Logo image
Logo image

3 kananmunahoitoa kuiville hiuksille

2 minuuttia
Hiusten kuivuudesta ei voi päästä eroon yhdessä yössä. Eräät tuotteet, jotka sisältävät parafiineja ja muita synteettisiä ainesosia, voivat toimia väliaikaisena ratkaisuna, mutta pitkällä aikavälillä ne jättävät jäämiä ja vahingoittavat hiussuortuvien rakennetta.
3 kananmunahoitoa kuiville hiuksille
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Tässä artikkelissa opetamme sinua valmistamaan 3 kananmunan keltuaisesta tehtyä hoitoa kuiville hiuksille. Kananmunan keltuainen on ravinteikas ainesosa, jossa on runsaasti vitamiineja ja välttämättömiä rasvahappoja. Niitä käyttämällä hiuksistasi tulee kosteutetut, pehmeät ja luonnollisen kiiltävät.

Ihmeellinen kananmuna

Kananmunat ovat uskomattoman monipuolista superruokaa. Niissä on paljon proteiinia, rasvaa, hiilihydraatteja, vitamiineja ja mineraaleja. Huolimatta niiden saamasta huonon kolesterolin maineesta viimeisten vuosikymmenten aikana, kananmunat ovat itse asiassa huomattavan terveellistä ruokaa, jota voit syödä päivittäin.

Keltuainen on se osa kananmunasta, joka on täynnä E-vitamiinia ja Omega-3 -rasvahappoja. Ne ovat erittäin terveellisiä antioksidantteja ja rasvoja, jotka ovat hyväksi kehollemme. Samaan aikaan ne toimivat myös hyvänä kotihoitokeinona kuiville hiuksille ja iholle.

Some figure

Kuivien hiusten hoito

Jos hiuksesi ovat kuivat, sinun tulee löytää tapa pitää ne kosteutettuina. Mitkä vain ulkoiset (ilmasto, saaste) tai sisäiset (stressi, ravintoaineiden puute) tekijät pahentavat tilannetta. Sinun tulee siis etsiä tuotteita, jotka voivat todella ravita hiuksiasi ja pitää ne terveinä.

Vaikka geeneillä onkin tärkeä rooli hiusten suhteen, voivat myös ruokavalio ja elämäntyyli pahentaa tai auttaa huomattavasti hiustesi terveyteen. Joten on todella tärkeää huolehtia hiuksista, varsinkin jos sinulla on jo niihin liittyviä ongelmia.

Ihmiset, joilla on kuivat hiukset, tuntevat tarvetta leikata hiuksensa usein raikastaakseen niitä ja ehkäistäkseen latvojen haarautumisen. Voit kuitenkin huomata luontaishoitojen, kuten kananmunan keltuaisten, tuovan joitakin yllättäviäkin vaikutuksia jo ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien.

Lue myös tämä artikkeli: Taistele hilsettä vastaan näillä 5 hoitokeinolla

Kananmunasta tehdyt kotihoidot kuiville hiuksille

1. Kananmunashampoo

Hyvin yksinkertainen tapa kuivien hiusten välittömään kosteuttamiseen on kananmunan keltuaisten sekoittaminen tavalliseen shampooseen. Yhdistämällä nämä kaksi, voit torjua sulfaatit, jotka kuivattavat kapillaarikuituja aggressivisilla puhdistusominaisuuksillaan.

Voit myös etsiä shampoota, jossa ei ole sulfaatteja. Ne ovat kuitenkin usein kalliimpia ja niiden käyttö voi tuntua alkuun oudolta joillekin.

Tätä hoitokeinoa on helppo käyttää:

 • Erottele kananmunan keltuainen ja laita sivuun.
 • Sekoita pieni määrä shampoota sekä keltuainen yhteen.
 • Hiero päänahkaan.
 • Jätä vaikuttamaan 2 minuutiksi.
 • Huuhtele hiuksesi tavalliseen tapaan.
Some figure

2. Kananmuna ja omenaviinietikka

Ihmiset, joilla on jo erityinen shampoo kuivien hiusten hoitoon, voivat lisätä kosteutta hiuksiinsa käyttämällä itsetehtyä hoitoainetta kananmunan keltuaisesta ja omenaviinietikasta. Kananmuna ravitsee hiuksia syvältä, kun taas etikka taistelee karheutta vastaan sekä tasapainottaa pH-arvoja tehden hiuksista silkkiset ja kiiltävät.

Ainesosat

 • 1 kananmunan keltuainen
 • 1 rkl omenaviinietikkaa

Halutessasi voit lisätä muutaman tipan eteeristä öljyä kuten laventelia, appelsiinia, piparminttua, rosmariinia ja niin edelleen.

Valmistus ja käyttö

 • Sekoita ainekset yhteen haarukalla.
 • Valmista juuri ennen käyttöä.
 • Pestyäsi hiukset shampoolla, levitä hoitoaine hiuksiin kauttaaltaan.
 • Anna vaikuttaa 2-5 minuutin ajan ja huuhtele pois.

Lue myös tämä artikkeli: 100 % luonnollinen hoitoaine hiuksille

3. Kananmuna, öljy ja sitruuna

Tämä hoito takaa pitkäkestoiset tulokset. Jos käytät sitä kahdesti viikossa, saat kosteammat ja kiiltävämmät hiukset. Niin ikään voit myös ehkäistä hiustenlähtöä tämän naamion avulla.

Ainesosat

 • 1 kananmunan keltuainen
 • 1 rkl öljyä (esimerkiksi oliivi tai kookos)
 • 2 rkl sitruunamehua

Valmistus ja käyttö

 • Sekoita nämä kolme ainesta hyvin yhteen.
 • Peitä hiukset seoksella ja hiero päänahkaan.
 • Peitä suihkulakilla ja pyyhkeellä.
 • Jätä vaikuttamaan vähintään puolen tunnin ajaksi. Voit halutessasi jättää sen myös yön yli.
 • Huuhtele sitten tavalliseen tapaan.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.