Hiilihydraattien vähentäminen rasvan sijaan vaatekoon pienentämiseksi

Hiilihydraattien vähentäminen ruokavaliossa ei ainoastaan saa sinua pudottamaan painoa, vaan se myös estää monia sydänongelmia. Siinä ei ole kyse rasvan polttamisesta, vaan oikeiden rasvojen valitsemisesta.
Hiilihydraattien vähentäminen rasvan sijaan vaatekoon pienentämiseksi

Kirjoittanut Okairy Zuñiga

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Oletko yksi niistä ihmisistä, jotka miettivät aina uusia tapoja vaatekoon pienentämiseksi? Keskitytkö ainoastaan syömäsi rasvan määrään miettimättä mitään muuta? Ota kokeiluun hiilihydraattien vähentäminen ja katso, millaiset vaikutukset sillä on painonoudotustavoitteidesi saavuttamisessa!

Saatat yllättyä huomatessasi, että monet paino-ongelmat ratkeavat vain hiilihydraatteja vähentämällä. Kaikista tärkeintä on ymmärtää, että sinun ei pidä poistaa hiilihydraatteja täysin, vaan valita niistä terveellisimmät. 

Hiilihydraattien vähentäminen taistelee liikalihavuutta vastaan

Jos olet ylipainoinen ihminen, sinun pitäisi tietää että hiilihydraattien vähentäminen voi saada sinut pudottamaan noin 5 kiloa painoa 6 kuukaudessaSe saattaa vaikuttaa hyvin pieneltä määrältä joillekin ihmisille.

Vakavaa ylipainoa vastaan taisteleminen on kuitenkin vaikeaa ja hidasta, ja siitä kierteestä ulos pääseminen voi vähentää huomattavasti monia sairauksia, kuten:

 • Diabetesta
 • Metabolista oireyhtymää
Diabetes lääkkeet

On todistettu, että vakavasti ylipainoiset ja liikalihavat ihmiset, jotka aloittivat seuraamaan vähähiilihydraattista ruokavaliota, saavuttivat:

 • Alhaisemman triglyseriditason
 • Parantuneen insuliinin vastuksen
 • Vakaamman insuliinitason

Mitä tulee painonpudotukseen, kun vertaillaan heitä jotka seuraavat vähärasvaista ruokavaliota ja heitä jotka seuraavat vähähiilihydraattista ruokavaliota, ovat tulokset seuraavanlaiset:

 • Vähärasvaista ruokavaliota seuraavat ihmiset pudottivat vain 1,9-4,2 kg 6 kuukaudessa.
 • Vähähiilihydraattista ruokavaliota seuraavat ihmiset pudottivat 5,8-8,6 kg 6 kuukaudessa.

Hiilihydraattien vähentäminen auttaa ylipainoisia nuoria

hiilihydraattien vähentäminen auttaa laihtumaan

Tiedämme, että on tärkeää ylläpitää tervettä painoa kaiken aikaa. Siksi onkin tärkeää, että jo l apset ja nuoret hallitsevat ruokavaliotaan ehkäistäkseen terveysongelmien syntymisen jo varhaisella iällä. Tämä on terveellistä pitkällä aikavälillä ihan aikuisuuteen saakka.

Vuonna 2000 tehdyn tutkimuksen mukaan todistettiin, että vähähiilihydraattinen ruokavalio vähentää ylipainoisten nuorten painoa sekä sydän- ja verisuonitautien riskiä. Tutkimus suoritettiin 12 viikon ajan ja tulokset olivat yllättäviä: osallistujat menettivät keskimäärin noin 9 kiloa painoa.

On tärkeää muistaa, että nuoruusiässä näiden muutosten saavuttaminen on todella tärkeää henkisen terveyden suhteen. Saavuttamalla terveen painon voit myös kohottaa itsetuntoasi ja itsevarmuuttasi.

Pitäisi myös huomioida se, että tähän ruokavalioon tulisi kuulua myös ravitsemusopintoja, jotta hyvät tavat muodostuvat ja korvaavat ne joista ei ole apua.

Vähähiilihydraattinen ruokavalio parantaa myös mielialaa

perhe syö terveellistä ruokaa

Oletko huomannut, että olet koko ajan huonossa kunnossa? Ehkä masennut helposti etkä tiedä miksi? Siinä tapauksessa sinun pitäisi tietää, että tässä tutkimuksessa todettiin vähähiilihydraattisen ruokavalion auttavan:

 • Ruokahalun hallinnassa
 • Unettomuutta vastaan taistelemisessa
 • Väsymyksen vähentämisessä
 • Vatsaongelmien vähentämisessä

Siinä mielessä on tärkeää muistaa, että kaikella mitä syömme on merkitys aivojemme kemiassa. Samalla tavalla kuin suklaa auttaa sinua tuntemaan olosi onnellisemmaksi, tuovat prosessoidut hiilihydraatit sinulle jatkuvia ongelmia.

Toinen tutkimus osoitti myös, että negatiivisten hiilihydraattien vähentäminen ruokavaliossa parantaa henkistä nokkeluuttasi. Kyvystäsi ajatella ja reagoida tulee siis paljon tehokkaampaa.

Suosituksia syömiesi hiilihydraattien valitsemiseksi

nainen ruokakaupassa
 • Ensimmäinen muistettava asia on se, että sinun tulee sisällyttää hiilihydraatteja ruokavalioosi. On yleinen virhe ajatella, että ne täytyy poistaa täysin laihtuaksesi.
 • Terveellinen ruokavalio vaatii kohtuullisen määrän hiilihydraatteja energian saamiseksi. Jos et saa niitä tarpeeksi, niin tunnet olosi uupuneeksi lyhyessä ajassa ja helppojen aktiviteettien aikana.
 • On tärkeää, että yhdistät hiilihydraatit hyviin ja laadukkaisiin kuituihin. Täysjyvät, kasvikset ja hedelmät ovat parhaita vaihtoehtoja. Sinun tulisi saada keskimäärin noin 18 g kuituja auttaaksesi kehoasi prosessoimaan hiilihydraatit.
 • Pyydä ravitsemusasiantuntijaa opettamaan sinua laskemaan hiilihydraattien määrän ja kertomaan sinulle niiden oikean määrän. Sen laskeminen on hyvin helppoa, mutta se vaatii alkuun hieman opiskelua.

Nyt tiedät: syömiesi hiilihydraattien tarkkailu on tärkeämpää kuin rasvojen välttely.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Vähennä hiilihydraatteja oikein ja pudota painoasi
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Vähennä hiilihydraatteja oikein ja pudota painoasi

Tiedätkö yhtään, kuinka paljon hiilihydraatteja sisältävät sokeriset mehut ja virvoitusjuomat, joita kaupoissa ja kahviloissa myydään?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Mobbs, C. V., Mastaitis, J., Isoda, F., & Poplawski, M. (2013). Treatment of diabetes and diabetic complications with a ketogenic diet. In Journal of Child Neurology. https://doi.org/10.1177/0883073813487596ç
 • Andersen, C. J., & Fernandez, M. L. (2013). Dietary strategies to reduce metabolic syndrome. Reviews in Endocrine and Metabolic Disorders. https://doi.org/10.1007/s11154-013-9251-y
 • McGuinness, O. P., & Shiota, M. (2017). Carbohydrate metabolism. In The Clinical Chemistry of Laboratory Animals, Third Edition. https://doi.org/10.1201/9781315155807
 • Li, Y., Hruby, A., Bernstein, A. M., Ley, S. H., Wang, D. D., Chiuve, S. E., … Hu, F. B. (2015). Saturated Fats Compared with Unsaturated Fats and Sources of Carbohydrates in Relation to Risk of Coronary Heart Disease A Prospective Cohort Study. Journal of the American College of Cardiology. https://doi.org/10.1016/j.jacc.2015.07.055

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.