5 tapaa keskustella onnistuneesti

Jos haluat mielenkiintoisia ja onnistuneita keskusteluja, sinun tulee pitää mielessäsi aiheen lisäksi myös se, kuinka keskustella toisen henkilön kanssa ja miten ottaa puheenvuoroja.
5 tapaa keskustella onnistuneesti

Viimeisin päivitys: 19 lokakuuta, 2018

Mielenkiintoinen aihe on toisinaan kaikki, mitä onnistuneeseen keskusteluun tarvitaan. Saatat kuitenkin ajatella, että onnistuneet keskustelut riippuvat kuuntelijoista tai ympärilläsi olevista ihmisistä, eikö totta?

Jos haluat palkitsevia ja mielenkiintoisia keskusteluja, sinun tulee seurata tiettyjä suosituksia ja kiinnittää huomiota asioihin, joihin et välttämättä ole aikaisemmin kiinnittänyt huomiota.

Kuinka parannat keskustelujasi muiden kanssa

tyttö lukee sohvalla

Jos haluat onnistuneita keskusteluja muiden kanssa, tulee sinun muistaa että mitä enemmän opit tuntemaan itseäsi, sitä parempi.

Itsetutkiskelu alkaa mielestä. Sitten sitä voidaan ilmentää ulkoisesti muiden ihmisten kanssa.

Mutta ei siinä kaikki. Aiomme nyt antaa sinulle joitakin helppoja ohjeistuksia, jotka eivät vie paljon aikaa ja joita voit alkaa seurata tästä hetkestä lähtien.

Aloitetaan!

1. Ympäröi itsesi ihmisillä, joilta voit oppia

Jos haluat keskustelujesi olevan mielenkiintoisempia, sinun tulee ympäröidä itsesi sellaisilla ihmisillä, joilta voit oppia.

Tiedät jo, että kaikki ihmiset eivät ole sellaisia. Saatat kuitenkin tietää myös sen, että sinulla on valta valita kehen haluat samaistua.

Joten miksi et siis alkaisi valitsemaan seuraasi paremmin? Huomaat, kuinka paljon tulet oppimaan heiltä ja kuinka paljon he tulevat oppimaan sinulta.

2. Kuuntele aidosti

kehonkieli auttaa luomaan onnistuneita keskusteluja

Jos et yritä kuunnella aidosti, on sinun vaikea pitää yllä mielenkiintoista keskustelua. Jos et tee niin, tulet aina vain puhumaan itsestäsi. Haluat aina olla huomion keskipisteenä, ja muut ihmiset ajattelevat että et välitä siitä mitä heillä on sanottavanaan.

Keskustelujen täytyy perustua antamiselle ja ottamiselle. Toisen henkilön sanomisen täytyy olla mielenkiintoista. Muutoin keskustelussa ei ole mitään järkeä.

Lisäksi, jos haluat seurata ensimmäistä yllä olevaa suositusta, on kuuntelusta todella paljon hyötyä oppiaksesi muilta.

3. Keskustelun rytmin ymmärtäminen

Keskustelun ymmärtäminen ja sen rytmin seuraaminen saattaa kuulostaa helpolta. Sitä se ei kuitenkaan ole.

Ihminen saattaa luulla olevansa osallisena väittelyssä, kun hän on oikeasti ollut vain hiljaa suurimman osan ajasta.

Onko sinulla vaikeuksia tietää milloin sanoa jotakin? Keskusteletko huutaen? Puhutko liikaa, kun on sinun vuorosi? Sinun tulisi pitää kaikki tämä mielessäsi aina kun keskustelet.

Sinua voi auttaa oppimaan ja tekemään keskusteluistasi parempia se, että olet tietoinen heikkouksistasi ja näet missä voit parantaa. Tasapaino tulisi aina säilyttää!

4. Toiseen ihmiseen samaistumisen tärkeys

onnistuneita keskusteluja ystävysten välillä

Ehkä puhut jostakin todella teknisestä aiheesta ja kukaan ei ymmärrä mitään mitä sanot. Oletko kokeillut asettaa itsesi heidän kenkiinsä? Oletko huomannut mitä tapahtuu?

Tämän tiedostaminen parantaa keskustelujasi suuresti.

Aivan kuten et voi pitää teknistä keskustelua yllä 6-vuotiaan kanssa, tapahtuu samoin ympärilläsi olevien aikuisten kanssa, jos heillä ei ole vähäisintäkään taustatietoa aiheesta.

Tämän tajuaminen, itsesi asettaminen heidän kenkiinsä ja keskustelusi muokkaaminen heidän tietojensa tasolle auttavat tekemään sinusta lähestyttävämmän ja keskusteluistasi palkitsevampia.

5. Puhu itsestäsi, jos se on tarpeen

Ihmiset pelkäävät toisinaan puhua itsestään. Se saattaa johtua siitä, että he ovat erittäin suojelevia yksityiselämänsä suhteen tai koska he ajattelevat, että muut ihmiset eivät ole kiinnostuneita.

Mutta se ei ole totta.

  • Jos luulet, että sinulla on kerrottavana tarina tai ajatus joka voi antaa erityisen suunnan keskustelulle, älä pidä sitä sisälläsi.
  • Ympärilläsi olevat ihmiset tulevat iloisiksi ja sinä parannat keskustelua tajuamatta edes sitä.

Älä jätä tätä artikkelia väliin: Vapaa ihminen vetää puoleensa mahdollisuuksia

Ole luonnollinen, kuuntele, mukaudu heidän tasolleen ja opi ottamaan puheenvuoro. Seuraa näitä ohjeistuksia ja keskusteluistasi tulee parempia, vaikka sinun tarvitsisikin kiinnittää niihin enemmän huomiota.

Pidä silmäsi auki nähdäksesi viestit, joita saatat lähettää ihmisille ilmeidesi ja sanomasi välityksellä.

On myös hyvä olla avoin uusien, mielenkiintoisten ihmisten kohtaamiselle. He saattavat antaa sinulle elämäsi antoisimman keskustelun.


Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.