Ovelat tavat käyttää aspiriinia hilseeseen

Johtuen sen antimikrobisista ja sienten vastaisista ominaisuuksista, aspiriini voi todellakin auttaa saamaan hilseen katoamaan. Jatka lukemista selvittääksesi kuinka aspiriinia käytetään hilseeseen.
Ovelat tavat käyttää aspiriinia hilseeseen
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez.

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Aspiriinia hilseeseen? Kyllä vain! Aspiriini eli asetyylisalisyylihappo toimii muuhunkin kuin päänsärkyyn – kokeile vaikka!

Hilse (pityriasis) on yksinkertaisesti kuolleiden solujen kerääntymistä päänahkaan. Suuri määrä ihmisiä kärsii siitä, sekä miehet että naiset. Se on melko rasittavaa sillä se voi olla kutiavaa ja rumannäköistä. Äärimmäisissä tapauksissa se voi jopa aiheuttaa hiustenlähtöä.

Kaikki jotka ovat kärsineet (tai kärsivät parhaillaan) hilseestä, ovat luultavasti kokeilleet kaikenlaisia keinoja päästäkseen eroon siitä, toiset keinot ovat tehokkaampia kuin toiset. Meillä on kuitenkin hyviä uutisia!

Aspiriini hilseen hoidossa

Aspiriinin on todistettu viime aikoina olevan tehokas ratkaisu hilseeseen. Tämä kipulääke sisältää salisyylihappoa, joka antaa sille antimikrobisia ja sienten vastaisia voimia, eli siis kyvyn taistella hilsettä vastaan.

Aspiriinin ulkoinen käyttö päänahkaasi on myös hyvä tulehdusten ja kutinan vähentämiseksi, kuorinnassa ja ihosolujen hapettamisessa – mainitaksemme vain muutamia sen hyötyjä. Jos haluat hyvästellä hilseen kerralla, seuraa vain näitä helppoja vinkkejä.

1. Aspiriinishampoo

Ensiksikin valitse shampoo, jossa on vähiten kemiallisia lisäaineita ja tuoksuja, sillä nämä kaksi asiaa vain pahentavat tilannetta. Seuraa sitten allaolevia askeleita.

koita aspiriinia hilseeseen

Ainesosat

 • 3 rkl shampoota
 • 3 aspiriinitablettia

Valmistus

 • Murskattuasi aspiriinin jauheeksi, yhdistä se shampooseen. Laita sivuun.
 • Kastele hiuksesi ja pese ne sitten shampoo-aspiriiniseoksella. Hiero sitä päänahkaasi 5 minuutin ajan. Muista että sinun tarvitsee päästä syvälle hiusten karvatuppeen.
 • Anna salisyylihapon tehota 5 minuutin ajan. Huuhtele sitten hiuksesi runsaalla vedellä. Voit käyttää tavallista hoitoainetta tai hilsettä varten suunniteltua.
 • Pese hiuksesi vähintään kahdesti viikossa kotitekoisella hilseshampoolla. Tulet huomaamaan merkittävästi vähemmän kutinaa ja huomaat hilseen vähenevän asteittain, kunnes se lopulta katoaa täysin.

2. Aspiriinisuihke

aspiriinitabletit

Ainesosat

 • 9 aspiriinitablettia
 • 500 ml vettä

Valmistus

 • Murskaa aspiriini jauheeksi ja lisää se esilämmitettyyn veteen. Anna jäähtyä ja kaada suihkepulloon.
 • Suihkuta seosta hiuksiisi päänahasta latvoihin joka ilta ennen nukkumaanmenoa.
 • Pese hiuksesi aamulla yllämainitulla hilseshampoolla.
 • Toinen vaihtoehto on käyttää suihketta uudestaan pestyäsi hiuksesi kotitekoisella hilseshampoolla.

Ennen kuin alat käyttää aspiriinia hilseen hoidossa, on hyvä idea testata sitä allergioiden tai muiden haitallisten vaikutusten varalta. Tehdäksesi niin, lisää pieni määrä aspiriinishampoota päänahkaan. Mikäli kaikki on normaalia muutaman tunnin jälkeen, voit jatkaa sen käyttöä.

Lisäsuositukset hilseen hoitoon

 • Harjaa hiuksesi hellävaraisesti mutta usein, stimuloidaksesi solujen uusiutumista.
 • Yritä olla pysymättä auringossa liian pitkään estääksesi itseäsi hikoilemasta liikaa, sillä se voi hidastaa hoidon vaikutusta.
 • Juo riittävästi vettä. Kuiva iho on osittain syynä hilseeseen, joten nesteytyksen ylläpitäminen on jo suuri apu.
 • Syö ruokia, jotka sisältävät paljon sinkkiä, rikkiä sekä E-, C- ja A-vitamiinia. Ne auttavat päänahkaasi toipumaan paljon nopeammin.

Jos olet jo koittanut vaikka mitä hilsehoitoja ja -shampoita mutta mikään ei ole toiminut, koita seuraavaksi aspiriinia hilseeseen! Voit saada siitä etsimäsi avun.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Torju hilse helposti
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Torju hilse helposti

Hilse on usealle ihmiselle hyvin ärsyttävä vaiva, joka valitettavasti on myös erittäin näkyvä. Torju hilse helposti seuraavien niksien avulla.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.