Kumppanini petti minua parhaan ystäväni kanssa

Ihmissuhteet - olivat ne sitten romanttisia tai ystävyyssuhteita - ovat hauraita kuin posliini. Uskottomuus voi tuhota ne ikuisiksi ajoiksi. Voit kerätä palaset ja laittaa ne takaisin yhteen, mutta asiat eivät tule olemaan samalla mallilla kuin ne olivat aikaisemmin.
Kumppanini petti minua parhaan ystäväni kanssa

Viimeisin päivitys: 19 joulukuuta, 2018

Kukaan ei nauti petetyksi tulemisesta, se on varmaa. On kuitenkin joitakin suhteita, jotka satuttavat enemmän kuin toiset. Näin tapahtuu erityisesti silloin kun tunnemme tuon kolmannen osapuolen.

Usko tai älä, mutta on monia ihmisiä jotka ovat kärsineet pettävästä kumppanista, joka lähestyi heidän lähellään olevia rakkaita ihmisiä.

Onko kivuliaampaa ja kauheampaa tilannetta kuin joutua toteamaan, että “kumppanini petti minua parhaan ystäväni kanssa”?

Todennäköisesti ei.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle kuinka voit reagoida tällaiseen tilanteeseen.

Kumppanini petti minua parhaan ystäväni kanssa: mitä teen?

Ehkä sait hänet kiinni itse teossa. Ehkä olet epäillyt sitä ja löytänyt viestejä tai todisteita… Tai ehkä kumppanisi (mahdollisesti nyt ex-kumppani) tunnusti raskaan omantunnon vuoksi.

Olet saanut selville kaikista kauheimman tilanteen: hän petti sinua parhaan ystäväsi kanssa. Sinusta saattaa tuntua petetyltä molempien takia, koska myös sinun ystäväsi toimi uskottomasti, ei pelkästään kumppanisi.

Ensimmäinen reaktiosi on tietenkin että menetät niin sanotusti järkesi, suutut tai tunnet toivottomuutta. Sen jälkeen saatat kokea kärsimyksen tunnetta ja ahdistusta. Jossakin vaiheessa sinun täytyy kuitenkin päättää mitä haluat tehdä tai minkä arvelet olevan parasta sinulle.

On eri tapoja käsitellä tilannetta ja jokainen niistä vaatii tietynlaista rauhallisuutta ja aikaa.

Et voi tehdä tulevaisuudenpäätöstä vain yhdessä minuutissa. Sinun täytyy pohtia ja analysoida sen hyötyjä ja haittoja kriittisesti.

Yleisimpiä vaihtoehtoja ovat:

Vaihtoehto 1: jätät kumppanisi ja olet riidoissa ystäväsi kanssa

Jos et pysty hyväksymään pettämistä tai ehkä ei ole ensimmäinen kerta kun kumppanisi on pettänyt, on paras vaihtoehto katkaista välit. Kummatkin ovat käyttäytyneet kauhealla tavalla ja puukottaneet sinua selkään.

Kyseessä on kuitenkin kivulias päätös, sillä et tule ainoastaan menettämään kumppaniasi, vaan myös henkilön jolle olit tarjonnut ystävyytesi.

Sinun tulee tietää, että siitä tulee äärimmäisen kivuliasta ja että sinusta tuntuu vaikealta luottaa taas ihmisiin ja että sinun pitäisi etsiä joku, jonka kanssa voit keskustella tapahtuneesta. Ammattiavun hakeminen voi olla hyvä vaihtoehto.

rikkoutuneet välit

Vaihtoehto 2: kumppanin kanssa puhuminen ja sovinnon tekeminen

Jotkut valitsevat pysyä yhdessä kumppaninsa kanssa senkin jälkeen, kun ovat saaneet selville että tämä on pettänyt heitä heidän parhaan ystävänsä kanssa. Syitä tähän voi olla monia: ehkä he pystyvät antamaan anteeksi, ehkä heillä on yhteisiä lapsia ja siksi haluavat yrittää jatkaa… Muiden syiden lisäksi.

mies pyytelee naiselta anteeksi

Päästäksesi tähän päätökseen, on sinun tärkeää rauhoittaa itsesi ja antaa kumppanisi kertoa oman näkökulmansa tarinasta. Ehkä se oli virhe, sekaannus, heikko hetki tai humalapäisyys… Nämä voivat tietenkin myös olla tekosyitä ja niihin uskominen (tai uskomatta oleminen) riippuu sinusta.

Sinun tulee kuitenkin joka tapauksessa kuunnella aina mitä kumppanisi haluaa sanoa, vaikka et antaisikaan hänelle anteeksi. Jos kuitenkin päätät sopia kumppanisi kanssa ja jatkaa pariskuntana, jonkin täytyy muuttua: ehkä teidän kannattaisi mennä pariterapiaan, viettää enemmän aikaa kaksistaan tai jotain muuta, mutta ongelma täytyy kohdata.

Sinua saattaa myös kiinnostaa: 5 syytä, miksi onneton pari pysyy yhdessä

Vaihtoehto 3: (entisen?) parhaan ystäväsi näkökulman kuunteleminen

Tämä on yksi vaihtoehto. Tunnet varmasti vihaa tai aggressiota myös ystävääsi kohtaan. Sinun pitäisi kuitenkin aina antaa hänelle mahdollisuus kertoa mitä kumppanisi kanssa tapahtui.

Aivan kuten aikaisemmankin vaihtoehdon suhteen, hänen tarinansa hyväksyminen sekä hänelle anteeksi antaminen tai ystävyyssuhteen päättäminen riippuu sinusta. Se riippuu siitä, kuinka uskottava hänen tarinansa on ja siitä, oletko halukas olemaan yhä hänen ystävänsä.

 

ystävät

Kärsivällisyys ja rauhallisuus ovat tärkeitä, teitpä minkä päätöksen tahansa. Ensiksi sinun täytyy rauhoittua miettiäksesi tulevaisuutta. Surunpurkaukset, lisääntyvä mustasukkaisuus ja vainoharhaisuus ovat normaaleja.

Pettämisessä ei tietenkään ole mitään hyvää, ja se voi olla kahta inhottavampaa kun kolmas osapuoli on ystäväsi… Mutta se saattaa olla myös tilaisuus avata silmät ja miettiä mitä suhteessa on tapahtunut ja mitä tulevaisuudessa elämältäsi haluat.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Kuinka saavuttaa todellinen läheisyys parisuhteessa?
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Kuinka saavuttaa todellinen läheisyys parisuhteessa?

Läheisyys parisuhteessa on hyvin tärkeä asia. Se on side, joka tekee sinut onnelliseksi ja joka saa sinut tuntemaan kuin kävelisit pilvissä.


Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.