Logo image
Logo image

Kuinka aloittaa alusta missä iässä tahansa

3 minuuttia
Ei ole helppoa luopua kaikesta ja aloittaa alusta. Se on vaikea tie kulkea, mutta sen arvoista, kun et ole onnellinen ja kaipaat muutosta.
Kuinka aloittaa alusta missä iässä tahansa
Viimeisin päivitys: 06 marraskuuta, 2018

Alusta aloittaminen ei koskaan ole helppoa. Se on hyppäämistä tuntemattomaan. Se on henkäyksen vetämistä ja hyvästien jättämistä ihmisille ja asioille, jotka sinun täytyy jättää taaksesi. Kuinka aloittaa alusta missä iässä tahansa?

On paljon mahdollista, että sinun on täytynyt aloittaa alusta useammin kuin kerran. Ehkä tämä “buuttaus” johtui ongelmista töissä, jostain henkilökohtaisemmasta tai ongelmista perheen kanssa.

Asia, joka voi estää meitä ottamasta ratkaisevaa askelta ja etsimästä onneamme, on ajatella, että “on liian myöhäistä” tai että tietty ikä tarkoittaa, että on annettava periksi ja kestettävä asiat sellaisina kuin ne ovat. Kuinka aloittaa alusta, kun ajattelemme, että mahdollisuudet ovat jo menneet ohitsemme?

Tämä ei pidä paikkaansa. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa alusta ja löytää oma onnensa. Itse asiassa on sinun velvollisuutesi olla onnellinen.

Haluaisimme, että pohdit hetken näitä vinkkejä siihen, kuinka aloittaa alusta, oli ongelmasi mikä tahansa.

Kuinka aloittaa alusta missä iässä tahansa

Some figure

Ajattele tulevaisuuttasi ja kuka haluat olla

Jos mielesi täyttää epäilys, pelko ja huoli, kokeile seuraavaa visualisointiharjoitusta: kuvittele itsesi kahden vuoden päähän, mutta kuvittele itsesi onnellisena, kokonaisena ja tyytyväisenä.

Arvioi nyt, miltä sinusta tuntuu. Älä hae jotakin onnellisuuden ihannetta, vaan muista, että sisäinen rauha, tasapaino ja kokonaisuus riittävät tässä elämässä. Jos et koe näitä asioita elämässäsi, sinun täytyy käynnistää muutos. Ansaitset sen, että annat itsellesi uuden mahdollisuuden.

Lue myös: “Hyvät” ja “huonot” ihmiset – kuka tuo sinulle onnellisuutta?

Aloita pienillä, lyhyen aikavälin tavoitteilla

Kaikki muutokset edellyttävät pienten päätösten tekoa, jotka vievät sinut vähitellen lähemmäs tavoitteitasi. Tässä muutamia esimerkkejä pienemmistä tavoitteista, joita meidän tulisi asettaa itsellemme:

  • Tänään aion hallita ahdistustani ja huoltani. Koska tiedän jo aloittavani alusta, otan kannettavakseni tämän vastuun ja hyväksyn päätökseni. Aion muuttaa pelkoni sisäiseksi rauhaksi ja päättäväisyydeksi.
  • Tänään aion etsiä lisää tietoa siitä, kuinka voin auttaa itseäni aloittamaan alusta (avoimet työpaikat, apua sosiaalipalveluilta ja muilta virallisilta järjestöiltä).

Et ole niin yksin kuin kuvittelet: etsi tukea oikeasta paikasta

Alusta aloittaminen tuo mukanaan tietenkin uusia pelkoja ja ahdistusta. Yksi keino löytää vahvuutta on tuntea, että meitä tukee joku, joka ymmärtää valitsemamme uuden polun.

  • Ole fiksu etsiessäsi tukea. Perhe ja ystävät eivät välttämättä anna parhaita neuvoja ja saattavat jopa ehdottaa, että “älä ryhdy siihen” tai “lykkää asiaa vielä hetki”.
  • Jos olet tehnyt päätöksen aloittaa alusta, etsi tukea ihmisiltä, jotka ovat käyneet läpi jotakin samankaltaista. He pystyvät neuvomaan sinua parhaiten ja antamaan parasta mahdollista tukea.

Lue myös: Puolustaudu hankalilta perheenjäseniltä

Tulevaisuutta ei ole hakattu kiveen, ja huominen on täynnä uusia mahdollisuuksia

Jos menneellä on jokin tarkoitus, se on opettaa meitä ja antaa meille viisautta. Olet viisastunut kokemuksista ja elämän oppitunneista. Tämä antaa sinulle lisärohkeutta, voimakkaan aseen.

  • Kun otamme askelen kohti muutosta, kaikki on uskomattoman uutta, mutta muutos ei ole pahasta. Se saattaa pelottaa meitä, mutta muutos antaa meille mahdollisuuden tavoitella unelmiamme.
  • Me kaikki haluamme ennen kaikkea tuntea olomme hyväksi, vailla ahdistusta, kyyneliä ja epäonnistumista. Nämä asiat eivät määrittele kuka olet, mutta antavat sinulle motivaatiota jatkaa onnistumisesi etsimistä.

Hankkiudu eroon rajoittavista ajatuksista ja asenteista

  • “Olen liian vanha, en ikinä löydä työtä.” Mieti, mitkä vahvuutesi ovat, ja ole luova “myydessäsi” itseäsi. Se ei auta sinua ainoastaan etsimään työtä, vaan myös pääsemään kosketuksiin itsesi kanssa. Käytä hyväksi luovuuttasi.
  • “En ole koskaan ollut yksin ja tyydyn vain siihen, mitä saan.” Jätä tämä rajoittava ajatus taaksesi ja muista, että sinkkuus heijastaa vapauttasi, jota nimenomaan tarvitset luodaksesi oman onnesi.
  • “Tiedän, että epäonnistun ja kaikki menee pieleen.” Heitä tämä ajatus menemään. Et ole selvänäkijä, eli et voi tietää, mitä tulee tai ei tule tapahtumaan. Pidä mielessä, että ajatukset synnyttävät tunteita, ja negatiivinen tunne johtaa samantyyppiseen fatalistiseen asenteeseen.
  • “Kukaan ei tue minua, eikä se olisi sen arvoista kuitenkaan.” Älä vahvista tämäntyyppisiä ajatuksia. Tärkein tarvitsemasi tuki, johon luottaa, löytyy sisältäsi. Sen jälkeen tulevat hyvät ystävät, perhe ja muut elämäsi ihmiset, jotka antavat sinulle tukeaan auttaakseen sinua rakentamaan uuden elämän.

Löydä 11 ruokaa, jotka helpottavat ahdistusta.

Some figure

Vähitellen ymmärrät, että kaikki on ollut sen arvoista. Aloittaminen “tyhjästä” ei ole helppoa tai yksinkertaista, mutta muista, että ansaitset olla onnellinen ja jättää taaksesi synkkyyden ja tuskan täyteiset päivät.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.