Elämä on muutakin kuin olemassaoloa

Naisen elämä

Joka päivä keskitymme pääasiassa rutiiniasioihin, kuten liikkumiseen, hengittämiseen ja vastaaviin. Muille asioille ei jää juurikaan tilaa. Emme tällöin tule huomioineeksi, että olemme kadottaneet tärkeän kykymme unelmoida, tuntea innostusta ja nauttia joka ikisestä elämän hetkestä. Elämä ei kuitenkaan ole pelkkää rutiinia. Se ei ole vain nukkumista, syömistä ja työntekoa. Elämä on paljon, paljon muutakin.

Erotamme vapaa-aikamme työntekoon käyttämästämme ajasta, mutta elämää on kuitenkin jokainen sen minuutti. Emme voi rajoittaa elämän sisältämää aikaa tai määrittää sitä vain muutaman vuosittaisen lomapäivän puitteissa. Kaikki aikamme on elämää. Jos et nauti elämästäsi joka ikinen sen sekunti, jäät paitsi hyvin paljosta. Oletko koskaan tullut ajatelleeksi asiaa tältä kannalta?

Opettele unelmoimaan

Elämä on jotakin muuta kuin rutiinia. Se on sitä, että unelmoit joka ikinen hetki siitä, että pääset lähemmäksi jotakin asiaa, josta olet unelmoinut siitä lähtien kun olit lapsi. Muistatko, mistä itse unelmoit lapsena? Ajattele sitä jotakin, mitä kaipasit, ja mikä sai sinut kaikkein innostuneimmaksi. Ehkäpä halusit olla pilotti, taidemaalari tai tarinoiden kirjoittaja. Mikä on estänyt sinua saavuttamasta näitä unelmiasi?

Paatti kuutamolla

Usein käy niin, että ihminen lakkaa unelmoimasta niistä asioista, joita hän haluaa, ja sen sijaan ryhtyy tavoittelemaan sellaista elämää, joka ei itse asiassa ole hänen oma toiveensa. Tällöin ihminen jättää sivuun sen, mitä hän oikeasti sydämessään haluaisi. On siis tärkeää aloittaa taas unelmointi ja muistaa se, mikä saa sydämen lyömään kovempaa ja mikä saa hymyn aikaan kasvoillasi.

Nauti joka ikisestä hetkestä

Usein olemme toisten ihmisten seurassa ja päädymme sivuteille siitä, mikä olisi oleellista huomioitavaa. Jätämme syrjään monenlaisia asioita, kuten sen, kuinka toinen ihminen katsoo sinua, mitä hän sinulle kertoo, minkälainen tuoksu kyseisellä hetkellä tuntuu, miltä nauttimasi juoma maistuu, minkä värinen taivas on… Ja niin edelleen.

Laita nyt puhelin syrjääsi ja keskity kuuntelemaan ja tuntemaan. Tunne elämä ja sen suunnaton kauneus ja täyteläisyys, johon kuuluvat kaikki hajut, värit ja ihmiset. Hymyile jokaiselle hetkelle. Vaikka olosi olisi tietyllä hetkellä kurja, hymysi antaa sinulle lohtua.

Elämässä on olennaista tekeminen

On tärkeää tehdä, eikä istua kotona odottamassa, että asiat tapahtuvat. Elämässä on tärkeää liikkua ja tehdä kaikki mahdollinen unelmiesi eteen taistellessasi, jotta saisit ne asiat, jotka haluat. Sillä ei ole väliä, jos häviät tai epäonnistut, sillä opit aina kokemuksistasi.

Jos haluat omistaa aikasi taulujen maalaamiselle, ala maalata. Kokeile maalauskurssia, tutustu muihin taidemaalareihin, käy museoissa ja näyttelyissä, ja yritä parhaasi nauttiaksesi lahjastasi. Ajattele sitä, missä olet hyvä ja mikä saa sinut tuntemaan intohimoa, ja liiku!

Elämässä on olennaista tunteminen

Elämä on tunnetta, se on itkua, se on naurua, se on halaamista ja se on hellimistä. Elämistä on se, että annat tunteidesi musertaa sinut ja annat niiden päästä ulos itsestäsi. Joskus piilotamme tunteemme ja käyttäydymme kuin asiat olisivat OK, vaikka haluaisimme todellisuudessa itkeä. Rajoitamme kiintymyksemme osoittamista. Sinun on nyt aika kokea, kuinka palkitsevaa tunteiden ulos päästäminen on.

Nainen halaa kuuta

Uskallatko halata tai suudella toista ihmistä? Mikä sinua estää? Ei ole mitään mukavampaa kuin halauksen tai suudelman antaminen, ja toisen ihmisen ympäröiminen vartalollasi on mahtavaa – anna niin voimakas halaus, että yhtään pelkoa, surua tai yksinäisyyttä ei pääse sisään.

Elämässä on tärkeää olla peloton

Elämässä on kyse siitä, että pääset eroon pelosta elää ja muuttuaJa siitä, että pääset eroon pelostasi rakastua välttääksesi tulemista satutetuksi. Pelostasi, jonka vuoksi et voi jättää työpaikkaa, josta et pidä, koska et usko löytäväsi uutta. Elämässä on kyse siitä, että et enää ole hiljaa siksi, että et uskalla sanoa sitä, mitä tunnet, koska pelkäät aiheuttaa toisille pettymystä.

Hävitä pelkosi ja muista, että useimmat niistä asioista, jotka sinua pelottavat, eivät koskaan ole tapahtuneet sinulle, eivätkä ne myöskään useimmiten tule tapahtumaan ihmiselle. Jos ne kuitenkin tapahtuvat, ne tulee kohdata kaikella mahdollisella rohkeudella. Nauti tästä hetkestä, joka sinulla on käsillä, tunne se, ja tunne kaikki se hyvä, joka ympärilläsi on.

Nouse siis jokaisena aamuna hymy huulillasi, muodosta huulillasi miellyttävä kaari, joka näyttää kokemasi ilon. Se näyttää, ettet pelkää, ja että olet oppinut hallitsemaan pelkoasi ja saanut sen toimimaan eduksesi. Näytä elämälle, että haluat todella elää sitä.