Uskomaton esimerkki tosiystävyydestä: Kevan Chandlerin tarina

Ystävyyden, unelman ja päättäväisyyden ansiosta Kevan Chandler pääsi matkustamaan maailmalle spinaalisesta lihasatrofiasta huolimatta. Lue lisää tästä uskomattomasta ja inspiroivasta tarinasta!
Uskomaton esimerkki tosiystävyydestä: Kevan Chandlerin tarina

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Tosiystävyys tarkoittaa usein uhrausten tekemistä, jotta voisimme vastata meille rakkaan ihmisen tarpeisiin. Tässä tapauksessa ystävyyden ihmestä kertoo tositarina, jonka päähenkilöinä ovat 29-vuotias Kevan Chandler ja hänen ystävänsä Tom Troyer, Philip Keller, Benjamin Duvall ja Luke Thompson.

Kun tämä amerikkalaisten ystävysten joukko suunnitteli viettävänsä lomansa Euroopassa, Kevanin jättäminen pois matkasta ei ollut vaihtoehto. Olihan maailmalla matkustaminen ollut hänen unelmansa.

Unelmien toteuttaminen

Kevan Chandler pitää matkustelusta ja patikoinnista.

Kevan Chandler on kirjailija, joka sairastaa spinaalista lihasatrofiaa, kivuliasta rappeumatautia, joka johtaa lihasheikkouteen ja kyvyttömyyteen kävellä.

Vaikka tämä sairaus onkin vienyt häneltä fyysisiä kykyjä, se ei ole vienyt hänen haluaan nähdä maailmaa ja seikkailla uusissa paikoissa.

Normaalisti Kevan liikkuu pyörätuolilla, mutta on paikkoja, joihin hän ei sillä pääse. Tämä ei ollut ongelma hänen ystävilleen, jotka päättivät rakentaa räätälöidyn selkärepun ja pehmustaa siihen istuimen Kevanille. He kantoivat Kevanin 30-kiloista kehoa vuorotellen.

Ensimmäinen seikkailu oli vuonna 2015, kun ystävykset suunnittelivat matkaa Pohjois-Carolinaan. Vammastaan johtuen Kevan ajatteli, ettei voisi osallistua. Mutta hänen ystävillään oli toisia aatoksia: he laittoivat Kevanin reppuun ja ottivat hänet mukaansa tutkimaan maailmaa.

Ensimmäinen reissu oli menestys, joten he halusivat lähteä pidemmälle. He päättivät matkustaa Eurooppaan, paikkaan jossa Kevan näkisi asioita, joita ei koskaan ollut ajatellut voivansa nähdä. He kävivät linnoissa, katakombeissa, luostareissa ja metsissä.

Esteiden voittaminen unelmien saavuttamiseksi

Kevan Chandler Pariisissa katsomassa Eiffel- tornia.

Kevanin ystävät uskoivat, ettei hänen lihasrappeumansa pitäisi tehdä hänen unelmistaan yhtään sen pienempiä tai suurempia kuin muidenkaan ihmisten.

Joten sen lisäksi, että he rakensivat Kevanille kantorepun ja suunnittelivat kantavansa mukanaan kaiken, mitä Kevan tarvitsi selviytyäkseen, he laittoivat pystyyn rahankeräyskampanjan GoFundMe-sivustolle. Näin heidän onnistui kerätä kasaan tarvittava rahasumma suuren seikkailunsa toteuttamiseksi.

He myös dokumentoivat matkansa We Carry Kevan –blogissaan ja Instagram-tilillään (WeCarryKevan), jossa on nähtävillä valokuvia kaikista heidän matkoistaan.

Lisäksi heidän aikomuksenaan on tehdä pian dokumentti, jossa on tarinoita kaikesta heidän kokemastaan.

Tämän he oppivat seikkailuistaan

Kevan Chandler tutki ystäviensä kanssa maailmaa.

Ystävykset lähtivät matkalle Euroopan halki ja näkivät hämmästyttäviä paikkoja Englannissa, Ranskassa ja Irlannissa.

Kevan halusi nähdä paikkoja, joihin hän ei normaalisti pääsisi. 19 päivän ajan he matkustivat Euroopassa ja näkivät kauniita maisemia, vuoria, uskomattomia kaupunkeja ja taianomaisia auringonlaskuja.

Kaikki ei kuitenkaan ollut helppoa, sillä heidän oli fyysisesti valmistauduttava kantamaan Kevanin paino, ja Kevanin puolestaan oli luovuttava itsenäisyydestään pyörätuolissa ja luotettava ystäviinsä.

Kevan sanoo, ettei kaikessa ole kyse vain hänestä, vaan koko ryhmästä. Hänelle on äärimmäisen tärkeää saada tukea ja tietää, että jokainen haaste, saavutus ja jopa epäonnistuminen on antanut hänelle rohkeutta nousta taas ylös.

“Tukenani on koko ajan ollut perheeni, ystäväni ja Jumala. Tästä voimani on lähtöisin (kaikkien meidän voima!). Toivon antavani myös heille voimaa, sillä se on koko jutun idea: antaa rohkeutta toinen toisillemme. Liity mukaan. Tämä elämä eletään yhdessä. Meistä kaikista tulee voimakkaampia ja rohkeampia yhdessä”, Kevan pohtii.

Kevan Chandler on inspiraation lähde

Tämän uskomattoman tarinan ja kauniin ystävyyden esimerkin avulla Kevan Chandler pyrkii olemaan inspiraation lähde muille liikuntarajoitteisille ihmisille ympäri maailmaa.

Hän haluaa heidän tiedostavan, ettei ole olemassakaan mitään mahdottomia unelmia tai ylitsepääsemättömiä esteitä.

Kevan Chandlerin ja hänen ystäviensä tarina on ehdottomasti osoitus ystävyyden arvosta. Se myös opettaa meille sen, että sinnikkyydellä, positiivisella asenteella ja tahdonvoimalla voimme voittaa kaikki vaikeudet ja saavuttaa unelmamme.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.