Ota harppaus elääksesi pelotonta elämää

Kärsitkö yhä tuskallisesta tapahtumasta menneisyydessäsi? Pelkäätkö, mitä tulevaisuus voi tuoda tullessaan? On sinun valintasi jättää kaikki taaksesi ja alkaa elää pelottomasti.
Ota harppaus elääksesi pelotonta elämää

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Jos haluat elää pelotonta elämää, sinun täytyy hyväksyä, että mitä tahansa voi tapahtua ja päättää, että opit kaikesta: sekä hyvästä että pahasta.

Unelmoin siitä, että uskaltaisin olla villi, ja että pääsisin eroon kaikesta, mikä on satuttanut minua. On aika aloittaa uudelleen, ottaa riskejä, taklata pelkojani ja oppia virheistäni. Haluan elää pelotonta elämää.

Niin monet ihmiset elävät koko elämänsä peläten niiden asioiden tekemistä, mistä he unelmoivat. Tämä aiheuttaa paljon ahdistusta ja turhautumista. Aivan kuin he kantaisivat jättimäistä kiveä hartioillaan, joka estää heitä liikkumasta eteenpäin.

Näin elät pelotonta elämää

Pääse yli menneisyyden negatiivisista kokemuksista

Voit elää pelotonta elämää päästämällä irti menneisyyden haamuista.

Kenellä ei olisi ollut kokemusta, jonka he mieluummin unohtaisivat? Surullista kyllä, jotkut kokemukset jättävät meihin niin suuren jäljen, että on vaikea päästää niistä irti. Ne muuttuvat raskaaksi taakaksi, jota raahaamme mukanamme.

Tämä tapahtuu, kun emme pääse yli tapahtuneesta. Löydämme itsemme ankkuroituina menneisyyteenMikä tahansa tilanne, joka saa meidät ajattelemaan tätä kamalaa kokemusta, laukaisee pakoreaktion.

Kuinka voimme vapauttaa itsemme tästä? Kuinka voimme onnistua liikkumaan eteenpäin ilman, että nykyhetkemme on menneisyytemme vaikutuksen alaisena?

  • Hyväksy mitä tapahtui. Sama asia on luultavasti tapahtunut useille muille ihmisille ja he ovat siirtyneet eteenpäin. Oli tilanne kuinka vakava tahansa, jos myönnät että se tapahtui sinulle, olet jo ottanut suuren askeleen.
  • Opi siitä, mikä on satuttanut sinua. Jokaisella negatiivisella olosuhteella on jotain positiivista. Tämä on tapa, jolla alat liikkua eteenpäin.
  • Muista, että asiat eivät aina tapahdu samalla tavalla. Sanotaan, että kumppanisi oli uskoton etkä uskalla aloittaa uutta parisuhdetta koska pelkäät, että sama tapahtuu uudelleen. Älä anna pelon tulla tiellesi: asioiden ei aina tarvitse tapahtua samalla tavalla.
  • Katso eteenpäin. Anna menneisyyden pysyä menneisyydessä. Aina kun se ilmaantuu mieleesi uudelleen, älä kiinnitä siihen huomiota. Olet oppinut, hyväksynyt sen, ja olet halukas elämään uusia kokemuksia.

Sinulla tulee olemaan useita positiivisia kokemuksia, ja myös negatiivisia. Kummatkin tekevät sinusta vahvemman ihmisen. 

Kohtaa "mitä jos"- tilanteet pelottomasti.

Kohtaa “mitä jos” -tilanteet pelottomasti

Jotkut suurimmista peloistamme eivät tule menneisyydestä, vaan ennustamattomasta tulevaisuudesta. 

Jotkut ihmiset eivät voi lopettaa ajattelemasta, mitä tapahtuu, jos he sanovat sitä tai tätä, jos he käyttäytyvät tällä tavoin, tai jos he tekevät tietyn päätöksen… Kaikki tämä kyseenalaistaminen lokeroi sinut sisäänsä ja estää sinua ottamasta riskejä, joita sinun tulee ottaa saadaksesi mitä haluat. 

Sanotaan esimerkiksi, että haluat aloittaa oman yrityksen. Kaikki näyttää hyvältä. Kaikki mitä sinä tarvitset aloittaaksesi, on alkaa liikkua eteenpäin.

Mitä odotat?

Mene rohkeasti kohti tulevaa.

Mitä jos asiat menevät huonosti? Onko minulla se, mitä tarvitaan, että tämä toimii? Mitä jos pilaan yrityksen? “Mitä jos” -kysymykset ilmaantuvat ja kaikki hajoaa palasiksi.

Kaikki tämä estää sinua tekemästä mitä haluat. Asiat saattavat mennä hyvin tai ne saattavat mennä huonosti. Mutta jos vain seisot siinä, et koskaan saa tietää. 

Luota itseesi

Useimmat peloistamme tulevat alhaisesta itsetunnosta. Mitä alempi se on, sitä vahvempia pelkomme ovat. Siksi on hyvin tärkeää luottaa itseesi. Kaikki ei aina mene hyvin, mutta riskejä täytyy ottaa.

Epäilyksemme ja negatiiviset ajatuksemme ovat vain tapoja, joilla testaamme itseämme. On normaalia olla peloissaan jonkun uuden asian sattuessa kohdalle. On myös yleistä tuntea olonsa pelokkaaksi jostain, mitä olemme jo kokeneet aikaisemmin.

Kun kaadut, nouse takaisin ylös, ja kun kompastut, jatka kävelemistä. Jos rakastat jotakuta, älä menetä mahdollisuutta vain koska sinuun on sattunut menneisyydessä ja olet lakannut uskomasta ihmisiin.

Miksi et aloittaisi tätä uutta projektia? Vain koska se on kenties ollut katastrofi menneisyydessä ei tarkoita sitä, ettet voisi yrittää uudelleen. Ehkä tällä kertaa kaikki onnistuu. Ja jos ei, sitten sinun tulee vain yrittää uudelleen.

Uskalla hypätä tuntemattomaan.

Pelkääminen on normaalia, joten jos haluat tehdä jotain ja olet peloissasi, tee se kuitenkin. Älä anna tämän stressata ja estää sinua. On sinun vastuullasi jättää kaikki taaksesi ja alkaa elää pelottomasti.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Perceval, J. M. (2018). Vivir sin miedo. En Políticas de seguridad para la paz: otra seguridad es posible y necesaria.
  • Fernández, S. (2010). Vivir sin miedos. Plataforma.
  • Ibáñez, P. (2016). Como vivir sin miedo a la vida. Tus psicólogos en CDMX: Irradia Terapia.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.