Logo image
Logo image

Voiko parisuhde pelastua, jos toinen lupaa muuttua?

2 minuuttia
Yleensä kun joku lupaa muuttua, jotta et jättäisi häntä, ne ovat vain tyhjiä sanoja. Tämä saattaa kuulostaa itsekkäältä, mutta sinun on ajateltava itsesi suojelemista tässä tilanteessa.
Voiko parisuhde pelastua, jos toinen lupaa muuttua?
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Oletko koskaan luvannut muuttua saadaksesi kumppanisi takaisin tai säilyttääksesi parisuhteesi? Onko kukaan koskaan luvannut sinulle niin?

Tämä tapahtuu silloin, kun tiedät eron lähestyvän, mutta et suostu hyväksymään asiaa.

Hassuinta on se, että kun toinen lupaa muuttua, suhteen päättäminen saattaisi olla paras ratkaisu. Miksi? Koska nämä lupaukset ovat toisinaan vain yritys manipuloida kumppania.

Voiko parisuhde pelastua pettämisen jälkeen?

Some figure

Kuvitellaan, että kumppanisi on ollut sinulle uskoton, ja kun asia selviää sinulle, otat suoraan eron.

  • Epätoivoissaan kumppanisi yrittää tehdä kaikkensa saadakseen sinut ymmärtämään, että pettäminen oli virhe, että sitä ei tapahdu enää koskaan ja että hän tulee muuttumaan. Lupauksia satelee hänen suustaan, jotta hän saisi sinulta hyväksynnän.
  • Hän saattaa jopa mennä polvilleen ja anella tarvittaessa, ja kaikki tämä saa sinussa aikaan sääliä ja myötätuntoa. Joskus se toimii, ja annat kumppanille toisen mahdollisuuden.

Tässä tulisi tiedostaa se tosiasia, että vaikka kumppani tekisi miten paljon lupauksia tahansa, hän tekee sen vain tilanteen tuoksinassa. Toisin sanoen kyseessä on vain yritys saada sinut jäämään.

Mitä tämä tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä, että lupaus ei tule pitämään. Itse asiassa sillä hetkellä, kun annat hänelle toisen mahdollisuuden, asiat saattavat palata heti ennalleen.

Näitä lupauksia tulee esiin kaikenlaisissa tilanteissa: erimielisyyksissä, valheissa, yhteensopivuusongelmissa, eroissa jne. Tällaisissa tilanteissa toinen saattaa pelätä kumppanin menetystä tai ei suostu hyväksymään, että suhteessa menee jokin pieleen. Hän yrittää kaikkensa ja tekee lupauksia saadakseen manipuloitua tunteitasi.

Itsekkyys suhteissa

Some figure

Usein emme halua hyväksyä sitä, miten huonosti asiat menevät. Keskitymme vain siihen mitä itse haluamme, joten olemme valmiita uhraamaan oman terveytemme lisäksi myös kumppanin terveyden.

Tämä on usein osa tunneriippuvuutta. Lupaat muuttua, jotta et menettäisi rakkautesi kohdetta.

Olemme itsekkäitä. Roikumme toisessa samalla kun syötämme hänelle myrkkyämme ja saamme hänet osaksi sitä kaikkea sotkua.

Et voi luvata jotakin, jota et varmuudella usko voivasi pitää.

Lupaukset ovat petollisia teille kummallekin. Aikomuksesi saattavat olla hyvät, mutta oletko varma, että lupauksesi tulevat pitämään? Et ansaitse käydä samaa läpi uudelleen. Et ansaitse kuulla valheita tai valehdella kumppanillesi.

Voiko parisuhde pelastua, vai pitkitätkö vain asioita?

Some figure

Se, että lupaat muuttua, saattaa vain pitkittää tilannetta, mikä sitten lopulta aiheuttaa vain enemmän tuskaa.

Siksi on tärkeää, ettei anna itsensä olla tunteidensa vietävänä, vaan pysyy sen sijaan objektiivisena ja realistisena. Se on vaikeaa, mutta miksi et kuuntelisi esimerkiksi luotettavien ystävien tai perheenjäsenten neuvoja. Älä tyrmää heidän neuvojaan vain siksi, että ne eivät ole halutunlaisia.

Et halua kuulla, mitä heillä on sanottavanaan, koska olet hämmentynyt. Ajan myötä saat kuitenkin tilanteeseen enemmän perspektiiviä ja tajuat, kuinka oikeassa he olivatkaan.

Älä roiku lupauksissa, jotka eivät koskaan toteudu.

Some figure

Avataan silmämme näille ansoille, eikä anneta myötätunnon ja säälin vaikuttaa itseemme. Vietä hetki aikaa yksin pohtiaksesi tilannetta.

Kukaan ei käske sinua päättämään heti. Anna itsellesi niin paljon aikaa kuin tarvitset tilanteen näkemiseksi selkeämmin ja paremmasta perspektiivistä.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.