Logo image
Logo image

Suutelemisen uskomattomat terveyshyödyt

2 minuuttia
Suutelemisen uskomattomat terveyshyödyt
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Tiesitkö, että suuteleminen vahvistaa immuunijärjestelmää? Tai että suuteleminen auttaa painonpudotuksessa, koska se kiihdyttää aineenvaihduntaa? Tai että se auttaa torjumaan hammasongelmia ja allergiaoireita? Tässä artikkelissa aiomme esitellä suutelemisen uskomattomat terveyshyödyt.

Tutustu suutelemisen uskomattomiin terveyshyötyihin alapuolella ja tulet varmasti haluamaan suudella enemmän; varsinkin, kun ymmärrät, että suuteleminen pidentää jopa elinikää. 

Suutelemisen mahtavat terveyshyödyt

Auttaa lisäämään vastustuskykyä

Tiesitkö, että suuteleminen auttaa usein ehkäisemään sairauksia? Kuinka se on mahdollista? No, koska suutelu mobilisoi hormonaalisia eritteitä, jotka lisäävät kehon vastustuskykyä luonnollisesti. Se myös sekoittaa sinun ja toisen henkilön syljen, joka toimii kuin “luonnollisena rokotteena”, koska se sallii sinun kevyesti immunisoida itseäsi muita bakteereja vastaan.

Auttaa vähentämään kipua

Endorfiineilla, jotka syntyvät suudellessa, on ominaisuuksia, jotka toimivat kivun vähentäjinä. Endorfiinit myös laajentavat verisuonia, jonka vuoksi suutelu on todella suositeltavaa ihmisille, jotka kärsivät usein tulehdussairauksien aiheuttamasta kivusta, kuten niveltulehduksesta, fibromyalgiasta, kroonisesta väsymyksestä ja lihasten ongelmista. Se on hyväksi jopa migreeniin!

Suutelemisella on masennusta lievittävä vaikutus

Suuteleminen aiheuttaa oksitosiinin vapautumista kehoon. Oksitosiini on tunnettu hormoni, joka tekee ihmisille hyvän mielialan, minkä vuoksi se toimii luonnollisena masennuslääkkeenä. Siitä näkökulmasta suudelma on hyvä apukeino taisteluun stressaavia hetkiä, surua, masennusta tai ahdistusta vastaan.

Suuteleminen auttaa myös luomaan hyvän ilmapiiriin kotiin, jos parit suutelevat paljon.

Auttaa ehkäisemään sydänongelmia

Stressi, josta puhuimme edellisessä kappaleessa, on yksi pääaiheuttaja useisiin sairauksiin, kuten korkeaan kolesteroliin ja sepelvaltimotautiin. Niinpä, terveellisen ruokavalion lisäksi sinun ei tulisi aliarvioida mukavaa terapiaa, jota suutelu usein tarjoaa. Se myös lisää sykettä, joka auttaa säätelemään verenpainetta.

Some figure

 

Auttaa harjoittamaan lihaksia

Suuteleminen liikuttaa jopa 30 kasvojen lihasta ja aktivoi verenkiertoa. Mitä tämä tarkoittaa? No, se pitää ihon kiinteänä, pehmeänä ja nuorekkaana. Sen uskotaan tarjoavan samoja etuja kuin kasvojen hieronta ryppyjen ehkäisyyn. Suosittelemme suutelemaan usein “nuorennuslääkkeenä”, joka toimii jopa paremmin kuin minkäänlainen kosteusvoide.

Auttaa ehkäisemään hammasongelmia

Sinut ehkä yllättää tietää, että erään tutkimuksen mukaan suudellessa siirtyy jopa 40 000 harmitonta bakteeria toiselle henkilölle, joka vastaanottaa syljen luonnollista puolustusmekanismia.

Suuteleminen stimuloi syljen eritteitä, jotka aiheuttavat syljen uudistumista ja auttavat poistamaan suun hiukkasia ja taudinaiheuttajia, niiden desinfiointiaineiden ansiosta. Sen vuoksi se vähentää happoja, jotka ajanmyötä aiheuttavat plakkia, reikiintymistä ja kaikenlaisia hampaiden ongelmia. 

Auttaa nopeuttamaan aineenvaihduntaa ja laihtumista

Suuteleminen saa kehon polttamaan kaloreita, ei ainoastaan liikkeillä, joita se aiheuttaa, vaan myös tunteiden vapautumisella. Tämä voi lisätä pulssia jopa 70 – 140 lyöntiä sekunnissa. Tämä lisää aineenvaihduntaa ja polttaa kaloreita.

Parantaa itsetuntoa

Tunnetasolla suuteleminen tekee olomme rakastetuksi ja saa meidät tuntemaan olevamme tärkeä osa ihmisen elämää, jota suutelemme. Se on toiminta, joka henkilökohtaisen tilanteen mukaan luo tyytyväisyydentunteen rakastavasta teosta, jakamisesta, antamisesta ja saamisesta.

Jotkut asiantuntijat jopa suosittelevat, että jokainen suutelisi kumppaniaan ennen töihin lähtöä lisätäkseen itsetuntoa, mikä kääntyy paremmaksi työsuoritukseksi.

Some figure

 

Lievittää allergian vaikutuksia

Suuteleminen stimuloi histamiinin tuotantoa, joka lievittää ja estää allergian aiheuttamia oireita, kuten aivastelua, silmien oireilua tai vuotavaa nenää.

Suuteleminen auttaa pidentämään elinikää

Kaikkien näiden syiden jälkeen ei ole epäilystäkään siitä, että suuteleminen pidentää elinikää. Mutta on tärkeää, että suudelmat ovat vilpittömiä ja säännöllisiä.

Kuvat: Scatto felino, jonrawlinson and duckiemonster.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.