5 merkkiä siitä, että olet myrkyllinen ihminen

Jos et halua olla myrkyllinen henkilö toisille, miksi olet sitä itsellesi? Sinun tulisi ensisijaisesti itse huolehtia omasta hyvinvoinnistasi.
5 merkkiä siitä, että olet myrkyllinen ihminen

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Olemme kirjoittaneet paljon kaikentyyppisistä myrkyllisistä ihmisistä, joita elämääsi saattaa kuulua. Mutta mitä jos se myrkyllinen ihminen oletkin sinä itse? Tällainen henkilö myrkyttää itsensä, aiheuttaen vahinkoa itselleen.

On aina helpompaa nähdä toisen ihmisen viat, mutta ehkäpä ihmissuhteesi tai muut ihmiset aiheuttavat sinulle harmia, koska annat sen tapahtua.

Ehkäpä toimintatapasi tai tekemäsi päätökset ovat negatiivisempia kuin kuvittelet. Siksi haluamme sinun tänään tutustuvan viiteen merkkiin siitä, että saatat olla muuttumassa myrkylliseksi ihmiseksi.

1. Jäät ihmisen luo, joka satuttaa sinua

Miksi pidät rinnallasi sellaista ihmistä, joka aiheuttaa sinulle niin paljon haittaa? Jos annat sen jatkua, se ei ole kyseisen ihmisen vika, vaan sinä voit muuttaa olosuhteita!

Teitä ei ehkä ole tarkoitettu yhteen, tai ehkä ette ole yhteensopivia, koska ette jaa samoja arvoja tai samoja näkemyksiä maailmasta. Toisen ihmisen halveksinnasta huolimatta pidät hänet rinnallasi.

myrkyllinen ihminen jää onnettomaan suhteeseen

Kun toimit tällä tavalla, olet myrkyllinen ihminen. Et ehkä toisille, mutta aivan varmasti itsellesi.

Et välitä itsestäsi tai suojele itseäsi myrkyllisyydeltä, joka on levinnyt suhteeseenne. Ja mikä vielä haitallisempaa: puolustat rinnallasi olevaa henkilöä, jonka tiedät tuhoavan sinua vähitellen.

2. Itsensä syyttely virheistä

Kukaan ei ole täydellinen, ja me kaikki teemme virheitä. Siksi on tärkeää alkaa nähdä virheet mahdollisuutena oppia, ja siirtyä sitten eteenpäin. Jos et kykene tekemään tätä, vaan jatkuvasti moitit itseäsi menneisyytesi virheistä, satutat itseäsi ja estät itseäsi menemästä eteenpäin.

Sinusta on selvästikin tullut täydellisyyden tavoittelija, joka vaatii itseltään liikaa. Sinusta on tullut niin ankara itseäsi kohtaan, että mikä tahansa pienikin virhe on sinusta erittäin vakava.

Opettele hyväksymään virheesi ja olemaan syyttelemättä niistä itseäsi. Väärässä oleminen on positiivista kun sen huomio, joten älä anna virheillesi tätä myrkyllistä voimaa.

3. Tunteiden tukahduttaminen

Olet varmaankin käynyt läpi vaikeita ihmissuhteita, joissa olet sietänyt paljon vahinkoa. Tämä on saattanut aiheuttaa sen, että pidättelet tunteitasi suojellaksesi itseäsi.

Et kuitenkaan tiedä sitä, että tämä on paljon myrkyllisempää kuin saattaisit kuvitella. Jos jätät tunteesi huomiotta, tukahduttaen ja vangiten ne, pintaan nousee entistä negatiivisempia tunteita.

myrkyllinen ihminen tukahduttaa tunteet

Sinun on opittava ilmaisemaan tunteesi pelkäämättä, koska elämässä on otettava riskejä. Tunteet ovat kuin toiveet ja halut – ne ovat olemassa, jotta ne välitettäisiin eteenpäin.

Jos tukahdutat tunteesi, ennemmin tai myöhemmin ne alkavat kuluttaa sinua. Sinusta tulee surullinen etkä kykene rakastamaan tai vastaanottamaan rakkautta. Et ansaitse tätä. Ilmaise siis tunteesi.

4. Myrkyllinen ihminen on pessimistinen

Elämä ei ole aina helppoa, mutta pessimistisen asenteen omaksuminen on yksi pahimmista asioista, joita voit tehdä. Se tulee heijastumaan persoonassasi, ja tartutat tunteen toisiinkin.

Oli elämäsi miten vaikeaa tahansa tällä hetkellä, pessimistinen asenne ei tee sitä yhtään helpommaksi; mitä todennäköisimmin vain pahennat asioita.

Pessimistit ja valittajat kuuluvat kaikkein myrkyllisimpiin ihmisiin. Ethän halua olla yksi heistä? Anna optimistisuuden olla paras ystäväsi ja estä itseäsi myrkyttämästä itseäsi.

5. Muiden asettaminen aina etusijalle

Itsensä huomioiminen ei tee sinusta itsekästä, vaan ennemminkin ihmisen, joka rakastaa itseään ja suojelee itseään tällä tavalla. Olemme tottuneet siihen, että meidän käsketään aina huolehtia toisten hyvinvoinnista, mutta entä me itse?

Kun muutat asennettasi, saatat vaikuttaa muiden mielestä itsekkäältä, ja sinusta saattaa itsekin jopa tuntua siltä. Mutta et tiedä, että sinusta tulee näin vähemmän myrkyllinen ihminen.

Epätoivoinen nainen myrkyllinen ihminen

Jonain päivänä sinusta itsestäsi saattaa tulla myrkyllinen henkilö ilman, että edes tiedostat sitä itse. Et ymmärrä, että myrkylliset ihmiset eivät ainoastaan vaikuta ympärillään oleviin ihmisiin, vaan myös itseensä.

Opettele tutkailemaan itseäsi, äläkä pelkää löytää itsestäsi uusia asioita, joista et välttämättä pidä. Me kaikki teemme virheitä, mutta on meidän omissa käsissämme korjata ne.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.