Kurkumajuoman 8 uskomatonta terveyshyötyä

· toukokuu 13, 2017
Kurkumajuomalla on tulehdusta rauhoittava, puhdistava ja nesteitä poistava vaikutus. Tämä uskomaton juoma soveltuu monien eri terveysongelmien, kuten nivelreuman hoitoon.

Kurkuma (Curcuma Longa) on lääkinnällinen kasvi, joka kuuluu samaan sukuun inkiväärin kanssa. Kurkumaa on käytetty satojen vuosien ajan luontaisena hoitona eri vaivoihin, sillä se sisältää monia hyödyllisiä ravintoaineita. Kurkumaa käytetään usein etenkin aasialaisessa keittiössä tuomaan lisämakua ja kauniin oranssiin taittavan sävyn.

Kurkumaa voidaan käyttää erilaisissa kotihoidoissa kivunlievitykseen, tulehduksen rauhoittamiseen ja bakteereja tappamaan. Kurkuman sisältämät antioksidantit, vitamiinit ja mineraalit soveltuvat myös syöpäsairauksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Kurkuman paras ominaisuus on sen monipuolisuus, sillä sitä voi käyttää kuivattuna ja jauhettuna tai tuoreena – se soveltuu juomiin ja ruokiin, keittoihin ja pataruokiin, sekä kastikkeisiin.

Kurkumasta valmistuu helposti myös ravitseva ja hoitava juoma, joka tehostaa fyysistä ja psyykkistä terveyttä säännöllisesti nautittuna. Alta löydät lisätietoja kurkuman hyödyistä ja opit valmistamaan kurkumajuomaa itse.

1. Kurkuma hoitaa niveltulehdusta

 

Niveltulehduksesta tai reumasta kärsivät voivat käyttää kurkumaa säännöllisesti kroonisen tulehduksen ja kivun hoitoon. Kurkumajuoma sisältää suuren annoksen tehokkaita antioksidantteja ja tulehdusta rauhoittavia yhdisteitä jotka poistavat nesteitä nivelistä, sekä niiden aiheuttamaa kipua, jäykkyyttä ja turvotusta.

Suositeltua lukemista: 2 ruokavalioideaa luuston ja nivelten terveyden parantamiseksi

2. Kurkuma auttaa Alzheimerin taudin ehkäisyssä

Kurkumiini, kurkuman sisältämä aktiivinen yhdiste, vähentää aivojen tulehdusreaktiota ja ehkäisee vapaiden radikaalien aiheuttamia soluvaurioita. Täten sen ehkäisee kognitiivisten kykyjen heikkenemistä, jota tapahtuu luonnollisesti iän myötä sekä erilaisten rappeuttavien sairauksien, kuten Alzheimerin vaikutuksesta.

3. Kurkuma vähentää syöpäriskiä

solut

 

Kurkuman sisältämät antioksidantit tuovat mukanaan positiivisen vaikutuksen, joka tuhoaa vapaita radikaaleja ja epänormaaleja soluja, jotka liittyvät syövän kasvuun ja leviämiseen.

Nämä molekyylit ehkäisevät myrkkyjen ja kuona-aineiden negatiivista vaikutusta elimistöön ja hidastavat syöpäsolujen kasvua.

Suositeltua lukemista: 9 tapaa ehkäistä syöpäsairauksia

4. Kurkuma ehkäisee suoliston ja vatsan toimintavaikeuksia

Luontainen kurkumajuoma lievittää ruuansulatusvaivoja ja vähentää vatsahappojen määrää ehkäisten närästystä, refluksia ja vatsahaavoja.

Tämän lisäksi kurkumajuoma nostattaa aineenvaihdunnan toimintaa, parantaa suoliston luontaista liikettä ja tehostaa ravintoaineiden kunnollista imeytymistä.

5. Kurkuma tukee verenkiertoelimistön terveyttä

Kurkumajuoman säännöllinen nauttiminen on loistava keino pitää pahanlaatuisen kolesterolin ja triglyseridien määrä kurissa. Näin ehkäiset mm. verenpaineen kohoamisen, rasvakertymät ja niiden aiheuttamat vauriot verisuonissa, sekä sydämen kuormittumisen.

Kurkuman sisältämät antioksidantit tehostavat haitallisten lipidien poistumista verisuonista ja ehkäisee samalla valtimonkovettumatautia.

6. Kurkuma pitää huolta maksasta

Kurkuma tasapainottaa sappinesteen ja bilirubiinin määrää elimistössä. Nämä kaksi ainesta ovat erittäin tärkeitä maksan terveyden kannalta, ja niiden tasapaino varmistaa maksan ihanteellisen toiminnan.

Kurkuman sisältämät tärkeät ravintoaineet tehostavat maksan toimintaa ja alentavat samalla tulehdusta, myrkkyjen kertymistä ja rasvasolujen muodostumista maksassa.

7. Kurkuma ehkäisee ennenaikaista vanhenemista

kasvot

Tämä luonnollinen juoma ei ehkäise solujen muutoksia ja vanhenemista pelkästään sisäisesti, vaan se vaikuttaa elimistöön myös ulkoisesti. Kurkuma ehkäisee ennenaikaisia vanhenemisen merkkejä, kuten ryppyjä, pitämällä huolta ihosta ja hiuksista. Iho pysyy kuulaana ja sileänä pidempään.

8. Kurkuma säätelee verensokeria

Kurkumasta voi löytyä apu jopa tyypin 2 diabetesta sairastaville, sillä se stimuloi sokerin imeytymistä verenkierrosta soluihin. Nauttimalla kurkumajuomaa lasillisen päivässä voit alentaa korkeaa verensokeria huomattavasti.

Suositeltua lukemista: 5 smoothieta säätelemään verensokeriasi

Miten valmistan kurkumajuomaa kotona?

kurkumajuoma

Kurkumaa voi käyttää monissa eri resepteissä, ja voit yhdistää sitä lempiaineksiisi valmistaaksesi juuri omaan makuusi sopivan juoman. Alta löydät suosittelemamme reseptin, joka puhdistaa ja poistaa nesteitä tehokkaasti.

Ainekset

 • 500 ml vettä
 • 1 rkl jauhettua kurkumaa
 • kahden sitruunan mehu
 • 2 rkl hunajaa

Valmistus

 • Aloita juoman valmistus kaatamalla vesi kattilaan. Anna veden kiehahtaa ja lisää sitten ruokalusikallinen jauhettua kurkumaa.
 • Poista kattila liedeltä, anna sen jäähtyä muutaman minuutin ajan ja lisää tuorepuristettu sitruunamehu.
 • Kaada juoma kannuun ja aseta jääkaappiin.
 • Kun juoma on jäähtynyt, voit lisätä hunajan makeuttaaksesi sen.
 • Nauti 1-2 kupillista päivässä.

Muista kuitenkin nämä

 • Älä nauti suositeltua määrää enempää juomaa, sillä suuri määrä kurkumaa voi ärsyttää suolistoa ja vatsaa.
 • Kurkumamehua ei suositella ihmisille, jotka kärsivät sappikivistä, sillä se voi aiheuttaa kivuliaita kramppeja.
 • Jos käytät säännöllisesti verta ohentavia lääkkeitä kuten varfariinia tai tulehduslääkkeitä, varmista lääkäriltäsi kurkumajuoman soveltuvuus ennen nauttimista.

Suositeltua lukemista: Tulehdusta rauhoittava kurkuma-mantelijuoma