Kun ystävyydet kuivuvat, kun rakkaus sammuu

kesäkuu 8, 2017
Sekä rakkaus että ystävyyssuhteet saattavat kuolla pois. Mutta älä huoli: löydä vahvuutta heikkoudessa ja jatka eteenpäin. 

Kun ystävyydet kuivuvat ja rakkaus sammuu, jokin sinussa kuolee. Kukaan ei ole valmis menetykseen tai sellaisen siteen rikkoutumiseen, joka oli aikaisemmin niin tärkeä.

Aivomme ovat geneettisesti ohjelmoitu muodostamaan yhteyksiä ihmisten kanssa. Siten selviydymme, opimme ja etenemme elämässämme.

Samalla kun aivosi yhdistää itsensä pysyvyyteen, unohdat kuitenkin välttämättömän totuuden: asiat muuttuvat ja joskus sinun täytyy myös muuttua.

Sellaisen ystävyyden lopettaminen, joka on ollut perustavanlaatuinen osa elämääsi, heittää sinut hämmennyksen ja surun aikaan.

Ystävyys on intiimiä. Se rakentaa sinua, tuo sinulle onnellisuutta ja psyykkistä tukea. Mutta on aikoja, jolloin ennakoimattomat olosuhteet tai uudet kiinnostuksenkohteet saavat tietyt ystävyyssuhteet vähitellen sammumaan.

Sama asia tapahtuu romanttisissa suhteissa. Ehkä mukana oli petosta, pettymystä tai voi olla että vaikka kuinka paljon sattuu, rakkaus hitaasti häipyy toisesta puolisosta ilman, että hän ymmärtää miksi.

Näissä tapauksissa sinun täytyy ottaa askel eteenpäin, vaikka se on vaikeaa, vaikka elämäsi palapeli on rikki.

Tässä selvitämme kuinka tehdä tämä.

kommunikointi

Kun ystävyyssuhde kuivuu

Se saattaa vaikuttaa oudolta, mutta ystävyyssuhteet tarkoittavat eri asioita miehille ja naisille. Tämä ero ei tosin tarkoita, että ne olisivat tärkeämpiä toiselle sukupuolelle kuin toiselle.

Sillä on tekemistä ystävyyden vaikutuksen kanssa. University College London’in tekemän tutkimuksen mukaan ystävyydellä on rauhoittava vaikutus naisiin.

Naiset pitävät ystävyyttä toisten naisten kanssa lohtuna, tapana laittaa ongelmat, stressi ja ahdistus perspektiiviin. Siteellä on läheisyys joka menee yli psyykkisen maailman.

Mitä miehiin tulee, he näkevät ystävyyden käytännöllisemmällä tavalla: kaikessa on kyse asioiden tekemisestä yhdessä, vapaa-ajan vietosta, ammatillisten tavoitteiden parissa työskentelystä… He arvostavat perhettään ja kumppaniaan ystäviään enemmän ”lohdun lähteenä” löytääkseen intimiteettiä ja syvempää läheisyyttä.

Ehkä siksi naisten ystävyyssuhteiden henkilökohtainen vaikutus on tapana olla voimakkaampi.

Ota selville, kuinka Ystävät jakavat taakkamme ja lisäävät onnellisuuttamme.

 

Kuinka selvitä ystävyyden loppumisesta

tyttö ja hiekka

Yksi ystävyys ei voi ottaa toisen paikkaa: päästä siitä irti. Tämä on jotain, mitä sinun tulee ymmärtää. Ystävyydestä irti päästäminen tarkoittaa sen tietämistä, kuinka kääntää sivua ja mennä eteenpäin.

Jokainen ihminen, jokainen ystävyys ja jokainen parisuhde antaa sinulle tiettyjä asioita. Siksi et voi löytää uutta ystävää joka tarjoaa sinulle samaa mitä edellinen tarjosi ennen. Anna ihmisten olla autenttisesti omia itsejään.

Hyväksy, että ystävyydet joskus kuivuvat, ja ettei se ole huono asia.

Ihmiset kasvavat, saavat uusia kiinnostuksenkohteita ja joskus jopa päättävät, että heillä on ystäviä jotka eivät enää tarjoa mitään positiivista heidän elämäänsä.

On aikoja jolloin ystävyydestä lähteminen tarkoittaa kasvamista. Tärkeä asia on pysyä niiden ihmisten kanssa, joilla todella on merkitystä. 

Kun rakkaus kuolee

punainen savu

Kun rakkaus kuolee pois, keuhkot jotka antoivat sinulle ilmaa ja siivet jotka saivat sinut tuntemaan olevasi elossa tuntuvat murskaantuvan.

Kukaan ei tiedä miksi tai kuinka, mutta se tapahtuu. Joskus rakkaus katoaa niin kuin usva häviää auringossa.

Kun se tapahtuu, tartut toivoon: ”Ehkä jos teen näin tai sanon noin hän palaa, ” ”Ehkä jos muutun, hän rakastaa minua uudelleen…” 

Nämä ajatuksenkulut eivät ole hyvä idea. Ne vain vahvistavat negatiivisuuden, väärän toivon ja tuskan kierrettä.

Jos rakkaus kuolee, sinun täytyy tehdä se selväksi tai vaatia, että kumppanisi on varma siitä. Se saattaa vaikuttaa lopulta, mutta tämä kommunikaatio on aloituskohtasi.

Kuinka kohdata rakkauden loppu

Romanttisesta suhteesta ei kukaan pääse yli yhdessä päivässä. Itse asiassa, tutkimukset ovat osoittaneet että tarvitset palautumiseen 6 kuukautta – 2 vuotta. Vaikka se on erilaista jokaiselle yksilölle, on myös olemassa sarja strategioita jotka voivat auttaa.

Käyttäydy arvokkaasti: Jos tiedät ettei sinua rakasteta, hyväksy surusi alkaminen.

Eteenpäin katsominen ei ole helppoa kun olet jättänyt niin paljon taaksepäin. Mutta ennen kuin ruokit kaipuutasi tai ”mitä jossia” (mitä jos olisin, mitä jos tekisin…), sinun täytyy puhua nykyhetkessä:

  • Ansaitsen pitää huolta itsestäni, pitää puoliani, ja laittaa rikkoutuneet palaseni takaisin kokoon. 
  • Tulen saamaan tukea perheeltäni, ystäviltäni, nykyhetkestä jossa teen uusia tavoitteita ja löydän uutta onnea. 

Aika ja asenteesi parantavat nämä haavat, ja elämä kaikkine energioineen ja koko kauneudessaan täyttää aukon sydämessäsi uudelleen. 

UUTISIA VERKOSSA