Suutelemisen uskomattomat terveyshyödyt

· toukokuu 17, 2015

Tiesitkö, että suuteleminen vahvistaa immuunijärjestelmää? Tai että suuteleminen auttaa painonpudotuksessa, koska se kiihdyttää aineenvaihduntaa? Tai että se auttaa torjumaan hammasongelmia ja allergiaoireita? Tässä artikkelissa aiomme selittää suutelun uskomattomat terveyshyödyt.

Tutustu suutelun uskomattomiin terveyshyötyihin alapuolella ja tulet varmasti haluamaan suudella enemmän; varsinkin, kun ymmärrät, että suuteleminen pidentää jopa elinikää. 

Lisää vastustuskykyä

Tiesitkö, että suuteleminen auttaa usein ehkäisemään sairauksia? Kuinka se on mahdollista? No, koska suutelu mobilisoi hormonaalisia eritteitä, jotka lisäävät kehon vastustuskykyä luonnollisesti. Se myös sekoittaa sinun ja toisen henkilön syljen, joka toimii kuin ”luonnollisena rokotteena”, koska se sallii sinun kevyesti immunisoida itseäsi muita bakteereja vastaan.

Vähentää kipua

Endorfiineilla, jotka syntyvät suudellessa, on ominaisuuksia, jotka toimivat kivun vähentäjinä. Se myös laajentaa verisuonia, jonka vuoksi suutelu on todella suositeltavaa ihmisille, jotka kärsivät usein tulehdussairauksien aiheuttamasta kivusta, kuten niveltulehduksesta, fibromyalgiasta, kroonisesta väsymyksestä, lihasten ongelmista jne. Se on hyväksi jopa migreeniin!

Se on masennuslääke

Suuteleminen aiheuttaa oksitosiinin vapautumista kehoon. Oksitosiini on kuuluisa hormoni, joka tekee ihmisille hyvän mielialan, minkä vuoksi se toimii luonnollisena masennuslääkkeenä. Siitä näkökulmasta, suudelma on hyvä vaihtoehto taisteluun stressaavia hetkiä, surua, masennusta tai ahdistusta vastaan. Tarvitsematta ottaa masennuslääkkeitä.

Suuteleminen auttaa myös luomaan hyvän ilmapiiriin kotiin, jos parit suutelevat paljon.

Ehkäisee sydänongelmia

Stressi, josta puhuimme edellisessä kappaleessa, on yksi pääaiheuttaja useisiin sairauksiin, kuten korkeaan kolesteroliin ja sepelvaltimotautiin. Niinpä, terveellisen ruokavalion lisäksi sinun ei tulisi aliarvioida mukavaa terapiaa, jota suutelu usein tarjoaa. Se myös lisää sykettä, joka auttaa säätelemään verenpainetta.

Suudelma 2

Auttaa harjoittamaan lihaksia

Suuteleminen liikuttaa jopa 30 kasvojen lihasta ja aktivoi verenkiertoa. Mitä tämä aiheuttaa? No, se pitää ihon kiinteänä, pehmeänä ja nuorekkaana. Sen uskotaan tarjoavan samoja etuja kuin kasvojen hieronta ryppyjen ehkäisyyn. Suosittelemme suutelemaan usein ”nuorennuslääkkeenä”, joka toimii jopa paremmin kuin minkäänlainen kosteusvoide.

Ehkäisee hammasongelmia

Sinut ehkä yllättää tietää, että erään tutkimuksen mukaan suudellessa siirtyy jopa 40 000 harmitonta bakteeria toiselle henkilölle, joka vastaanottaa syljen luonnollista puolustusmekanismia.

Suuteleminen stimuloi syljen eritteitä, jotka aiheuttavat syljen uudistumista ja auttavat poistamaan suun hiukkasia ja taudinaiheuttajia, niiden desinfiointiaineiden ansiosta. Sen vuoksi se vähentää happoja, jotka ajanmyötä aiheuttavat plakkia, reikiintymistä ja kaikenlaisia hampaiden ongelmia. 

Nopeuttaa aineenvaihduntaa ja laihtumista

Suuteleminen saa kehon polttamaan kaloreita, ei ainoastaan liikkeillä, joita se aiheuttaa, vaan myös tunteiden vapautumisella. Tämä voi lisätä pulssia jopa 70 – 140 lyöntiä sekunnissa. Tämä lisää aineenvaihduntaa ja polttaa kaloreita.

Parantaa itsetuntoa

Tunnetasolla, suuteleminen tekee olomme rakastetuksi ja saa meidät tuntemaan olevamme tärkeä osa ihmisen elämää, jota suutelemme. Se on toiminta, joka henkilökohtaisen tilanteen mukaan luo tyytyväisyydentunteen rakastavasta teosta, jakamisesta, antamisesta ja saamisesta.

Jotkut neuvonantajat jopa suosittelevat, että jokainen suutelisi kumppaniaan ennen töihin lähtöä lisätäkseen itsetuntoa, mikä kääntyy paremmaksi työsuoritukseksi.

Suudelma 3

Lievittää allergian vaikutuksia

Suuteleminen stimuloi histamiinin tuotantoa, joka lievittää ja estää allergian aiheuttamia oireita, kuten aivastelu, silmien oireet tai vuotava nenä.

Suuteleminen pidentää elinikää

Kaikkien näiden syiden jälkeen ei ole epäilystäkään siitä, että suuteleminen pidentää elinikää. Mutta on tärkeää, että suudelmat ovat vilpittömiä ja säännöllisiä.

 

Kuvat: Scatto felino, jonrawlinson and duckiemonster.