Logo image
Logo image

Opettele tervettä itserakkautta niin sinua tullaan rakastamaan haluamallasi tavalla

3 minuuttia
Opettele tervettä itserakkautta niin sinua tullaan rakastamaan haluamallasi tavalla
Viimeisin päivitys: 11 kesäkuuta, 2022

Se, että määrittelet oman arvosi sen perusteella kuinka paljon muut ihmiset sinua rakastavat, on virhe, joka johtaa usein valtavaan pettymykseen. Sinun tulee opetella tervettä itserakkautta!

Jos olet saanut vääränlaista, tuskaan ja manipulointiin perustuvaa rakkautta tai hellyyttä, alat lopulta ajatella, ettet ansaitse tulla rakastetuksi.

Opettele tervettä itserakkautta ja pääset yli traumoistasi

Tällaiset tilanteet ovat erittäin hankalia ja tuhoisia, eikä kukaan ole valmistanut meitä niihin. Onkin itse asiassa erikoista, että lapsille opetetaan koulussa esimerkiksi eri maiden pääkaupunkeja muttei sitä, kuinka he voisivat opetella rakastamaan itseään.

Toisin sanoen, emme opeta heitä näkemään itseään niinä upeina ihmisinä joita he ovat, tai opeta heille, että he ansaitsevat parempaa kuin mitä he luulevat ansaitsevansa.

Tästä syystä tämän päivän artikkelin aiheena on itsensä rakastaminen. Puhumme erityisesti siitä, kuinka harjoitella tervettä itserakkautta usein ja kuinka voit opettaa nämä samat keinot lapsille.

Some figure

Rakasta itseäsi, sillä kukaan ei ansaitse niin paljon huomiota omassa elämässäsi kuin sinä itse

Yhteiskunta opettaa meille usein sellaisen arvon, joka voi osoittautua kaksiteräiseksi miekaksi: itsensä rakastaminen. Oman peilikuvan rakastaminen nähdään joskus itsekeskeisenä.

Meidän käsketään olla kiitollisia, päästää muut ihmiset ulos huoneesta ennen kuin itse astumme sisään, auttamaan naapuria, tekemään kaikkemme rakastamiemme ihmisten eteen jne.

On totta, että nämä kaikki ovat kunnioitettavia tekoja, joita tulisikin noudattaa. Mutta meidän tulisi kuitenkin opettaa itsellemme myös, mitä eheys, terve itserakkaus ja omanarvotunto ovat.

Älä arvioi itseäsi sen perusteella, mitä saat

Kuvittele mielessäsi lapsi, jota on kiusattu koulussa. Kuvittele nyt, että tämä lapsi on aina yksin kotona. Hän ei saa asianmukaista hellyyttä ja huomiota vanhemmiltaan.

Kuvittele tämä sama lapsi nyt aikuiseksi. Mieti, kuinka hän joutuu ponnistelemaan ylläpitääkseen onnellisia, kypsiä ja rikastuttavia ihmissuhteita. Jos hän ei saavuta tätä, hän alkaa luultavasti uskoa olevansa sellainen henkilö, joka ei ansaitse rakkautta.

Some figure

Tällainen vaikuttaa julmalta, mutta monilla ihmisillä on tästä kokemusta.

On totta, ettei traumaattinen lapsuus tarkoita automaattisesti negatiivisia ihmissuhteita tulevaisuudessa. Se on kuitenkin tekijä, jolla on suuri vaikutus siihen, millaisia tulevat suhteemme ovat.

  • Meidän ei tulisi määrittää omaa arvoamme sen perusteella, mitä saamme.
  • Rakasta itseäsi joka päivä ansaitsemallasi tavalla, äläkä odota muiden antavan sinulle odottamiasi asioita.
  • Älä hae jatkuvasti hyväksyntää muilta ihmisiltä teoillesi ja ajatuksillesi. Olet itse oma tuomarisi. Kyllä, sinä olet se henkilö, jonka on puhallettava elämää kaikkiin tekemiisi asioihin sekä tuettava niitä ja ponnisteltava niiden eteen.
  • Jos lapsuus ja teini-ikä eivät olleet elämässäsi onnellisia, yritä erottaa mennyt nykyhetkestä. Tiedät jo, mitä on kasvaa aikuiseksi ilman turvallista, vakaata ja hellää rakkautta, joten jätä asia menneisyyteen.
  • Paranna haavasi opettelemalla tervettä itserakkautta. Hemmottele itseäsi ja suojele itseäsi asioilta, jotka voivat vahingoittaa sinua, mutta lähde kulkemaan myös uusia polkuja, jotka antavat toivoa sen suhteen, että voit muuttua paremmaksi ihmiseksi joka päivä.

Houkuttele luoksesi ansaitsemiasi asioita.

Ansaitset paljon enemmän kuin mitä jotkut ihmiset antavat sinulle

Joskus emme millään anna periksi jonkun ihmisen suhteen. Siitä huolimatta, että emme oikein ole onnellisia tietyssä ihmissuhteessa, sanomme itsellemme: “Se on elämää. En löydä mitään parempaakaan. Tämä on parempi vaihtoehto kuin olla yksin.”

Halusimme tai emme, roikkuminen negatiivisissa tunteissa tuo mukanaan myös epäsuoraa ja salakavalaa kärsimystä, josta on haittaa itsetunnollemme.

Valitettavasti totumme tyhjyyteen, mielipahaan, halveksuntaan ja jopa siihen, ettemme ole onnellisia. Tämä on vaarallista, ottaen huomioon että menetämme kaiken, kun tappiomieliala hiipii elämäämme.

Some figure

Ansaitset paljon enemmän kuin mitä jotkut ihmiset antavat sinulle. Jotkut ihmiset eivät vain osaa rakastaa toisia eivätkä ymmärrä, mitä vastavuoroisuus on. Nämä kaksi asiaa ovat vilpittömän rakkauden kulmakivet.

Tällaiset henkilöt eivät välitä ponnistella sen eteen, että saisivat hymyn ihmisten huulille eikä kyyneliä ihmissuhteissa.

  • Sinun ei pitäisi ryhtyä tällaisiin ihmissuhteisiin. Rakkauden pitäisi tuoda sinulle iloa, ei surua. Ole rohkea ja jätä taaksesi kokemasi tuska, jotta saat eheytesi takaisin.
  • Eheys tarkoittaa yhteyden löytämistä sen välillä, mitä ansaitsemme, mitä tunnemme ja mitä teemme päivittäin. Toisin sanoen se on tasapaino mielen, sydämen ja toiminnan välillä.
  • Rakasta itseäsi siten kuin ansaitset tulla rakastetuksi, vaikka se vaatisi yksinoloa jonkin aikaa. Tämä on aina parempi vaihtoehto kuin elo huonon ja sinua satuttavan kumppanin kanssa.

Olet upea ihminen, joka ansaitsee vain parasta elämässä. Taistele tämän asian, itsesi ja rakastamiesi ihmisten vuoksi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.