Logo image
Logo image

5 syytä, miksi onneton pari pysyy yhdessä

3 minuuttia
Onneton pari pysyy yhdessä siitäkin huolimatta, että he tietävät olevansa epäterveessä suhteessa. Ota selvää, miksi he eivät voi erota.
5 syytä, miksi onneton pari pysyy yhdessä
Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Onnettomien parien määrä maailmassa on korkea. Paradoksi on se, että lähes kaikki näistä pariskunnista saattaa antaa ystävilleen neuvon erota, kun nämä kertovat suhdettaan koskevista huolista. Lähes kaikilla meillä on onneton pari ystäväpiirissä. Kukaan ei ymmärrä, kuinka he voivat pysyä yhdessä, vaikka suhde on täynnä jatkuvia riitoja ja epäkunnioitusta.

Millainen on onneton pari?

Kaikki kommunikaatio on riitelyä

Jokainen kumppanin sana, ele tai asento johtaa nopeasti riitaan. Tulee aika, jolloin pariskunta puhuu toisilleen vain aloittaakseen riidan tai syytelläkseen toista. Tämä on energian tuhlausta sekä parille itselleen että heidän läheisilleen, jotka ihmettelevät mitä pari vielä tekee yhdessä.

Onnettoman parin on mahdotonta ylläpitää vuoropuhelua, sillä he keskittyvät aina siihen, mitä kumppani teki väärin. Ei ole väliä, ovatko he oman kodin rauhassa vai julkisella paikalla, sillä heidän tapansa kommunikoida vain on tällainen.

Valheet ja uskottomuus vallitsevat suhteessa

Toinen tai molemmat osapuolet elävät valheiden muurin takana. Jopa pettäminen on niin yleistä, että siitä tietävät kaikki, mutta pari ei siltikään halua päättää suhdetta.

Suhteessa ei tunnu olevan tilaa kunnioitukselle ja luottamukselle. Kumppanukset tietävät tämän, ja tästä syystä he kärsivät sen seuraukset hiljaisuudessa.

Some figure

Yleisesti ottaen onneton pari ei saavuta omia tavoitteitaan tai ei kykene olemaan yhtä mieltä siitä, mitä he haluavat tulevaisuudelta. Toinen osapuoli muuttuu katkeraksi, ja tämä kauna pitää yllä ongelmia suhteessa.

Toinen osapuoli menettää kiinnostuksen kumppaninsa saavutuksiin, sillä kumppani menee omia teitään aivan eri tahtiin ottamatta huomioon toisen osapuolen toiveita.

Jokainen pystyy osoittamaan yhdessä kitkuttelevan onnettoman parin, mutta tänään yritämme ymmärtää miksi he tekevät niin.

Onneton pari pysyy yhdessä, ja syyt siihen löytyvät heidän sisältään

1. Perhe tai ylpeys pakottavat siihen

Monet perheet kehottavat lapsiaan menemään naimisiin loppuelämäksi. Tämän epäsuora seuraus on sitten se, että henkilön on siedettävä kaikki mitä suhteessa tapahtuu, jotta hän ei pilaisi perheen mainetta eroamalla. Henkilö ei pysty peruuttamaan päätöstään, kun hän on päättänyt olla yhdessä toisen kanssa.

Vaikka tämä saattaa vaikuttaa vanhanaikaiselta, monet onnettomat parit pysyvät yhdessä siksi, että he pelkäävät aiheuttavansa pettymyksen perheilleen.

Toiset puolestaan tuntevat taistelleensa niin kovasti suhteensa eteen, ettei heillä ole varaa erota. He tietävät vanhempiensa olleen oikeassa siinä, ettei kumppani ollut se oikea, mutta heidän ylpeytensä on tärkeämpi kuin heidän onnensa.

2. Pelko yksinjäämisestä

Yksinäisyys tuntuu olevan monille kauhea mörkö. On olemassa ihmisiä, jotka päättävät jatkaa tylsää ja surullista elämäänsä siksi, että he luulevat sen olevan parempi vaihtoehto kuin yksin oleminen.

Pelko toimii kuin muuri, joka estää heitä näkemästä yhtään pidemmälle. He eivät edes anna itsensä miettiä sitä vaihtoehtoa, että he voisivat olla onnellisempia yksin.

Some figure

3. Lapset tarvitsevat perheen, tuli mitä tuli

Yksi pahimmista pariskuntien tekemistä virheistä on pysyä yhdessä lasten takia. He ajattelevat, että saman katon alla pysyminen tekee lapsista varmasti onnellisia, ja he ovat vastuussa sen tekemisestä.

Tämä ei voisi pitää vähemmän paikkaansa. Lapset ovat onnellisia kun vanhemmat ovat onnellisia. Kasvaminen vihamielisessä ympäristössä täynnä riitoja aiheuttaa vain kauhean lapsuuden.

4. Suhteeseen panostetulla ajalla on hintansa

Jotkut ihmiset ovat vakuuttuneita siitä, että suhteelle omistetut vuodet ja raha ovat hyviä perusteluja ponnistella yhdessä pysymiseksi. Kun he kerran ovat nähneet niin paljon vaivaa pitääkseen suhteensa pystyssä, ei olisi reilua päättää sitä, vaikka arki olisi miten hankalaa.

On myös tuskaliasta kuvitella, että he ovat tuhlanneet niin paljon aikaa elämästään vain päätyäkseen eroon. Näin ollen he päättävät kohdata tulevaisuuden tekemättä muutoksia paremman elämän eteen.

5. Henkinen tai taloudellinen riippuvuus voittaa kaikki taistot

Myrkyllisissä ihmissuhteissa osapuolet ovat riippuvaisia toisistaan joko henkisesti tai taloudellisesti. He eivät edes anna itsensä miettiä eron mahdollisuutta. He tietävät olevansa onnettomia suhteessaan, mutta eivät uskoisi selviävänsä erosta.

Jos suhteen alussa pari esimerkiksi päätti, että toinen käy töissä ja toinen hoitaa kotia, osapuolet saattavat pelätä asioiden päättämistä. Pelko uudenlaisen elämäntavan aloittamisesta, palaamisesta takaisin työhön ja parisuhdemarkkinoille, voi tehdä eroajatuksesta mahdottoman.

Pohdintaa

Onneton pari pysyy yhdessä useista eri syistä, joita heidän ympärillään olevat ihmiset eivät voi ymmärtää. Ehkäpä heidän läheisimmät ystävänsä yrittävät puhua parin kanssa heidän ongelmistaan ja antaa neuvoja, mutta totuus on se, että vain pari itse voi toimia tilanteen muuttamiseksi.

Jotkut parit turvautuvat ammattiapuun parantaakseen suhdettaan tai tehdäkseen oikeita päätöksiä. Toiset parit puolestaan eivät tee mitään he vain elävät elämäänsä toivoen tulevaisuuden muuttuvan paremmaksi.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.