Kurkumajuoman 8 uskomatonta terveyshyötyä

Kurkumajuomalla on tulehdusta rauhoittava, puhdistava ja nesteitä poistava vaikutus. Tämä uskomaton juoma soveltuu monien eri terveysongelmien, kuten nivelreuman hoitoon.
Kurkumajuoman 8 uskomatonta terveyshyötyä

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Kurkuma (Curcuma Longa) on lääkinnällinen kasvi, joka kuuluu samaan sukuun inkiväärin kanssa. Kurkumaa on käytetty satojen vuosien ajan luontaisena hoitona eri vaivoihin, sillä se sisältää monia hyödyllisiä ravintoaineita. Tänään esittelyssä on kurkumajuoma, joka on tehokas apu moniin terveysongelmiin.

Kurkumaa käytetään usein etenkin aasialaisessa keittiössä tuomaan lisämakua ja kauniin oranssiin taittavan sävyn.

Kurkumaa voidaan käyttää erilaisissa kotihoidoissa kivunlievitykseen, tulehduksen rauhoittamiseen ja bakteereja tappamaan. Kurkuman sisältämät antioksidantit, vitamiinit ja mineraalit soveltuvat myös syöpäsairauksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon.

Kuinka valmistuu kurkumajuoma

Kurkuman paras ominaisuus on sen monipuolisuus, sillä sitä voi käyttää kuivattuna ja jauhettuna tai tuoreena – se soveltuu juomiin ja ruokiin, keittoihin ja pataruokiin, sekä kastikkeisiin.

Kurkumasta valmistuu helposti myös ravitseva ja hoitava kurkumajuoma, joka tehostaa fyysistä ja psyykkistä terveyttä säännöllisesti nautittuna. Alta löydät lisätietoja kurkuman hyödyistä ja opit valmistamaan kurkumajuomaa itse.

1. Kurkuma hoitaa niveltulehdusta

kurkumajuoma auttaa reuman oireisiin

Niveltulehduksesta tai reumasta kärsivät voivat käyttää kurkumaa säännöllisesti kroonisen tulehduksen ja kivun hoitoon.

Kurkumajuoma sisältää suuren annoksen tehokkaita antioksidantteja ja tulehdusta rauhoittavia yhdisteitä jotka poistavat nesteitä nivelistä, sekä niiden aiheuttamaa kipua, jäykkyyttä ja turvotusta.

2. Kurkuma auttaa Alzheimerin taudin ehkäisyssä

Kurkumiini, kurkuman sisältämä aktiivinen yhdiste, vähentää aivojen tulehdusreaktiota ja ehkäisee vapaiden radikaalien aiheuttamia soluvaurioita. Täten sen ehkäisee kognitiivisten kykyjen heikkenemistä, jota tapahtuu luonnollisesti iän myötä sekä erilaisten rappeuttavien sairauksien, kuten Alzheimerin vaikutuksesta.

3. Kurkuma vähentää syöpäriskiä

kurkumajuoma ehkäisee syöpää

Kurkuman sisältämät antioksidantit tuovat mukanaan positiivisen vaikutuksen, joka tuhoaa vapaita radikaaleja ja epänormaaleja soluja, jotka liittyvät syövän kasvuun ja leviämiseen.

Nämä molekyylit ehkäisevät myrkkyjen ja kuona-aineiden negatiivista vaikutusta elimistöön ja hidastavat syöpäsolujen kasvua.

4. Kurkuma ehkäisee suoliston ja vatsan toimintavaikeuksia

Luontainen kurkumajuoma lievittää ruuansulatusvaivoja ja vähentää vatsahappojen määrää ehkäisten närästystä, refluksia ja vatsahaavoja.

Tämän lisäksi kurkumajuoma nostattaa aineenvaihdunnan toimintaa, parantaa suoliston luontaista liikettä ja tehostaa ravintoaineiden kunnollista imeytymistä.

5. Kurkuma tukee verenkiertoelimistön terveyttä

Kurkumajuoman säännöllinen nauttiminen on loistava keino pitää pahanlaatuisen kolesterolin ja triglyseridien määrä kurissa. Näin ehkäiset mm. verenpaineen kohoamisen, rasvakertymät ja niiden aiheuttamat vauriot verisuonissa, sekä sydämen kuormittumisen.

Kurkuman sisältämät antioksidantit tehostavat haitallisten lipidien poistumista verisuonista ja ehkäisee samalla valtimonkovettumatautia.

6. Kurkuma pitää huolta maksasta

Kurkuma tasapainottaa sappinesteen ja bilirubiinin määrää elimistössä. Nämä kaksi ainesta ovat erittäin tärkeitä maksan terveyden kannalta, ja niiden tasapaino varmistaa maksan ihanteellisen toiminnan.

Kurkuman sisältämät tärkeät ravintoaineet tehostavat maksan toimintaa ja alentavat samalla tulehdusta, myrkkyjen kertymistä ja rasvasolujen muodostumista maksassa.

7. Kurkuma ehkäisee ennenaikaista vanhenemista

kurkumajuoma auttaa ylläpitämään ihon terveyttä

Tämä luonnollinen juoma ei ehkäise solujen muutoksia ja vanhenemista pelkästään sisäisesti, vaan se vaikuttaa elimistöön myös ulkoisesti. Kurkuma ehkäisee ennenaikaisia vanhenemisen merkkejä, kuten ryppyjä, pitämällä huolta ihosta ja hiuksista. Iho pysyy kuulaana ja sileänä pidempään.

8. Kurkuma säätelee verensokeria

Kurkumasta voi löytyä apu jopa tyypin 2 diabetesta sairastaville, sillä se stimuloi sokerin imeytymistä verenkierrosta soluihin. Nauttimalla kurkumajuomaa lasillisen päivässä voit alentaa korkeaa verensokeria huomattavasti.

Miten kurkumajuoma valmistetaan?

terveellinen kurkumajuoma

Kurkumaa voi käyttää monissa eri resepteissä, ja voit yhdistää sitä lempiaineksiisi valmistaaksesi juuri omaan makuusi sopivan juoman. Alta löydät suosittelemamme reseptin, joka puhdistaa ja poistaa nesteitä tehokkaasti.

Ainekset

 • 500 ml vettä
 • 1 rkl jauhettua kurkumaa
 • kahden sitruunan mehu
 • 2 rkl hunajaa

Valmistus

 • Aloita juoman valmistus kaatamalla vesi kattilaan. Anna veden kiehahtaa ja lisää sitten ruokalusikallinen jauhettua kurkumaa.
 • Poista kattila liedeltä, anna sen jäähtyä muutaman minuutin ajan ja lisää tuorepuristettu sitruunamehu.
 • Kaada juoma kannuun ja aseta jääkaappiin.
 • Kun juoma on jäähtynyt, voit lisätä hunajan makeuttaaksesi sen.
 • Nauti 1-2 kupillista päivässä.

Muista kuitenkin nämä

 • Älä nauti suositeltua määrää enempää juomaa, sillä suuri määrä kurkumaa voi ärsyttää suolistoa ja vatsaa.
 • Kurkumamehua ei suositella ihmisille, jotka kärsivät sappikivistä, sillä se voi aiheuttaa kivuliaita kramppeja.
 • Jos käytät säännöllisesti verta ohentavia lääkkeitä kuten varfariinia tai tulehduslääkkeitä, varmista lääkäriltäsi kurkumajuoman soveltuvuus ennen nauttimista.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Chandran, B., & Goel, A. (2012). A randomized, pilot study to assess the efficacy and safety of curcumin in patients with active rheumatoid arthritis. Phytotherapy Research. https://doi.org/10.1002/ptr.4639
 • Chainani-wu Nita, D.M.D., M.P.H., M. . (2003). Safety and Anti-Inflammatory Activity of Curcumin : The Journal of Alternative and Complementary Medicine. https://doi.org/10.1089/107555303321223035
 • Mishra, S., & Palanivelu, K. (2008). The effect of curcumin (turmeric) on Alzheimer′s disease : An overview. Annals of Indian Academy of Neurology. https://doi.org/10.4103/0972-2327.40220
 • Zhang, L., Fiala, M., Cashman, J., Sayre, J., Espinosa, A., Mahanian, M., … Rosenthal, M. (2006). Curcuminoids enhance amyloid-β uptake by macrophages of Alzheimer’s disease patients. Journal of Alzheimer’s Disease. https://doi.org/10.3233/JAD-2006-10101
 • Anand, P., Sundaram, C., Jhurani, S., Kunnumakkara, A. B., & Aggarwal, B. B. (2008). Curcumin and cancer: An “old-age” disease with an “age-old” solution. Cancer Letters. https://doi.org/10.1016/j.canlet.2008.03.025
 • Ravindran, J., Prasad, S., & Aggarwal, B. B. (2009). Curcumin and Cancer Cells: How Many Ways Can Curry Kill Tumor Cells Selectively? The AAPS Journal. https://doi.org/10.1208/s12248-009-9128-x
 • Wongcharoen, W., & Phrommintikul, A. (2009). The protective role of curcumin in cardiovascular diseases. International Journal of Cardiology. https://doi.org/10.1016/j.ijcard.2009.01.073
 • Sikora, E., Scapagnini, G., & Barbagallo, M. (2010). Curcumin, inflammation, ageing and age-related diseases. Immunity and Ageing. https://doi.org/10.1186/1742-4933-7-1

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.