Ihmisen upeus piilee pienissä asioissa

· joulukuu 29, 2016
Joskus pienet asiat merkitsevät paljon enemmän kuin mitkään suuret teot, jotka eivät tule sydämestä. Nämä pienet eleet kohentavat olotilaa.

Pienet päivittäiset eleet ovat sellaisia, jotka luovat vahvoja tunnesiteitä. Nämä eleet, yksi toisensa jälkeen, sallivat sydämesi muodostaa kaikkein mahtavimpia ystävyys– tai rakkaussuhteita.

Ihmisen upeuden ymmärtämiseksi ei riitä, että katsoo vain hänen ulkonäköään. Toisinaan edes hänen sanansa eivät onnistu paljastamaan, mitä todella on hänen asenteensa tai puheidensa takana.

Ihmisen todellinen olemus piilee lähes huomaamattomissa pikkuasioissa, jotka ilmenevät joka päivä. Olet varmasti itsekin hyvä havainnoimaan näitä ominaisuuksia.

Itse asiassa voidaan sanoa, että kestävien ja terveiden tunnesiteiden muodostamiseksi on tärkeää huomioida nuo pienet yksityiskohdat. Siellä ihmisen todellisten juurien on tarkoitettu kasvavan.

Suosittelemmekin sinua pohtimaan kanssamme tätä aihetta, joka kietoutuu moniin ihmisten välisiin suhteisiin.

Aihe on sinusta varmasti hyödyllinen.

Pienet asiat, sydämen kieli

Lapsena opimme sosiaaliset normit, jotka on rakennettu kunnioituksen, huomaavaisuuden ja muun tämän tyyppisen käytöksen varaan. Sen avulla rakennamme (tai ainakin yritämme rakentaa) kunnioituksen verkon, jonka sisällä elämme toinen toistemme kanssa.

Mutta huomaavaisuuden sääntöjen sekä pyyntöjen, kiitoksen sanomisen ja hyvän huomenen toivottamisen lisäksi aito persoona muodostuu tässä intiimissä huomioonottamisessa.

Ihminen voi helposti olla auttavainen ja huomaavainen, mutta tämän julkisivun takana saattaa olla piilotettuja tarkoitusperiä.

Jotkut ihmiset taas eivät kummemmin ajattele noita pieniä asioita. Näin he eivät tiedä, onko joku ihminen hyvä vai paha. He yksinkertaisesti arvostavat toisen tyyppistä käytöstä.

Otetaan aiheesta hieman enemmän selvää.

Lue myös: Hymyile vilpittömästi, älä tunteitasi naamioiden

Suuret teot ja pienet asiat

Lentää vaahteranlehdellä

Jotkut ihmiset uskovat, että rakkaus näytetään suurissa teoissa, ”kaikki tai ei mitään” -periaatteen täydessä merkityksessä.

Tyydyttävimmissä ja onnellisimmissa parisuhteissa osapuolet uudistavat välillään olevan siteen joka päivä. He eivät panttaa lahjoja tai vältä tekemästä sankarillisia tekoja. Mutta todellisuudessa he kuitenkin tarvitsevat sellaista vastavuoroisuutta, jossa jokainen katse on vilpitön – jossa rakkautta sekä näytetään että otetaan vastaan.

Sellaiset lauseet kuin ”millainen päiväsi oli” ja ”teet minut hyvin onnelliseksi” ovat pieniä asioita, joista sinä ja kumppanisi voitte aina olla kiitollisia – asioita, jotka rikastuttavat enemmän kuin kaikkein kalleinkaan lahja.

Arvosi piilevät pienissä teoissa

Nainen ja ruusu

Joskus saatat löytää itsesi sellaisten ihmisten ympäröimänä, jotka sinua katsoessaan eivät todella näe sinua. Joukossa saattaa olla ystäviä tai sukulaisia, jotka kuulevat sinua, mutta eivät todellisuudessa kuuntele sinua.

Yhtäkkiä saapuu kuitenkin joku, joka osaa lukea sinua kuin avointa kirjaa ja joka pienillä eleillä näyttää sinulle todellisen kiinnostuksensa sinuun.

Nämä päivittäiset eleet ovat niitä, jotka osoittavat sinulle ihmisen luontaisen hyvyyden. Meillä kaikilla on sisäinen kompassi, joka paljastaa onko joku ihminen vilpitön vai ei.

Näitä pieniä eleitä arvostava ihminen tunnistaa vaivannäön, aikeet ja tunteet näiden eleiden takana.

Jos kysyn sinulta kuulumisia, se johtuu siitä, että olen aidosti kiinnostunut. Haluan olla rinnallasi, koska tunnen todella tarvetta siihen ja haluan tietää, että pääset perille turvallisesti.”

Nämä pienet asiat ovat niitä, joista rakastamamme ihmiset tekevät meidät kiitollisiksi joka ikinen päivä.

Onni piilee kaikkein pienimmissä asioissa

Pienet teot sydänten ripustaminen

Onni on ennen kaikkea pelon puuttumista. Se on rauhan ja tasapainon tila, joka on sekä psyykkistä että tunne-elämään kuuluvaa ja jossa olet vastaanottavaisempi kaikkea ympärilläsi olevaa kohtaan.

Lue myös: Opettele olemaan itsevarma ja sanomaan ”nyt riittää!

  • Hymy, nauru, vilpitön katse, kosketus, odottamaton yllätys… Nämä pienet asiat mahdollistavat sen, että voit nauttia sellaisesta onnesta, joka kykenee parantamaan ja auttaa unohtamaan kaiken surun ja pettymykset.
  • Jos pakonomaisesti tavoittelet suuria saavutuksia ja asetat itsellesi mahdottomia päämääriä, on hyvinkin mahdollista, että tulet vain pettymään ja epäonnistut.
  • Ollakseen onnellinen ei tarvitse kiivetä korkeimmalle huipulle. Joskus voi vain pysyä rauhallisessa laaksossa ja ihailla taivasta.
  • Tuolloin tajuat todellisen tien onneen piilevän pienissä asioissa, jotka ovat lähes huomaamattomia mutta kultaisia polkuja. Siellä lopulta saavutat täydellisen itseoivalluksen.
  • Ollaan tällä tavalla. Rakennetaan yhdessä se kunnioitukseen perustuva yhteiselo, jossa kykenemme antamaan arvoa kaikkein pienimmille teoille. Toimitaan nöyrästi ja kunnioittaen, arvostaen itseämme ja ympärillämme olevia ihmisiä yhtä paljon.

Ymmärrä, että rakkaudentunnustuksien toisteleminen ei tee rakkaudestasi sen vilpittömämpää. Toisinaan on paljon parempi näyttää rakkautensa aidosti kuin vain tyytyä tyhjiin sanoihin.