Hiusten värjäys luonnonuutteilla on mahdollista

Hiusten värjäys luonnonuutteilla on mahdollista
Nelton Abdon Ramos Rojas

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Nelton Abdon Ramos Rojas.

Viimeisin päivitys: 24 helmikuuta, 2023

Värjäämällä hiuksesi voit muuttaa ulkonäköäsi, antaa itsellesi modernimman ilmeen, piilottaa harmaita hiuksia ja vaikka mitä muuta. Hiusten värjäys vaatii kuitenkin useimmiten käynnin kampaajalla, sillä sen tekeminen itse edellyttää sellaisten tuotteiden käyttämistä, jotka voivat olla voimakkaita ja vahingollisia hiusten rakenteelle. Mutta tiesitkö, että hiusten värjäys luonnonuutteilla on mahdollista? Emme tarkoita yrttipohjaisia hiusvärejä, vaan värejä, jotka voit valmistaa kotona kasveista, jotka samalla ravitsevat hiuksiasi ja hyödyttävät niitä muutenkin. Tässä artikkelissa selitämme mitä ne ovat ja miten niitä voi valmistaa.

Nämä tuotteet ovat täysin luonnonmukaisia. Siksi et saa niillä samanlaisia tuloksia kuin keinotekoisilla tuotteilla, koska ne kestävät pitkän ajan tai muuttavat hiustesi väriä radikaalisti. Nämä luonnonmukaiset tuotteet kuitenkin antavat hiuksillesi nätin ja luonnollisen värin, ja voit käyttää niitä säännöllisesti, koska ne eivät vahingoita hiuksiasi. Hiusten värjäys luonnonuutteilla onnistuu myös raskauden aikana.

Hiusten värjäys luonnonuutteilla

Värjää hiuksesi punaisiksi

Tämä väriaine on todennäköisesti yksi tunnetuimmista luonnontuotteista: henna. Henna värjää hiuksesi juuria myöten ja antaa hiuksillesi tuuheutta ja terveyttä. Se on yksi pisimpään kestävistä luonnon väriaineista: väri kestää jopa kolmen kuukauden ajan.

Sekoita luontaistuotekaupoista ja muista vastaavista myymälöistä saatavaa jauhemaista hennaa sitruunamehun ja öljyn tai hoitoaineen kanssa, jotta se ei kuivata hiuksiasi liiaksi. Nestettä tarvitaan vain vähän.

Ole varovainen ja suojaa kätesi muovihanskoilla, jotta ihosi ei värjäänny.

Hiusten värjäys luonnonuutteilla - hennalla hiuksiin punertavaa väriä.

Värjää hiuksesi vaaleiksi

Kamomilla tunnetaan hyvin siitä, että se antaa vaaleita sävyjä hiuksillesi. Jotkut shampoomerkit sisältävät nykyään sitä vaaleiden värien vahvistamiseksi. Sen ominaisuuksien vuoksi voit tehdä kamomillanesteen ja lisätä siihen kehäkukkaa. Voit lisätä joukkoon halutessasi myös vähän sahramia. Levitä neste hiuksiin vähintään puoleksi tunniksi. Hiero ja huuhtele sen jälkeen neste huolellisesti pois hiuksista.

Värjää hiuksesi ruskeiksi

Jalopähkinän lehdet antavat hiuksillesi ruskean sävyn. Ne myös tekevät hiukset kiiltäviksi ja vahvistavat niitä. Valmistaaksesi väriaineen, keitä lehtiä vedessä ja kun se on lämmintä, levitä sekoitus hiuksiisi ja anna vaikuttaa 15 minuuttia. Perinteisesti tätä väriainetta on valmistettu keittämällä jalopähkinän lehtiä oluessa, joka on myös erittäin hyödyllistä hiuksillesi, koska se antaa paljon kiiltoa. Alkoholi häviää keitettäessä.

Toinen vaihtoehto on keittää salviaa ja rosmariinia runsaassa vedessä kuuden tunnin ajan. Salvia sisältää ainesosia, jotka auttavat peittämään ensimmäisiä harmaita hiuksia. Rosmariini on erinomainen kasvi hiuksillesi. Sitä on perinteisesti käytetty ehkäisemään hiustenlähtöä. Kun neste on kylmää, lisää ruokalusikallinen omenaviinietikkaa ja levitä sekoitus sen jälkeen hiuksiisi. Anna vaikuttaa puoli tuntia ja huuhtele sen jälkeen pois.

Värjää hiuksesi mustiksi

Valmista tässä tapauksessa neste mustasta teestä, joka auttaa sinua myös palaamaan luonnolliseen väriisi hiusten värjäämisen jälkeen. Valmista neste niin, että se sisältää runsaasti mustaa teetä ja anna tekeytyä puoli tuntia. Levitä se hiuksiisi ja anna vaikuttaa kaksikymmentä minuuttia.

Voit värjätä hiuksia mustiksi mustan teen avulla.

Muutama selvennys

  • Emme suosittele alumiiniastioiden tai -välineiden käyttämistä kun valmistat luonnonmukaisia väriaineita.
  • Kun levität väriaineen hiuksiisi, peitä se kelmulla parempien tulosten saamiseksi.
  • Toista käsittely muutaman päivän välein, kunnes saat haluamasi värin hiuksiisi.
  • Näiden väriaineiden ainoa huono puoli keinotekoisiin väriaineisiin verrattuna on, että ne eivät tee hiuksiasi yhtä kiiltäviksi. Voit kuitenkin ratkaista tämän levittämällä hiuksiisi säännöllisesti kosteuttavia hiusnaamioita ja käyttämättä omenaviinietikkaa sekoitettuna samaan määrään vettä. Mitä kuivemmat hiuksesi ovat, sitä enemmän on lisättävä omenaviinietikkaa. Anna vaikuttaa muutaman minuutin ajan ja huuhtele sen jälkeen lämpimällä tai kylmällä vedellä.
  • Suosittelemme, että käytät aina luonnollisia ja orgaanisia shampoita, jotta ne eivät vahingoita hiuksiasi liikaa ja mahdollistavat värin säilymisen pidempään. Ne ovat hieman tavallisia shampoita kalliimpia, eivätkä vaahtoa liikaa. Pidemmän päälle hiuksesi ovat kuitenkin terveemmät ja sinun ei tarvitse pestä hiuksiasi niin usein, koska ne pitävät hiukset puhtaana pidempään. Katso tästä artikkelista vinkit luonnollisten shampoiden valmistamiseen kotona.

Kuvaoikeudet miss pupik

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Neljä tapaa suoristaa hiukset ilman suoristusrautaa
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Neljä tapaa suoristaa hiukset ilman suoristusrautaa

Hiustensuoristimen jatkuva käyttö voi todella vahingoittaa hiuksia. Tässä esittelemme neljä tapaa suoristaa hiukset ilman suoristusrautaa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.