Toivo hyviä asioita ja syleile niitä

marraskuu 19, 2016
Et välttämättä ole tietoinen tästä, mutta kaikki se hyvä, jonka annat ympärilläsi oleville, tulee sinulle takaisin. Ja sama pätee myös antamaasi pahaan.

Hyvien asioiden toivominen ja kaiken hyvän syleileminen ympärilläsi ei välttämättä ole asia, jota harjoitat päivittäin. Ensinnäkin tämä johtuu siitä, että ihmiset haluaisivat usein mieluummin, että ”kaikilla muilla on asiat hyvin, mutta ei niin hyvin kuin minulla itselläni”.

Jaloa, puhdasta ja epäitsekästä halua että muilla on asiat hyvin ei nähdä joka päivä, sillä ihmiset ovat taipuvaisempia toivomaan parasta itselleen ja lähellään oleville henkilöille.

Nyt sitten voidaan esittää eräs kysymys: miksi on niin vaikeaa edistää tällaisia ajatuksia ja toiveita muita ihmisiä koskien yhtäläisesti, vaikka se tuntuukin oikealta? Eräs asia, joka sinun kannattaa pitää mielessäsi on se, että monella teollasi, sanallasi ja käyttäytymiselläsi on seurauksia.

Sama koskee haluja. Halu on visualisaatio omista motiiveistasi ja tahto toimia. Jos haluat hyviä asioita jollekin toiselle, teet myös parhaasi saadaksesi asiat tapahtumaan, ja toimit vakuuttuneena, sillä oikeasti tunnet tällä tavoin.

Hyvän toivominen rikastuttaa siis sinua ihmisenä. Tällaiset toiveet eivät maksa mitään, mutta ne antavat hyvin paljon. Ne muuttavat ajatuksesi ja mielesi, sillä ne poistavat monia taakkoja ja negatiivista suuntautumista.

Me kannustammekin sinua miettimään kyseistä asiaa tarkemmin, ja tämänkertaisessa artikkelissa kerromme hyvän tahdon vaikutuksista tarkemmin. Jatka lukemista, sillä kyseessä on asia, jota kannattaa ehdottomasti pohtia!

Hyvä tahto ja positiivinen ajattelu

Se perinteinen käsitys, että ”minkä muille teet, tulee tapahtumaan sinulle itsellesi”, on aina ollut yhteydessä todellisuuteen.

Sen sijaan että tämä nähtäisiin kohtalonomaisena asiana, sitä tulisi kuitenkin ajatella enemmänkin siten, että jokaisella teollasi on seurauksensa.

Positiivisten ajatusten vaaliminen joka päivä on yhtä kuin hyvä terveys. Henkisistä asioista puhuminen tai kiltteyden toteuttaminen ovat asioita, jotka eivät ilmene ihmisten elämässä miten sattuu, vaan enemmänkin uskonnolliseen tai hengelliseen elämänkatsomukseen liittyen.

Perhonen

Positiiviset ajatukset tarkoittavat sitä, että keskität elämäsi kaikkein hyödyllisimmällä tavalla. Jos haluat hyviä asioita perheellesi ja ystävillesi, osoitat sen, että rakastat heitä ja välität heidän hyvinvoinnistaan.

Eräs suuri ongelma tulee esille kuitenkin silloin, kun kohtaat ihmisiä jotka ”haluavat pahinta mahdollista” niille, joista he eivät pidä. Mikä tämän tarkoituksena on? Mitä ihminen saa siitä itselleen? Kuka tahansa joka nauttii tällaisesta sellaisia henkilöitä koskien, joiden arvot eivät sovi hänen omiinsa, on ehdottomasti epäkypsä.

Tässä kohtaa kannattaa muistaa, että lapsen moraalikehityksessä on vaiheensa, jotka Lawrence Kohlberg on kuvannut seuraavasti: ”Kun lapsi on kuusi tai seitsemän vuotta vanha, hänellä on vain yksi moraalikoodisto, jonka mukaan ’ne ihmiset joista pidän eniten ansaitsevat parasta, kun taas ne joista minä en pidä ansaitsevat rangaistusta'”.

Tämä lähestymistapa ei ole rakentava, eikä se myöskään ole sosiaalisesti hyväksyttävä. Sinun ei tarvitse tulla toimeen kaikkien kanssa, mutta se ettei tule toisen kanssa toimeen ei tarkoita sitä, että sinä toivot hänelle epäonnistumista tai onnettomuutta.

On parempi, että toivot näille ihmisille parasta heidän omalla matkallaan. Ja samanaikaisesti sinä itse seuraat omaa polkuasi ja ehkä toivot että nämä polut eivät risteä, mutta samalla kuitenkin toivot parasta kaikille.

Tekosi, ajatuksesi ja halusi tulevat aina takaisin itseesi päin

Toiset kutsuvat tätä seuraamuksen laiksi, kun taas toisille on kyse ”bumerangivaikutuksesta”. Nämä termit voidaan kääntää joksikin sellaiseksi, joka tekee asiasta hyvin helposti ymmärrettävän.

  • Ajatuksillasi ja teoillasi on aina seurauksensa. Sana, joka lausutaan väärällä hetkellä, voi saada jonkin rakastamasi ihmisen poistumaan elämästäsi.
  • Jos toivot jotakin pahaa toiselle, pidemmällä aikavälillä tämä voi saada toiset hylkäämään sinut, sillä olet ilkeä, ja pahat toiveet saavat ihmisten olon epämukavaksi. Tällaiset toiveet kertovat suuresti siitä ihmisestä, josta ne ovat lähtöisin.
  • Kaikki mitä sanot, teet tai haluat, jättää jälkensä siihen ympäristöön joka sinua ympäröi. Muista siis miettiä niitä seurauksia, joita sanoillasi on – jo ennen kuin sanot sanasi ääneen.

Ennen kuin teet jotakin, ajattele siis sen seurauksia, ja ennen kaikkea toivo hyviä asioita kaikille niille, jotka sinun ympärilläsi ovat. Tämä on kuin jalojen siementen istuttamista, jotka tulevat rikastuttamaan sinua ihmisenä.

Avaruushali

Olet vapaa luomaan oman tulevaisuutesi

Buddha sanoi näin: ”Jos haluat tuntea nykyhetkesi, katso menneisyyttäsi, sillä tämä on sen tulosta; mutta jos haluat tuntea tulevaisuutesi, katso nykyhetkeä, sillä tulevaisuus tulee olemaan sen seurausta.”

Tämä idea voidaan nähdä hyvin yksinkertaisena ja viisaana. Olet vapaa toimija, ja olet oman todellisuutesi arkkitehti. Kaikella, minkä teet, tulee olemaan seurauksensa, kuten jo tiedätkin, ja tämä kaikki muokkaa tulevaisuuttasi askel kerrallaan. Vain toivomalla parasta niille jotka ympärilläsi ovat, voit muokata tunteitasi ja omaa tapaasi ymmärtää elämää.

Lähestymistapa, joka perustuu vastavuoroisuuteen ja toisten tunnistamiseen, avaa mielesi sekä ravitsee sydäntäsi.

Tähän liittyen voidaan todeta että sellainen ihminen, joka luo ympäristön joka on täynnä positiivisuutta ja empatiaa, lisää omaa tunnetason hyvinvointiaan. Tämä sallii sinun rakentaa toivorikkaamman ja positiivisemman tulevaisuuden kaikkien kannalta.

Kyseessä on ehdottomasti muistamisen arvoinen asia!

UUTISIA VERKOSSA