Logo image
Logo image

Kaneli-hunajateen hyödyt laihdutuksessa

2 minuuttia
Jos otat kaneli-hunajateen käyttöön osana päivittäisiä rutiineitasi tasapainoisen ruokavalion ja liikunnan lisäksi, voi se nopeuttaa rasvanpolttoa.
Kaneli-hunajateen hyödyt laihdutuksessa
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Kaneli on yksi tunnetuimmista ja laajimmin käytetyistä mausteista ruokamaailmassa. Se on monien juomien yksi perusraaka-aineista ja sillä on useita hyödyllisiä ominaisuuksia. Tämä mielessä pitäen on hyvä tietää kanelin ja hunajan tarjoamista laihdutuksessa auttavista ominaisuuksista – esittelemmekin tässä artikkelissa kaneli-hunajateen hyödyt laihdutuksessa!

Kaneliteetä suositellaan kehon hyvässä kunnossa pitämiseen, kun ulkolämpötila laskee. Se toimii myös luonnollisena apuna virustartuntoja vastaan.

Toisaalta mitä tulee kauneuteen, on kaneliteellä laihdutusta edistäviä ominaisuuksia.

Kaneli-hunajateen hyödyt painonpudotuksessa

Kanelin laihdutuksessa auttavat ominaisuudet

Some figure

Usko tai älä, kanelin avulla on mahdollista laihduttaa. Se johtuu siitä, että se kiihdyttää aineenvaihduntaa, mikä puolestaan polttaa rasvaa. Sillä on vaikutus, joka nostaa kehon lämpöä ja se tehoaa kaikista merkittävimpiin rasvakudoksiin, kuten kaulan ja vatsan alueeseen.

Tämä on kuitenkin vasta alkua kanelin erityisistä ominaisuuksista, joita sinun tulisi hyödyntää, kun haluat pudottaa painoa. Muita sen keholle aiheuttamia vaikutuksia ovat muun muassa veren sokeripitoisuuden ja kolesterolitason laskeminen.

Kun kehosi sisältämä verensokeri on korkea, vaikuttaa se kaikkien elintärkeiden elintesi verenkiertoon kuten myös solujen hapetukseen. Tämän prosessin kaksi mahdollista seurausta ovat liikalihavuus ja diabetes.

Niin ikään kun ihmisellä on korkea kolesteroli, vaikuttaa se myös verenkiertoon, mikä johtaa muun muassa sydänkohtausten, aivohalvausten ja verisuonten tukkeuman kohonneeseen todennäköisyyteen.

Hunajan ja kanelin kosmeettiset hyödyt ja käyttötavat

Some figure

Hunajalla on myös tärkeä osa, halusitpa sitten laihduttaa tai muuttaa ruokavaliotasi luonnollisempaan suuntaan. Se on erinomainen antioksidantti sekä tulehdusten vastainen ja antibakteerinen aine.

Hunaja on erittäin hyödyllinen juomien ja jälkiruokien valmistuksessa, varsinkin korvataksesi epäterveelliset ainesosat.

Vaikka hunajalla onkin monia hyviä vaikutuksia, tulee sitä kuitenkin nauttia kohtuudella. Tämä tahmea neste sisältää melkein yhtä paljon kaloreita kuin hieno sokeri. Joten jos haluat laihduttaa, on parasta olla ylittämättä suositeltua määrää.

Lue myösPudota painoa ja vähennä turvotusta: inkivääri ja sitruuna

Samaan aikaan myös kanelilla on tärkeitä käyttötapoja kauneudessa ja hyvinvoinnissa. Yhdellä teelusikallisella päivässä voit:

 • Parantaa unenlaatua
 • Nopeuttaa aineenvaihduntaa
 • Vältellä tartuntoja
 • Vähentää sydänsairauksia
 • Vähentää tulehduksia
 • Säädellä ruoansulatusta
 • Ehkäistä ennenaikaista ikääntymistä

Kaneli-hunajateen valmistus

Herkullisen kaneli-hunajateekupillisen valmistaminen on niin helppoa, ettet uskokaan.

Ainesosat

 • ½ tl kanelia
 • 1 tl hunajaa
 • 250 ml kuumaa vettä
 • Muutama tippa sitruunamehua (halutessasi)

Valmistus

 • Lämmitä vesi antamatta sen kuitenkaan kiehua.
 • Lisää kaneli ja hunaja.
 • Sekoita siten, että kaikki ainekset sekoittuvat ja sinulla on herkullinen tee valmiina juotavaksi, ja se auttaa sinua pudottamaan kaikki ylimääräiset kilot!
 • Jos haluat, voit lisätä muutaman tipan sitruunamehua, mikäli hapokkaampi maku miellyttää sinua.

Milloin tätä teetä tulisi juoda?

Some figure

Kun on kyse laihduttamisesta, on tärkeää pitää mielessä kaikki pienet yksityiskohdat, jotka auttavat sinua saamaan parhaat hyödyt, mukaan lukien tietty aika, jolloin tätä teetä tulisi juoda.

Suosittelemme sinua juomaan kupillisen kaneli-hunajateetä puoli tuntia ennen aamiaista tai ennen valmistautumista sänkyyn illalla. Saat samat edut molemmissa tapauksissa.

Kanelin ja hunajan sivuoireet

Seuraavaksi kerromme joistakin oireista, joita voi ilmetä jos ylität päivittäisen kaneli- ja hunajamäärän.

 • Liiallisen kanelinkäytön mahdollisia sivuvaikutuksia ovat masennuksen riski ja maksavauriot.
 • Toisaalta hunajalla on taipumus aiheuttaa häiriöitä ihmisissä, jotka ovat siitepölylle allergisia.

Joten pidä mielessäsi, että saadaksesi kaneli-hunajateen hyödyt, käytä sitä vain suositellun määrän verran. Ota vastuu hyvinvoinnistasi sekä yleisestä terveydestäsi ja yhdistä fyysiset liikuntarutiinit terveelliseen ruokavalioon. Tämä kaneli-hunajatee auttaa painonpudotuksessa, mutta se ei tee taikoja.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.