Hunaja ja kaneli - lyömätön yhdistelmä

Hunaja ja kaneli sisältävät mahtavia ominaisuuksia, jotka auttavat parantamaan vastustuskykyä sekä estämään sairauksia. Lisäksi ne auttavat vähentämään nivelten kipua ja tulehtuneisuutta, joita ilmenee monella ihmisellä.
Hunaja ja kaneli - lyömätön yhdistelmä
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante.

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Hunaja ja kaneli ovat kaksi luonnon suurista lahjoista terveydenhoidolle. Ne ovat erittäin tehokkaita kehon hyvinvoinnin kohentajia, ja ne auttavat estämään eri tyyppisiä sairauksia.

Sekä erikseen että yhdistettyinä hunaja ja kaneli saavat aikaan voimakkaan antioksidanttisen vaikutuksen, ja ne torjuvat tulehtuneisuutta sekä toimivat antibioottisina tuotteina. Siten hunaja ja kaneli ovat suureksi hyödyksi, mikäli haluat taistella taudinaiheuttajia vastaan sekä edistää tärkeimpien elintesi kunnollista toimintaa.

Hunajaa ja kanelia on nautittu yhdessä jo pitkään luonnollisten hoitojen puitteissa, sillä niillä voidaan tehokkaasti hoitaa erilaisia terveysongelmia sekä tehostaa kehon vastustuskykyä. Lisäksi nämä luonnontuotteet ovat arvokas apu terveellisessä painonpudotuksessa.

Moni ihminen ei kuitenkaan ole tietoinen näiden kahden aineksen yhdistelmän hyödyistä terveydenhoidossa. Jos haluat parantaa terveyttäsi luonnollisesti, mutta tehokkaasti, ota avuksesi hunajan ja kanelin erinomaiset ominaisuudet – aloita vaikka heti!

Mitä hunajan ominaisuuksiin kuuluu?

Hunaja mm. poistaa nesteitä.

 

Hunajaa syntyy mehiläisten toimesta, ja se on yksi parhaista tuotteista luonnollisessa lääketieteessä. Tämä johtuu hunajan suuresta määrästä antiseptisia, vahvistavia, rauhoittavia, laksatiivisia, nestettä poistavia ja bakteereja torjuvia vaikutuksia. Nämä kaikki ovat suureksi hyödyksi, mikäli haluat parantaa terveyttäsi yleisesti ottaen.

Hunaja maistuu tietysti hyvältä ja makealta. Se on myös erittäin monikäyttöinen tuote, jota voidaan sekoittaa muiden ainesten kanssa terveysvaikutusten maksimoimiseksi.

Hunajasta saat seuraavat tärkeät hyödyt hyvinvointisi kohentamiseksi:

 • Se antaa keholle runsaasti energiaa.
 • Sillä on antibioottisia ominaisuuksia, jotka ovat avuksi esimerkiksi kipeän kurkun, yskän ja hengitysteiden sairauksien hoidossa.
 • Se rauhoittaa haavaumia.
 • Sen antiseptiset vaikutukset auttavat estämään tulehduksia.
 • Se edistää kudosten parantumista silloin, kun iholla on palovammoja tai haavoja.
 • Se on probioottinen tuote, joka auttaa tasapainottamaan suoliston kasvustoa.
 • Se auttaa estämään ummetusta.

Mitkä ovat kanelin terveyttä edistävät ominaisuudet?

Kaneli auttaa taistelemaan bakteereja vastaan.

 

Vaikka useimmiten kanelia käytetäänkin ruokaan liittyvässä tarkoituksessa, tämä tuote on tunnettu myös siitä, että sillä on erittäin tehokkaita lääkinnällisiä vaikutuksia. Kaneli onkin mikrobeja torjuva ja bakteereja vastaan taisteleva tuote, jolla on antioksidanttisia vaikutuksia kehossa. Lisäksi kanelissa on runsaasti mineraaleja ja vitamiineja, joten se on äärimmäisen tehokas luonnollinen lääketuote.

Kanelin tärkeimpiin vaikutuksiin kehossa kuuluvat seuraavat:

 • Se tasapainottaa verensokeria.
 • Se auttaa kontrolloimaan kolesterolia ja triglyseridejä.
 • Se rauhoittaa kipeää vatsaa sekä torjuu tulehtuneisuutta ja ilmavaivoja.
 • Se auttaa parantamaan ja estämään monen tyyppisiä tartuntoja.
 • Se sisältää A-vitamiinia, magnesiumia, B-monivitamiinia, sinkkiä ja flavonoideja.

Miksi hunaja ja kaneli kannattaa yhdistää?

Nyt tiedät, että molemmat näistä tuotteista tarjoavat kehollesi suuren määrän hyötyjä. Niitä kannattaa kuitenkin nauttia erityisesti yhdistelmänä, sillä tällä tavalla saat käyttöösi supertehokkaan hoidon monenlaisiin terveysongelmiin.

Kumpikin tuote on siis jo omillaan erittäin terveellinen, mutta yhdistelmästä saat kaikki seuraavat terveysvaikutukset:

 • Hunaja ja kaneli vahvistavat vastustuskykyä sekä auttavat estämään sairauksien syntyä.
 • Ne taistelevat kuulo-ongelmia vastaan.
 • Ne vähentävät kipua ja tulehtuneisuutta, joita voi ilmetä nivelissä.
 • Ne edistävät painonpudotusta.
 • Ne auttavat vähentämään kolesterolin määrää kehossa.
 • Ne auttavat suojelemaan sydäntä sekä estämään sydän- ja verisuonitautien syntyä.
 • Ne parantavat ruoansulatusta sekä auttavat estämään ummetusta, hoitaen ärtynyttä suolistoa.
 • Ne hillitsevät ihon näppylöitä.
 • Ne uudistavat kudoksia ja elimiä.

Kuinka tämä luonnollinen hoito valmistetaan?

Hunaja ja kaneli yhdessä antavat parhaat mahdolliset lääkinnälliset ominaisuudet.

 

On erittäin hyvä idea sisällyttää tämä hoito omiin rutiineihin, mutta lisäksi on tärkeää noudattaa terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota sekä elää terveellisesti yleisestikin ottaen.

Tarvittavat ainekset

 • 1 litra vettä
 • 2 ruokalusikallista jauhemaista kanelia
 • 2 ruokalusikallista hunajaa (mielellään luomu- tai lähituotettua ja ilman lisättyjä aineksia)

Näin tämä hoito valmistetaan

 • Keitä vesi ja kaada se sitten astiaan tai pulloon, jossa on kaksi ruokalusikallista kanelia.
 • Anna seoksen viilentyä 45 minuutin ajan, ja lisää siihen sitten hunaja ennen kuin nautit juomasi.

Kuinka paljon on oikea määrä?

Juo kupillinen tätä hauduketta aamuisin ainakin puoli tuntia ennen aamiaista. Juo sitten vielä toinen kupillinen ennen kuin menet illalla nukkumaan.

Muista myös nämä neuvot!

Tämä hunaja- ja kanelihoito ei ole mikään ihmekonsti, vaikka se onkin erittäin tehokas terveyden kohentaja. Sen tehokkuus vaihtelee ihmisestä toiseen, ja vaikutus riippuu myös siitä, kuinka säännöllisesti juomaa nautitaan.

Juomaa ei koskaan tulisi nauttia kovin runsaita määriä, sillä liiallinen annos kanelia voi itse asiassa olla myrkyllistä keholle. Yritä saada käsiisi Ceylon-kanelia, joka ei sisällä kumariinia.

Tämä hoito ei myöskään sovi sellaisille ihmisille, joilla on jokin ruoansulatukseen liittyvä ongelma,  kuten esimerkiksi mahakatarri tai sisäinen haavauma, sillä kaneli voi olla hyvin ärsyttävä tuote tällaisissa tapauksissa.

Jos syöt tällä hetkellä antibiootteja tai kärsit jostakin erityisestä sairaudesta, on hoidon aloittamista ennen parasta kysyä lääkärin neuvoa, jotta voisit välttää mahdolliset ei-toivotut seuraukset.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.