Tänään mikään ei saa minua negatiiviseksi

helmikuu 23, 2017
Olen päättänyt ottaa ohjat käsiini omassa elämässäni ja asettaa itseni etusijalle. Lopetan katkerana ja negatiivisena olemisen sellaisten asioiden takia, joita en voi hallita. Aion nauttia nykyhetkestä.

Olen päättänyt lopettaa negatiivisena olemisen. Loppujen lopuksi on nimittäin niin, että katkeruus ei tee mitään hyvää terveyteni ja onnellisuuteni kannalta.

Positiivisena oleminen on asia, joka on helpommin toteutettavissa kuin miltä se vaikuttaa. Se on nopein tapa vaikuttaa omaan terveyteesi ja saada kasvosi kääntymään hymyyn.

”Siitä on kauan, kun olen viimeksi nähnyt asioiden positiivisen puolen. Jonakin päivänä – en muista milloin – kaikki vain muuttui mustaksi.

En pystynyt ottamaan etäisyyttä johonkin ongelmaan. Omasta näkökulmastani en saanut mitään aikaiseksi. Ja sen seurauksena päätin vapaaehtoisesti muuttua katkeraksi.”

Kyllä, joskus teemme elämästämme negatiivista ilman, että edes itse olisimme tästä tietoisia. Pikku hiljaa alamme syyttää muita ihmisiä tai olosuhteitamme niistä huonoista asioita, joita elämässämme on tapahtunut.

Tosiasiassa on kuitenkin niin, että se ainoa ihminen, jota voit pitää vastuullisena tilanteestasi, olet sinä itse.

Oma käytökseni on tehnyt minusta katkeran

Negatiivista ajatusta musta pilvi vesilasin päällä

On olemassa tiettyjä asenteita, jotka opimme ja jotka tekevät meistä katkeran. Valitettavasti emme ole niistä tietoisia ennen kuin joku avaa silmämme asioille.

Tällä kertaa haluammekin auttaa sinua löytämään omia negatiivisia ajatuksiasi ja tapojasi. Tulet myös saamaan selville, mikä oikeasti tekee sinut onnettomaksi.

1. ”Muut ovat parempia kuin minä”

Jos vertaat itseäsi toisiin, sinulla on pahin mahdollinen asenne, joka ihmisellä voi olla. Tämä ei johdu vain siitä, että tulet aina häviämään jos sinulla on tämä asenne, vaan se on myös heijastus siitä, kuinka epävarma olet.

Et pysty näkemään niitä kykyjä, jotka tekevät sinusta uniikin. Et näe mitään sellaista positiivista itsessäsi, joka saisi sinut erottumaan. Haluat olla kuten kaikki muut, mutta tiedät, että et voi tätä saada.

Muista tällöin yksi asia: jokaisella meistä on oma polkunsa kuljettavanaan.

Opettele näkemään elämä myötätuntoisesti. Lopeta täydellisyyden tavoitteleminen. Älä jatka ympyrän kiertämistä, sillä tämä estää sinua pääsemästä eteenpäin.

Usko itseesi ja siihen, kuka olet.

2. Lopeta uhrina oleminen

Nainen ja perhonen

Vaikka et haluaisikaan tätä tunnustaa, voi olla että rakastat tuntea itsesi uhriksi sekä tilanteiden että muiden ihmisten toimesta. Näin tekemällä sinun ei tarvitse tehdä mitään tai ottaa vastuuta siitä, mitä ympärilläsi tapahtuu. Voit myös käyttää tätä tekosyynä sille, että luovutat itsesi ongelmille täydellisesti.

Näin tekemällä vältämme vastuuta niistä asioita, jotka meille tapahtuvat. Syytämme muita ihmisiä ympärillämme, ja kaikessa tässä on kyse oikuttelusta, jotta voisimme tuntea olomme paremmaksi.

Tosiasia on, että mahdollisuus muuttaa se mitä sinulle tapahtuu, on omissa käsissäsi. Sinun tulee vain nousta esiin ja ryhtyä toimeen.

3. Jokainen muu on tärkeämpi kuin minä

Jos tämä ajatus on ollut mielessäsi selkeänä, hankkiudu siitä eroon HETI VÄLITTÖMÄSTI. Et ole vähemmän tärkeä kuin muut. Sinun ei koskaan tulisi asettaa jonkun toisen hyvinvointia omasi edelle.

Tästä huolimatta teemme tätä koko ajan, vaikka emme ehkä tajuaisikaan sitä. Emme voi sanoa ei kaikille niille, joista huolehdimme – tai ainakaan emme voi tehdä sitä ennen kuin olemme tukahtumaisillamme vastuuseen.

Meillä kaikilla on tämän asian kanssa ongelmia. Ensimmäiseksi sinun tulisi huolehtia omasta itsestäsiJa sitten voit vasta pitää huolta toisista, jos he sitä tarvitsevat.

Jos et itse huolehdi omasta itsestäsi, kuka muu sen tulee tekemään?

4. Jos haluat tehdä jotakin, tee se heti tänään

Huomenta

Miksi siirrät eteenpäin niin monia asioita, jotka haluaisit tehdä tänään? Siksikö, että pelkäät? Tai siksi, että olet epävarma? Vai olisiko syynä se, että sinut on opetettu ajattelemaan tulevaisuutta ilman, että nauttisit tästä hetkestä.

Kuvittele, että haluat mennä matkalle tai löytää erilaisen työn. Alitajunnassasi mielesi alkaa kuitenkin ajatella sitä, kuinka huonoksi se olisi sinulle, jos et nyt juuri säästäisi rahojasi. Tai se saattaa kertoa sinulle, että et voi löytää toisenlaista työtä.

Ajan kuluessa tämä vain saa sinut tajuamaan, että et nauti elämästäsi siten kuten haluaisit. Et ajattele tätä hetkeä – et nauti etkä edes elä tässä hetkessä.

Auttaako tämä todella sinua jollakin tavalla?

Onnellinen nainen

Rehellisesti sanottuna on hyvin monia tapoja tehdä elämästä negatiivista. Saatat vaikkapa pysyä sellaisessa ihmissuhteessa, joka vahingoittaa sinua. Tai saatat jatkaa myrkyllisistä ihmisistä kiinni pitämistä. On myös mahdollista, että kiellät sen että tarvitset apua, jos et pääse ylitse menneisyytesi asioista.

On kuitenkin myös aivan yhtä monta tapaa tehdä elämästä positiivista.

Tänään olen päättänyt, että päästän irti katkeruudestani ja olen onnellinen. Teetkö sinä samoin, vai päätätkö jäädä paikoillesi siihen, missä nyt olet?

UUTISIA VERKOSSA