Opeta lapsesi unelmoimaan, ei pelkäämään

· syyskuu 30, 2016
Niin usein kun vaan pystyt, peittele lapsesi sänkyyn illalla ja luo kestävä side, jotta heistä kasvaa vahvoja, terveitä aikuisia.

Lapsen opettaminen unelmoimaan ei tarkoita kannustamista pään pysymiseen pilvissä, niin etteivät he näe elämää objektiivisesti ja ota vastuuta.

Tämän tyylinen opetus tarkoittaa, että heidän sallitaan luoda unelmia joita he haluavat saavuttaa, luoda vapaus rakentaa omat horisontit.

Kasvatus, jossa pelko on ensisijaisesti esillä, luo epävarmuutta joka kahlitsee lapsesi sydämen ja mielen. Pelko aiheuttaa kipua ja haavoja, eikä se ole koskaan opetuksellista. 

Tiedämme, että jokaisella lapsella on tarpeita, eikä niihin ole mitään parempaa vastausta kuin se joka annetaan suoraan sydämestä: heidän lähellään oleminen, opas joka haluaa investoida heidän onneensa, eikä koskaan heidän pelkoihinsa.

Tänään haluamme kaivaa hiukan syvemmälle tähän mielenkiintoiseen aiheeseen: ”unelmoinnin” arvoon opetuksessa.

Pidä huolta lapsistasi – he ovat hyvin herkkiä… ja tästä on unelmat tehty

Lapsen aivot ovat innokkaat oppimaan, kokemaan, havaitsemaan, tuntemaan ja unelmoimaan. Heidän neuroplastisuutensa on yksinkertaisesti uskomatonta ja se pysyy sellaisena kunnes he ovat noin neljän tai viiden vanhoja.

Kaikki, mitä tapahtuu varhaisten lapsuusvuosien aikana, jättää kieltämättä kestävän jäljen lapsen aivoihin. Tämän takia on ratkaisevan tärkeää näiden vuosien aikana pitää huolta siitä siteestä, luoden terveellisen ja uniikin yhteyden, jossa lapsesi tuntee olonsa rakastetuksi ja turvalliseksi.

On mahdollista, että aikaisempi toteamuksemme osui silmääsi, eli ovatko lapset todella tehty herkästä materiaalista? Tietyllä tapaa, kyllä – seuraavien syiden takia:

  • Lapsen ensimmäisten elämänkokemusten vaikutus voi määritellä heidän tulevaa kehitystään.
  • Esimerkiksi lapsi jonka itkuun ei vastata, kasvaa yleensä huomattavasti suuremman stressitason alla.
  • Vauva jota ei pidetä sylissä, halata, tai joka ei tunne äitinsä ihoa ja isänsä kiintymystä, tai muuta vanhempaa, ei luo samaa määrää hermoyhteyksiä kuin vauva, joka saa jatkuvasti huomiota ja kontaktia.

Lapset ovat herkempiä kuin luulet, koska he tulkitsevat maailmaa saamiensa ärsykkeiden mukaan. Tämän takia on niin tärkeää olla hyvin varovainen ja viisas. Vauva

Positiivinen vahvistaminen, illuusiot ja unelmat

Lastesi opettaminen vie aikaa, kärsivällisyyttä ja paljon toiveikasta ajattelua sinun puoleltasi. Mitä tapahtuu suhteellisen usein, on epäilyksen hiipiminen ajatuksiin. Tuleeko minusta hyvä äiti? Tuleeko minusta hyvä isä lapselleni?

Älä mieti näitä kysymyksiä jatkuvasti. Joskus vanhempi, joka seuraa omia vaistojaan on menestyneempi. Tämä johtuu siitä, että heidän tekonsa ovat rakkauden ja intiimin tunteen luoman yhteyden kuljettamia, joita kukaan muu ei voi ymmärtää.

Kasvatus ilman pelkoa. Ensimmäinen asia mitä lapsi tarvitsee, lapsi joka on jo maailmalle avoin, ottaa ensimmäisiä askeliaan, puhuu ja on vuorovaikutuksessa ympäristönsä kanssa, on huolta pitävien käsien turvallisuus ja sanat, jotka rohkaisevat heitä tutkimaan, löytämään, leikkimään ja pitämään hauskaa.

  • Lasten elämä tuntuu olevan paljolti kuin leikkiä. Se on tapa muuttaa heidän todellisuuttaan ja ymmärtää sitä eteenpäin kuljettaessa. Kannusta näitä hetkiä ja jaa ne.
  • Auta unelmien luomisessa ja mielikuvituksen kehittämisessä käyttäen leluja, kirjoja, pihalla juoksemista, käsien likaamista mudassa, maassa ja kukkapenkeissä.
  • Mitä enemmän kokemuksia ja keskusteluita käytte, sitä enemmän unelmia annat. Jos laitat ainoastaan muureja, täytät heidän elämän hiljaisuudella sanoen ”älä ole ärsyttävä, ei nyt”, ”minulla ei ole nyt aikaa”, ”tulet aina luokseni hölmöjen asioiden kanssa”.

Vähitellen lapsi kasvaa peläten tuntevansa olonsa merkityksettömäksi. Tätä sinun ei pitäisi tehdä. Paras lahja jonka voit antaa lapsellesi tunnetaan ”aikana”.

Äiti ja lapsi nukkuvat

Ymmärrä ja auta lastasi kohtaamaan pelkonsa

Sinun täytyy miettiä tätä. Lapsen maailma on hyvin monimutkainen ja vaikka välität jokaisesta asiasta ja yksityiskohdasta, vanhempana on mahdotonta kattaa kaikkia lapsen elämän kohtia. 

Kun he menevät kouluun, heitä voidaan kiusata ja he voivat kehittää tiettyjä pelkoja sekä ahdistustiloja. On tärkeää olla valpas.

  • Ota joka päivä aikaa puhua lapsesi kanssa hänen päivästään.
  • Esimerkiksi ennen kuin hän menee nukkumaan, voit pitää rentoutuneen juttutuokion ilman arvostelua, käyttäen intuitiotasi ja antaen heille tilan, jossa he tuntevat pystyvänsä puhumaan.

Ei ole mitään väliä onko lapsi 4 vai 14-vuotias. He tarvitsevat aina apuasi. Sinun täytyy olla läsnä.