Logo image
Logo image

7 merkkiä siitä, että olet vapaa sielu

3 minuuttia
Se, että on vapaa sielu, ei vastoin monien uskomusta tarkoita sitä, että välttelisi vastuuta tai tavoittelisi jonkinlaista huoletonta vapautta. Se on sitä, että pysyy uskollisena itselleen. Oletko sinä vapaa sielu?
7 merkkiä siitä, että olet vapaa sielu
Viimeisin päivitys: 03 marraskuuta, 2018

Vapaa sielu on sellainen persoona, joka on saavuttanut tietyn kypsyystason ja henkiset kyvyt, jotka perustuvat itseriittoisuuteen ja turvallisuuteen. Tätä henkilökohtaisen kasvun huippua ei ole helppo saavuttaa.

Se liittyy lisäksi sellaiseen ulottuvuuteen, joka sopisi hyvin Abraham Maslow’n tarvehierarkiaan, jonka hän esitteli vuonna 1943 tutkimuksessaan “A Theory of Human Motivation” (teoria ihmisen motivaatiosta).

Se, että on vapaa sielu, ei kuitenkaan missään nimessä tarkoita sitä että käyttäytyisi kuin ihminen joka on vapauttanut itsensä kaikista siteistä ja velvoitteista. Tämä on yleinen harhaluulo.

Todellisella vapaalla sielulla on sellaisia luonteenpiirteitä, asenteita ja vuorovaikutustapoja todellisuuden kanssa, jotka tekevät hänestä kyvykkäämmän kohtaamaan elämän vastoinkäymiset.

Tänään puhumme siitä, mikä määrittelee vapaan sielun. Oletko sinä sellainen?

1. Valitset, ajattelet ja toimit tarvitsematta muiden hyväksyntää

Pääseminen siihen pisteeseen, ettei tarvitse toisten hyväksyntää, on ehdottomasti iso askel omalla henkilökohtaisella polulla.

Suuren osan elämästäsi koet tarvitsevasi vahvistusta tekemillesi asioille muilta ihmisiltä: ensiksi vanhemmiltasi, sitten ikätovereiltasi ja myöhemmin työympäristöltä.

Se, että antaa itsensä olla muiden silmissä sellainen kuin on ja puhuu vilpittömästi sydämestään, ei ole asia joka opitaan yhdessä yössä.

Vain todelliset vapaat sielut pääsevät tähän pisteeseen.

Lue myös tämä artikkeli: Opettele tervettä itserakkautta niin sinua tullaan rakastamaan haluamallasi tavalla

2. Elät pelottomasti ja luotat itseesi

Some figure

Henkilökohtaisen kasvun ja motivaatiopsykologian asiantuntijat tietävät hyvin, että pelko on suuri mahdollisuuksien tappaja.

Kun vihdoin lakkaat huolehtimasta ja kuvittelemasta edessä odottavaa tuhoa, pystyt ottamaan isompia askeleita.

Onni on aina juuri pelkojesi toisella puolella. Rajan ylittääksesi tarvitset kuitenkin ensin itseluottamusta.

3. Olet aito, rohkea ja spontaani ihminen

Olet rehellinen, mutta myös sillä tavalla nenäkäs, että se saa muissa ihmisissä aikaan hymyä ja ymmärtäväisiä katseita.

Olet spontaani, koska et enää välitä mitä muut ajattelevat tai sanovat sinusta.

Aidot persoonat ovat vapaita sieluja, sillä heidän sisäistä minäänsä ei enää sensuroida. He ovat kosketuksissa todelliseen olemukseensa ja arvoihinsa ja pystyvät näyttämään maailmalle, kuinka he elämän näkevät: intohimoisesti.

4. Tiedät, miksi vapautta kannattaa puolustaa

Some figure

Se, että on vapaa sielu, ei vastoin monien uskomusta tarkoita vastuun välttelyä tai pyrkimystä tietynlaiseen huolettomaan vapauteen. Siitä ei ole lainkaan kyse.

Vapaat sielut tietävät kyllä hyvin, mitä he puolustavat: rakastamiaan asioita, oman identiteettinsä määrittäviä asioita ja onneaan.

Muilla asioilla ei ole väliä.

5. Vapaa sielu ei ole riippuvainen toisista

Riippuvuus, tunne-elämän näkökulmasta, on suuri este henkilökohtaiselle kasvulle.

Sellaisessa ihmissuhteessa oleminen, jossa on henkistä riippuvuutta, tappaa tunteen omasta identiteetistä, jakamattomuudesta ja mahdollisuudesta itseilmaisuun.

Itseään vapaana sieluna pitävä ihminen osaa rakastaa olematta siitä tai kumppanistaan riippuvainen. Hän antaa itsestään parhaat puolensa tuntien itsensä kuitenkin kokonaiseksi.

Tutustu: Vahvan naisen rakastamisen 10 edellytystä

6. Vapaa sielua osaa arvostaa elämän pieniä asioita

Some figure

Se, että on vapaa, tarkoittaa ettei pidä kiinni mistään, mikä estäisi kasvun tai rakkauden elämää kohtaan.

Saat tämän intohimon vapautta kohtaan osaamalla priorisoida ja ymmärtämällä, että tärkeimmät asiat elämässä eivät itse asiassa ole konkreettisia asioita, vaan tunteita.

Nämä tunteet tulevat kaikkein yksinkertaisimmista, jokapäiväisistä kokemuksista. Niitä voivat olla esimerkiksi keskustelu, kävely rannalla, treffit, matka, kävely paljain jaloin, lemmikin halaus, juoksulenkille lähteminen ilman yhtäkään mielessä pyörivää huolta jne.

Kiireiset ja kaikesta huolehtivat ihmiset eivät osaa arvostaa näitä pieniä jokapäiväisiä asioita, joita vapaat sielut näkevät, edistävät ja arvostavat.

7. Elämä inspiroi sinua ja asenteesi inspiroi muita

Ihmiset ovat saattaneet kysyä sinulta, kuinka onnistut siinä.

“Olet aina iloinen, sinulla on aina aikaa asioille. Teet miljoonaa asiaa, ja saat minut aina nauramaan… Kuinka teet sen?” Et ehkä osaa vastata tähän, koska elämänfilosofiasi on jotakin, jonka olet löytänyt pitkän ajan kuluessa.

Joskus vapaat sielut tulevat esiin oltuaan ensin vangittuina. Heidän asenteensa saattaa olla muodostunut vaikeuksien, pitkän ajan ja vaikeasti saavutetun kypsyyden seurauksena.

Vapaus on asenne, jonka ihminen omaksuu päättäväisyydellä ja sinnikkyydellä, tietäen että hänen on ehkä jätettävä joitakin asioita taakseen.

Oletko sinä vapaa sielu?

Artikkelikuvan on myöntänyt käyttöön wikiHow.com

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.