Rakkaus kypsällä iällä – kun intohimo tulee takaisin yllättäen

Kun rakkaus koputtaa ovellesi, iälläsi ei ole merkitystä. Se mikä on oleellista, on intohimo elämää kohtaan ja onnellisuus.

Rakkaus elämän kypsemmässä vaiheessa tulee yllättäen, ja se voi ilmaantua ihmisen ollessa esimerkiksi 50- tai 60-vuotias. Sydän lyö taas niinkuin teini-iässä, ja tunnet aivan samoja perhosia vatsassasi kuin silloin aikoinaan.

Yksi asia jonka jokainen tietää ikään liittyen, on tämä: ikä ei välttämättä vastaa täysin ihmisen psykologista ja tunnetason kypsyyttä.

Kun nämä kaksi ulottuvuutta ovat lopulta harmoniassa, siirryt ”kultaiseen ikään”, jolloin intohimo tule takaisin intensiivisenä, erilaisena ja palkitsevana.

Tällä kertaa kutsumme sinut miettimään tätä aihetta, eli kypsemmällä iällä tulevaa rakkautta, jota ei koskaan tulisi torjua – kykyä aloittaa uudestaan ja saada todellinen täyttymyksen tunne. Jatka lukemista!

Jos suljet sydämesi ovet rakkaudelle

tyttö kävelee pois

Joskus suljet sydämesi, ja sanot itsellesi, että on parempi olla murtumatta taas kerran, ja ettei uutta suhdetta kannata aloittaa. Sanot itsellesi, että sinua on loukattu liikaa ja olet tullut liian suuresti pettyneeksi, etkä halua kokea samaa uudelleen.

  • Voisit tällaisessa tilanteessa sanoa, että ”kaikki, mikä elämässä tapahtuu, on oppitunti”, mutta on myös sellaisia aikoja, jolloin vain väsyt liikaa, ja haluat mieluumin olla harkitsematta rakastumista uudelleen.
  • Tästä huolimatta kohtalo tulee joskus leikkimään kanssasi – se tekee oman tahtonsa mukaisesti sekä nauttii laittaessaan sinut koetukselle, jotta voisit antaa itsellesi uuden mahdollisuuden.

Se kutsuu sinut rakastamaan uudelleen.

  • Se, otatko tällaisella hetkellä riskin vai et, riippuu sinusta itsestäsi ja siitä, kuinka valmistautuneeksi itsesi tunnet. Tämä on aina henkilökohtainen valinta – näin asia tietysti on – mutta ensin kannattaisi pohtia erästä tärkeää faktaa.
  • Joskus nimittäin kadut eniten sellaisia asioita, jotka eivät olleet virheitä, vaan pikemminkin mahdollisuuksia, joihin et tarttunut.

Lue aiheesta lisää: Ota harppaus elääksesi pelotonta elämää

Uusi rakkaus, ja ehkä myös se paras rakkaus

Jotkut pitävät yhden rakkauden vertaamisesta toiseen. Sitä teemme melkoisen useinkin – haluamme päättää, mikä oli paras ja mikä huonoin. Arvioimme, mikä niistä antoi meille eniten, ja mikä oli sen sijaan ajan ja energian hukkaa.

Sen sijaan että pakkomielteisesti vertailisit rakkauksia toisiinsa, on hyvä idea ymmärtää, että jokaisella rakkaudella on aikansa ja mahdollisuutensa. Kun kaikki on suhteessa ohitse, sinä tiedät ottaneesi sen, mitä elämä sinulle antoi.

Älä kadu asioita – ihanteellisessa tilanteessa hyväksyt tilanteet ja ymmärrät, että parhaat asiat tapahtuvat nykyhetkessä. Se hetki, joka on juuri se jota nyt elät, saa mielesi avautumaan sekä antaa sinulle mahdollisuuden olla onnellinen.

No mikä sitten estää sinua antamasta itsellesi uutta tilaisuutta? Rakkaus kypsällä iällä voi antaa mahtavan nykyhetken sekä muodostua myös osaksi tulevaisuuttasi.

Lue aiheesta lisää: Kestävä rakkaus ei katso ryppyjä ja aikaa

Rakkaus kypsemmällä iällä parantaa sinua ihmisenä

rakkaus

Paras tapa rakentaa vakaa ja onnellinen parisuhde on ennen kaikkea se, että edistät omaa henkilökohtaista kasvuasi, joka on välttämätön asia psykologisen terveytesi kannalta.

  • Jos näet itsesi vahvana, ja jos tiedät olevasi hyvän rakkauden arvoinen sekä koet persoonallisuutesi rohkeana ja varmana, voit helpommin luoda paremman rakkauden.
  • Jos sitten löydät toisen ihmisen, joka on aivan yhtä vakaa psykologisesti, ja joka kunnioittaa ja arvostaa asinua, voit kasvaa yhdessä tämän ihmisen kanssa tiiminä yhteisellä polullanne. Tämä on asia, joka on aina vaivan arvoinen.

Eräs asia jota ei kannata unohtaa on se, että ihmiset kasvavat koko ajan. Sillä ei ole tämän kannalta väliä, mikä ikäsi on, mitä kaikkea olet jättänyt taaksesi tai mitä kokemuksia elämääsi on tähän asti sisältynyt.

Tietoinen, kypsä, rohkea ja palkitseva rakkaus voi antaa uutta valoa päivittäiseen elämääsi, ja kokemus voi itse asiassa muuttua mahtavaksi elämänvaiheeksi.

Lue aiheesta lisää: 8 asiaa sinun ja kumppanisi tulisi tietää rakkaudesta

Kypsän rakkauden kauneus

sulka ja aurinko

Kypsällä iällä koettu rakkaus on erityinen asia, mutta se ei saa niin paljon arvostusta kuin se ansaitsisi.

Kulttuurimme, elokuvat ja jopa kirjallisuus korostavat nuorta rakkautta ja sitä, että tämä tunnetason intensiivisyys ilmeisesti sopii vain 20-vuotiaille.

Suuri rakkaus voi kuitenkin ilmaantua myös harmaiden hiusten jo näkyessä. Kaikkein intensiivisimmät intohimot voivat tulla elämääsi silloin, kun olet jo ikääntyneempi. Hymysi voi syntyä muutaman (tai useamman) rypyn kera.

Jos olet jo nuoruuden ohittanut, sillä ei ole väliä, sillä tunteilla ei ole ikää. Kaikkein kaunein rakkaus voi tulla elämääsi teini-iässä, ja sitten kaksikymppisenä, ja vielä uudelleen ollessasi paljon iäkkäämpi.

Intohimo saattaa tulla elämääsi useamman kerran matkasi varrella. Se täyttää sinut vain silloin jos olet valmis ja avoin, ja jos päätät että asia on todella vaivan arvoinen.

UUTISIA VERKOSSA