Käytä näitä 6 yrttiä ja maustetta edistämään hiusten kasvua

Korte sisältää runsaasti silikonia, joka antaa hiuksille suuremman vahvuuden ja vastustuskyvyn. Lisäksi se vaikuttaa notkeuteen, auttaa välttämään rikkoutumista, ja edistää hiusten kasvua. 
Käytä näitä 6 yrttiä ja maustetta edistämään hiusten kasvua
Karla Henríquez

Kirjoittanut ja tarkastanut lääkäri Karla Henríquez.

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Pitkät hiukset eivät koskaan mene pois muodista. Monet ihmiset pitävätkin pitkiä hiuksia kauneuden ja eleganssin symbolina. Siksi hiusten menettämisen ajatus on huolestuttavaa, ja sillä on suuri vaikutus meihin.  Hiusvärien, hiustenkuivaajien ja hiuksia suoristavien tuotteiden käytöllä on tapana vaurioittaa hiustuppia, aiheuttaen hiusten putoamista.  Samanaikaisesti kilpirauhasongelmat, anemia, huono ravinto tai menopaussi voivat pahentaa tilannetta. Päänahan hierominen verenkierron stimuloimiseksi auttaa imeyttämään ravinteita ja ehkäisemään heikkoja hiuksia. On myös olemassa luonnollisia parannuskeinoja, jotka tarjoavat ravinteita hiusjuurille, ja optimoivat hiusten kasvua. Tässä artikkelissa esittelemme kuusi yrttiä tai maustetta edistämään hiusten kasvua.

Yrtit ja mausteet edistämään hiusten kasvua

Yrtteihin ja mausteisiin perustuvat hiushoidot ovat tulossa yhä suositummiksi niiden tehokkuuden ja edullisuuden takia. Tässä artikkelissa annamme sinulla joitakin suosituksia kasvattaaksesi vahvat ja terveet hiukset.

1. Rosmariini

Käytä rosmariinia edistämään hiusten kasvua.

Ilman epäilystäkään rosmariini on yksi suosituimmista yrteistä hiusten kasvua ajatellen.

 • Vuosikymmenten ajan sitä on käytetty tehokkaasti hiustenlähdön ehkäisyssä, sillä se tarjoaa ravinteita ja vahvuutta päänahalle.
 • Se myös auttaa ehkäisemään harmaiden hiusten ilmaantumista.
 • Hiusten huuhteleminen päivittäin rosmariinivedellä auttaa palauttamaan tummien hiusten värin ja lisäämään volyymia samanaikaisesti.

2. Korte

Peltokorte auttaa poistamaan hilsettä.

 

Peltokorte on mahtava yrtti, joka auttaa edistämään hiusten kasvua. Se ei ainoastaan auta ehkäisemään hiustenlähtöä, vaan myös auttaa hävittämään tietyntyyppistä hilsettä.

 • Sen korkea vitamiinimäärä (B, C ja E) vähentää vapaiden radikaalien haitallisia vaikutuksia. 
 • Se myös auttaa estämään liiallista rasvantuotantoa ja stimuloimaan verenkiertoa hiuskudoksissa, mikä tarjoaa kiiltoa ja vahvuutta.
 • Se puhdistaa hiussuonet, ja sitä kautta auttaa hapettamaan päänahkaa. 

4. Henna

 • Tämän kasvin lehtien kuivaaminen ja jauhaminen antaa kasvivärin. Sitä voidaan käyttää elävöittämään hiusten punertavaa väriä vähemmän aggressiivisella tavalla kuin kaupallisissa väreissä.
 • Se tarjoaa myös sientä tappavia hyötyjä, mikä on hyvä asia sinnikkäälle hilseelle.
 • Henna tarttuu hiuksiin ja edistää saamaan paksummat hiukset.
 • Se myös toimii tehokkaasti suoristaakseen hiukset luonnollisella tavalla. 

5. Curry

Curry tarjoaa hiuksille niiden kaipaamia ravinteita.

Curry on hyvin suosittu mauste tämän päivän resepteissä.

 • Sen vihreitä lehtiä käytetään korjaamaan kaupallisten tuotteiden harkitsemattoman käytön aiheuttamia vaurioita, auringolle ylialtistumista ja saasteita.
 • Sen välttämättömät ja proteiinipitoiset öljyt tarjoavat ravinteita ja elävyyttä hiuskudoksille. 
 • Currylla on suuri beetakaroteenipitoisuus, mikä auttaa vähentämään hiustenlähtöä ja stimuloimaan hiusten kasvua.
 • Lisäksi se on myös hyvä ehkäisemään hiusten ennenaikaista harmaantumista.
 • Se edistää melaniinin tuotantoa peittämällä jokaisen kuidun luonnollisilla pigmenteillä, vitamiineilla ja mineraaleilla kuten kuparilla, raudalla ja sinkillä.

6. Kaneli

Tämä maukas ja aromaattinen mauste ei vain toimi ruokasi maustajana, lisäksi se auttaa vahvistamaan hiuksia.

 • Kanelin antiseptiset ominaisuudet ehkäisevät päänahan sairauksia. 
 • Samaan aikaan ne eliminoivat bakteereja ja muita mikro-organismeja, jotka aiheuttavat hiustenlähtöä.
 • Se on hyödyllinen kirkastamaan ruskeasävyisiä hiuksia. 
 • Se stimuloi verenkiertoa hiustupeissa, mikä tuottaa paksut, ravitut ja kiiltävät hiukset.

Luonto antaa meille loputtoman määrän hoitoja edistämään hiusten kasvua. Kaikista suosituimpia ovat paikalliseen käyttöön, mutta yhtä tärkeitä ovat suullisesti nautittavat hoidot.

Jotkut ruoat, kuten kala, jogurtti ja kaurahiutaleet, tarjoavat säännöllisesti syötyinä tarvittavan proteiinitasapainon takaamaan, että meillä on terveet hiukset.

Vältä kemikaalisten tuotteiden liiallista käyttöä, sillä ne heikentävät hiusjuuria. Anna hiuksillesi se rakkaus ja hoito, mitä ne tarvitsevat!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Kauniit kynnet, hiukset ja iho kasvavat sisältäpäin
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Kauniit kynnet, hiukset ja iho kasvavat sisältäpäin

Ruokavalio vaikuttaa myös hiuksiin, kynsiin ja ihoosi. Lue ohjeet kuinka saat kauniit kynnet, kiiltävät hiukset ja terveen ihon!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Blume-Peytavi, U., Tosti, A., Whiting, D. A., & Trüeb, R. M. (2008). Hair growth and disorders. Hair, Hair Growth and Hair Disorders. https://doi.org/10.1007/978-3-540-46911-7
 • Gülçin, I., Küfrevioǧlu, Ö. I., Oktay, M., & Büyükokuroǧlu, M. E. (2004). Antioxidant, antimicrobial, antiulcer and analgesic activities of nettle (Urtica dioica L.). Journal of Ethnopharmacology. https://doi.org/10.1016/j.jep.2003.09.028
 • Borrás-Linares, I., Stojanović, Z., Quirantes-Piné, R., Arráez-Román, D., Švarc-Gajić, J., Fernández-Gutiérrez, A., & Segura-Carretero, A. (2014). Rosmarinus officinalis leaves as a natural source of bioactive compounds. International Journal of Molecular Sciences. https://doi.org/10.3390/ijms151120585
 • Vara-Delgado A, Sosa-González R, Alayón-Recio C, Ayala-Sotolongo N, Moreno-Capote G, Alayón-Recio V. Uso de la manzanilla en el tratamiento de las enfermedades periodontales. Archivo Médico Camagüey. 2019; 23 (3). Disponible en:http://revistaamc.sld.cu/index.php/amc/article/view/5901
 • Wu Y, Li S, Zu X, Du J, Wang  F, Ginkgo biloba extract improves coronary artery circulation in patients with coronary artery disease: contribution of plasma nitric oxide and endothelin-1. Phytother. Res. 2008; 22: 734-739. https://doi.org/10.1002/ptr.2335
 • Ait Haj Said, A., Sbai El Otmani, I., Derfoufi, S. & Benmoussa, A. (2016). Mise en valeur du potentiel nutritionnel et thérapeutique de l’ortie dioïque (Urtica dioïca L.). Hegel, 3, 280-292. https://doi.org/10.3917/heg.063.0280
 • Kusstianti, N., Wilujeng, B., Megasari, D. (2017). The Effects of Cinnamon and Clove Powder Compositions on Hair Coloring. 1st International Conference on Social, Applied Science and Technology in Home Economics (ICONHOMECS 2017). Atlantis Press, 171. 174. https://doi.org/10.2991/iconhomecs-17.2018.41.
 • Carranza Quispe, L., Pretel Sevillano, O. (2015). Efecto antioxidante del extracto hidroalcohólico de tilia platyphyllos scopoli “tilo de hoja ancha” en isquemia-reperfusión cerebral experimental en ratas. Odontología, 17(1), 151-158.
 • Ortiz-García LI, Gómez-Gil AL, Ayala-Ortíz AM. (2021). Dermatitis por contacto alérgica secundaria a tinte de cabello después de la sensibilización a tatuaje de henna. Dermatol Rev Mex, 65(3), 401-405.
 • Ávila-Sosa, R. Navarro-Cruz, A., Vera-López O. (2011). Romero (Rosmarinus officinalis L.): una revisión de sus usos no culinarios. Ciencia y Mar, XV (43): 23-36
 • Berdonces i Serra, J. (1985). La cola de caballo en fitoterapia. Natura Medicatrix, 10,  25- 28.

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.