Miksi niin moni suhde päättyy?

Monet suhteet päättyvät, koska alkuhuuman jälkeen vaikuttaa siltä, kuin kumppani olisi muuttunut. Se mikä on todellisuudessa muuttunut, on sinun tapasi nähdä hänet.
Miksi niin moni suhde päättyy?

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Ihmissuhteet ovat erittäin tärkeä osa elämäämme. Niistä huolehtiminen ja niiden pitäminen onnellisena ja terveenä on oleellista. Joskus tulee kuitenkin hetki elämässämme, kun meille tärkeä suhde päättyy. Kuinka siitä voi selvitä, ja mitä voimme oppia. Jatka lukemista sillä tänään kerromme, miksi niin moni suhde päättyy.

Miksi suhde päättyy

Monille rakkaussuhteet ovat kaikista vaikeimpia, sillä niissä annamme itsemme toiselle kokonaan. Annamme kaikkemme, ja joskus liikaakin, kunnes olemme tyhjiä. Laitamme kaiken rakkautemme, kaikki unelmamme peliin… Mutta joskus suhde päättyy siitä huolimatta.

Suhde päättyy useista eri syistä johtuen, ja niistä puhummekin lisää tänään.

Odotukset, unelmat ja toiveet

suhde päättyy joskus

Liian suuret odotukset on ehdottomasti suurin syy moniin eroihin.

Alussa kaikki on uutta. Alat vähitellen oppia tuntemaan ihmistä, joka valloitti sydämesi. Haluat tehdä asioita hänen kanssaan, oppia tuntemaan hänen piirinsä, jakaa mieltymyksesi hänen kanssaan ja oppia tietämään, mistä hän pitää.

Kun opitte tuntemaan toisianne enemmän, alat kuvitella tulevaisuutta yhdessä, jossa jaatte kaikki unelmanne. Saatat haaveilla lapsista tai kuvitella mielessäsi yhteisen talonne.

Mutta onko hänessä jotain, mikä häiritsee sinua? Ei. Mielenkiintoista… Hän vaikuttaa täydelliseltä… Mutta asia ei tule olemaan aina niin.

Ajan myötä kumppanissasi tulee olemaan asioita, jotka ajavat sinut raivon partaalle. Ne eivät ole kuitenkaan uusia. Ne ovat olleet olemassa siitä asti, kun tapasitte.

Saatat syyttää häntä siitä, ettei hän ole enää sama ihminen. Kumppanisi ei kuitenkaan ole muuttunut. Se, mikä on muuttunut, on sinun tapasi nähdä hänet.

Siteen ottaminen silmiltä heti suhteen alkumetreillä on erittäin tärkeää suhteen päättymisen estämiseksi.

miksi suhde päättyy

Et viitsi nähdä vaivaa suhteen eteen

Muistatko ne pienet yllätykset? Sen, kuinka paljon näit vaivaa miellyttääksesi häntä, saadaksesi hänet pitämään sinusta ja tehdäksesi hänet onnelliseksi? Nyt kun olet saanut hänet, mitä teet?

Suhteen alussa rakastat sitä, että saat yrittää valloittaa toisen. Annat hänelle kaikkesi. Mutta kun olet saanut haluamasi, unohdat kaiken omaperäisyyden ja vaivannäön.

Tottumus astuu suhteeseen. Pystyt rentoutumaan, kun olet lopulta saanut haluamasi ihmisen rinnallesi. Sinun tulisi kuitenkin pyrkiä “kosiskelemaan” häntä joka päivä. Muutoin kangistutte kaavoihinne.

Tämä on yksi syy siihen, miksi parisuhteet päättyvät: samat kaavat, eli et näe vaivaa valloittaaksesi hänen sydämensä ja saadaksesi hänet rakastumaan sinuun yhä uudelleen ja uudelleen.

miksi suhde päättyy

Älä koskaan unohda, että rakkautta on vaalittava. Kun lakkaat kastelemasta sitä, se voi elää jonkin aikaa, mutta kuolee lopulta.

Suhteet eivät toimi, jos olet laiska. Jos annat paljon suhteen alussa, sinun on toimittava samalla tavalla jatkossakin, mikäli et halua suhteelle surullista loppua.

Myrkylliset suhteet

Jos kuvaan astuu mustasukkaisuus, manipulointi, yritys muuttaa toista tai riippuvaisuus, kyseessä on myrkyllinen ihmissuhde. Kyseessä ei ole enää rakkaus, vaan valheet, pakottaminen ja kontrolli.

Ehkä tämä kaikki nousee esiin suhteeseen liittyvien harhaluulojen takia. Luulet että rakkaus on omistamista, joten tulet mustasukkaiseksi: pelkäät menettäväsi omaisuutesi.

Kun suhde ajaa sinut epätoivoon, alat manipuloida toista ihmistä, jotta hän tekisi mitä tahdot, ja luulet sen olevan reilua.

Tajuamatta sitä itsekään, pyydät häntä muuttumaan. Mutta sinun on muistettava tämä: rakastuit vapaaseen, ainutlaatuiseen, aitoon ihmiseen; et ihmiseen, joka käyttäytyy juuri kuten sinä tahdot.

myrkyllinen suhde päättyy

Suurin osa suhteista päättyy, koska ihminen ei kykene olemaan onnellinen toisen henkilön kanssa.  On mahdollista rakastaa omistamatta, ja sen pitäisi olla kaunis asia, ei surun aihe.

Ennakkokäsityksesi suhteista kuitenkin seuraavat sinua, ja aina kun aloitat uuden suhteen, tietyt odotukset, pelot ja omistushalu nousevat taas esiin.

Tämä on jotakin, joka sinun tulee korjata ennen kuin ryhdyt taas uuteen, myrkylliseen ihmissuhteeseen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.



Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.