Minäkin olin myrkyllisessä, vahingoittavassa suhteessa

huhtikuu 2, 2017
Ei ole huono asia tajuta, että olet myrkyllisessä suhteessa. On kuitenkin huono asia olla haluamatta muuttaa tilannetta riippuvuuden pelosta. Me kaikki ansaitsemme olla onnellisia. Ei ole olemassa poikkeuksia.

 

Minä myös olin myrkyllisessä, vahingoittavassa suhteessa joka tuhosi minua ihmisenä ja tuhosi kaiken hyvän, mikä minussa oli. Se oli niin myrkyllinen tilanne, että aloin uskomaan, että kaikki on minun vikaani.

Vertaan usein myrkyllisiä suhteita huumeriippuvuuteen. Vaikka tiedät että se on sinulle pahaksi, se ei vaikuta sinuun, sillä jotenkin päädyt oikeuttamaan sen.

Olisin tekopyhä jos sanoisin, että voisit päästä pois helposti. Se ei mene niin. Ei ole kyse päivistä, kuukausista… Joskus vie vuosia ennen kuin pystyt avaamaan silmäsi, antamaan itsellesi anteeksi ja liikkumaan eteenpäin. 

Kun se hetki tulee, huomaat että se ei ollutkaan niin vaikeaa mitä luulit sen olevan. Mutta jokin sinussa pakotti sinut pysymään niin kamalissa olosuhteissa.

Myrkyllinen suhde tuhoaa sinut täysin

Myrkyllinen suhde ulospääsy

Me emme voi kaventaa myrkyllisiä suhteita vain yhteen tyyppiin; on olemassa useita tyyppejä. 

Tässä on muutamia esimerkkejä:

  • Riippuvaiset myrkylliset suhteet: Henkilö ei voi elää ilman kumppania, joten he etsivät aina suhdetta. Ilman sitä heillä on tyhjä olo ja heidän elämällään ei ole järkeä.
  • Pahoinpitelevät myrkylliset suhteet: Yksi henkilö suhteessa on fyysisesti ja psyykkisesti toista pahoinpitelevä. Uhri luulee, että se on kaikki hänen vikaansa.
  • Myrkylliset suhteet, jotka pohjautuvat valheisiin: Ilman luottamusta pariskunta ei voi mennä eteenpäin, ellei toinen saa selville valheita (tai mikäli hän saa, hän hyväksyy ne).
  • Myrkylliset suhteet, jotka pohjautuvat idealisointiin: Ennemmin tain myöhemmin, henkilö jonka asetamme jalustalle putoaa sieltä alas. Sitten seuraa pettymys ja illuusion särkyminen.
  • Myrkylliset suhteet, jotka pohjautuvat uppoutumiseen: Myös ”energiavarkaina” tunnettu, nämä ihmiset tulevat lähellesi, imevät kaiken hyvän sinussa, ja jättävät sinut ollessaan valmiita.

Kaikissa näissä myrkyllisten suhteiden tyypeissä sinä olet uhri. Rikkoudut, tuhoudut, sinut avataan auki sisäisesti kunnes olet tuhottu. Siten toinen ihminen pystyy manipuloimaan sinua.

Lue: 7 myrkyllistä ihmistyyppiä, joita kannattaa välttää

 

Et tiedä, kuka enää olet, ja alat olla sitä, mitä toinen henkilö haluaa sinun olevan. Olet unohtanut kuka olet; olet jopa unohtanut itsekunnioituksen, joka sinulla ennen oli.

On aika saada se takaisin, etkö luulekin?

Hartiat

Voit päästä pois myrkyllisestä suhteesta

Kuten olemme sanoneet, voit päästä pois myrkyllisestä suhteesta. Ongelma on, että tämä ei ole raju tai välitön muutos. Se vie niin kauan kuin se kestää.

Olet elänyt rakastettusi otteessa kauan aikaa. Tietty dynamiikka on tunkeutunut syvälle sisääsi.

Siitä eroon pääsy on hankalaa, muttei mahdotonta. Sinun täytyy vain olla tietoinen muutamasta asiasta:

  • Aluksi, sinun tulee ymmärtää että olet myrkyllisessä suhteessa. Et pidä siitä, mistä löydät itsesi, näet omin silmin kuinka kumppanisi valehtelee sinulle, manipuloi sinua, tai kuinka riippuvainen olet hänestä…
  • Kun otat tämän ison askeleen, mikä ei ole niin helppoa kuin saattaisi näyttää, on aika herätä siihen tosiasiaan, että tämän on muututtava.

Emme tiedä koska tämä tapahtuu, sillä vaikka annamme kaikkemme, putoamme samaan kuoppaan uudelleen ja uudelleen.

Kärsivä nainen

Alitajuntamme on kuitenkin jo sisäistänyt sen, että tämä ei jatku ikuisesti. Joku päivä, ei liian kaukana tulevaisuudessa, se loppuu.

Mutta tämä ei ole kaikki. Sinun täytyy tehdä muutos asenteessasi ja olla hyväksymättä sitä, minkä olet hyväksynyt tähän asti.

Joten aletaan töihin!

Tie toivoon

Kerroin sinulle alussa, että olin myrkyllisessä, vahingollisessa suhteessa. Kuten ehkä sinäkin, monet ihmiset ovat läpikäyneet saman asian. 

Olin suhteessa joka pohjautui riippuvuuteen joka laittoi kaiken onnellisuuteni, iloni ja motivaationi jonkun toisen käsiin.

Side, joka minulla oli kumppaniini kääntyi viheliäiseksi negatiivisuuden kierteeksi. Ei ollut tietä ulos, mutta toisinaan huomasin pienen, heikon toivon valon.

Vietin pitkän aikaa ahdistuksen kahleissa, epätoivoisena tehdä mitä näin, mutta etäisyydeltä.

Sitten kaikista epätodennäköisimpänä päivänä kaikki loppui. Nousin sängystäni uutena ihmisenä, uudistuneena.

Minut hukuttava tuska tuli päätökseen.

Naamio

 

Älä pelkää, että joudut myrkylliseen suhteeseen. Me kaikki teemme virheitä ja voimme päätyä vahingollisiin suhteisiin sitä haluamatta.

Lopulta avaat silmäsi ja alat alusta.

UUTISIA VERKOSSA