon vaikutuksia ei huomata välittömästi. Ihon palamisesta huolimatta monet ihmiset eivät tee tarvittavia varotoimenpiteitä minimoidakseen auringon haitat.

Näiden haittojen vuoksi markkinoilla on myytävänä monia tuotteita, joissa on suojaavia ominaisuuksia. Ne vähentävät myös ihon kuivuutta ja muita aurinkoon liittyviä negatiivisia vaikutuksia.

Tällaisten tuotteiden joukossa on olemassa 100-prosenttisen luonnollinen voide, jossa yhdistyvät monet iholle hyödylliset ainesosat. Tässä artikkelissa haluamme kertoa sen tärkeimmistä ominaisuuksista ja jakaa helpon reseptin, jotta voit valmistaa sitä kotona.

Kokeile!

Luonnollinen aurinkovoide

aurinkovoidetta käteen

Tämä luonnollinen aurinkosuoja valmistetaan sekoittamalla keskenään sellaisia ainesosia, jotka ovat täynnä ravintoaineita ja muita iholle hyödyllisiä ominaisuuksia.

Voiteen tärkein aktiivinen ainesosa on sinkkioksidi. Se on aine, joka muodostaa suojaavan kerroksen aurinkoa vastaan. Näin se vähentää iho- ja soluvaurioita. Tätä ainetta on tavallisesti joissakin kaupassa myytävissä aurinkosuojissa, vaikkakin se tässä tapauksessa antaa vähemmän suojaa.

Saat tästä aurinkosuojasta myös mehiläisvahan hyödyt. Se tunnetaan kosmetiikkamaailmassa kosteuttavista, antioksidanttisista ja uudistavista ominaisuuksistaan. Se on täynnä tärkeitä ravintoaineita. Ihoon imeydyttyään se auttaa tasapainottamaan pH-arvoa ja kosteuden määrää.

Tässä voiteessa on käytetty myös maineikasta kookosöljyä ja aloe veraa, jotka ovat erittäin kosteuttavia ainesosia. Niitä käytetään tavallisesti monien perinteisten kauneudenhoitotuotteiden tilalla. Niiden säännöllinen käyttö vähentää vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita. Ne taistelevat myös myrkkyjen ja talirauhasten tuotannon epätasapainotilan aiheuttamaa liiallista kuivuutta vastaan.

Niiden elvyttävät, raikastavat ja antimikrobiset ominaisuudet auttavat hoitamaan auringon aiheuttamia vaurioita: ne parantavat palovammoja ja vähentävät kudostuhoa.

Kuinka tätä luonnollista aurinkovoidetta valmistetaan

kookosvoide

Sisältämiensä ravitsevien ainesosien ansiosta tätä luonnollista voidetta suositellaan kaikille ihotyypeille. Sen käyttö ei tee ihosta liian rasvaista, eikä se myöskään aiheuta ongelmia laajentuneiden ihohuokosten kanssa, joilla on tapana tukkeutua.

On kuitenkin tärkeää selventää, että ainesosien tulisi olla 100-prosenttisen luonnollisia, jotta niiden ominaisuuksien teho olisi maksimaalinen.

On olemassa joitakin halpoja tuotemerkkejä, mutta ne ovat tavallisesti käsiteltyjä tuotteita. Käsittelyn seurauksena niiden ravintoaineiden laatu on heikompi.

Ainekset

ainekset aurinkovoiteen tekemiseen

 • 2,5 dl kookosöljyä
 • 2 ruokalusikallista mehiläisvahaa
 • 2 kapselia E-vitamiinia
 • 5 ruokalusikallista puhdasta sinkkioksidia
 • 4 ruokalusikallista luonnollista aloe vera -geeliä
 • 1 ruokalusikallinen greippiuutetta

Välineet

 • Yksi kannellinen lasipurkki
 • Puinen lusikka

Ohjeet

 • Laita kookosöljy lämmönkestävään astiaan ja astia vesihauteeseen.
 • Anna sulaa muutaman minuutin ajan. Lisää sitten mehiläisvaha.
 • Sekoita puisella lusikalla. Varmista, että ainesosat ovat hyvin sekoittuneet.
 • Ota seos sitten pois liedeltä ja sekoita joukkoon kaksi E-vitamiinikapselia.
 • Odota pieni hetki ja lisää sinkkioksidi ja aloe vera -geeli.
 • Jatka sekoittamista. Ennen kuin seos jähmettyy, kaada se kannelliseen lasipurkkiin ja lisää sinne greippiuute.
 • Peitä kannella ja anna olla viileässä, pimeässä paikassa.

Käyttöohjeet

 • Kun voide on valmista, ota sitä hieman sormenpäihin. Levitä alueille, jotka haluat suojata auringolta.
 • Hankaa niin kauan, kunnes voide imeytyy hyvin. Anna sen vaikuttaa huuhtelematta.
 • Käytä joka päivä, hyvin aurinkoisina päivinä kaksi kertaa päivässä.

Oletko huolissasi auringon vaikutuksista ihoosi? Kokeile valmistaa tätä luonnollista voidetta ja anna itsellesi ylimääräistä suojaa ja ravintoaineita pysyäksesi terveenä.

UUTISIA VERKOSSA