Logo image
Logo image

5 vinkkiä seksielämäsi parantamiseksi

3 minuuttia
Jos haluat parantaa seksielämääsi, lue vinkkimme kuinka se onnistuu.
5 vinkkiä seksielämäsi parantamiseksi
Viimeisin päivitys: 19 helmikuuta, 2022

Joskus seksistä puhuminen on vaikeaa. Lisäksi siitä on liikkeellä paljon enemmän myyttejä kuin totuudenperäisiä tarinoita, höystettynä häpeällä ja noloudella. Mitä vällyjen välissä tapahtuu, se pysyköön siellä, kunnioituksesta petikumppania kohtaan. Positiivinen seksielämä koostuu enimmäkseen molempien tilannetajusta ja yhteisestä hauskuudesta. Esittelemme tässä artikkelissa viisi vinkkiä seksielämäsi parantamiseksi.

5 vinkkiä seksielämäsi parantamiseksi

1. Hyödynnä ruuan voimaa

Ruokavaliolla on merkitystä. Uskotaan, että tietyt ruuat parantavat seksielämää. Katsotaanpa tarkemmin, mitä ruokia sinun tulisi syödä seksielämäsi parantamiseksi:

 • Suklaan tiedetään parantavan mielialaa, sillä sen ansiosta endorfiinin määrä lisääntyy. Se on myös perinteinen lahja jollekin erityiselle, joten suklaalla on tuplahyöty seksielämään.
 • Valkosipulista saa energiaa, sillä siinä on paljon B- ja C-vitamiineja. Valkosipulia kannattaa syödä hieman joka päivä. Vinkki: kannattaa pestä hampaat sen jälkeen tai syödä purukumia.
 • Ostereita on aina pidetty rakkauden ruokana. Kun puhutaan merenelävistä ja seksistä, on osterit puheenaiheena varmasti. Niissä on sinkkiä, joka lisää testosteronin tuotantoa.
 • Kurkku ei välttämättä ole suosikkiruokaa, mutta sen tarjoama hyöty on väistämätöntä. Kurkun uskotaan lisäävän verenkiertoa sukupuolielimien alueella, mikä on tietenkin tarpeellista.
 • Avokadosta saa energiaa, sillä siinä on paljon D- ja E-vitamiineja. Syö avokadoa ja kestävyytesi kasvaa.

2. Romantiikka vie pitkälle

Some figure

 

Kun kyseessä ei ole yhden illan suhde tai kesäromanssi, vaan kestävä parisuhde, saattaa seksielämä muuttua rutiininomaiseksi tai jopa tylsäksi. Panosta hieman esileikkiin ja pääsette pois jumittavista rutiineista.

Romantiikka ja seksi ovat kaksi erillistä asiaa, mutta vaikka ne ovatkin läheisesti yhteydessä toisiinsa, molempien ei tarvitse aina tapahtua yhtäaikaa.

Suosittelemme tarkkailemaan ja muistelemaan, mistä yksityiskohdista kumppanisi nauttii ja mikä lisää kumppanisi nautintoa, jotta yhteinen seksuaalinen dynamiikka toimisi paremmin. Tutustuessasi toiseen paremmin, luot syvempää yhteyttä kumppaniisi.

3. Antaudu nautinnolle ja unohda ajan kuluminen

Monet ovat huolissaan seksin ajallisesta kestosta. Tästä ei tarvitse olla huolissaan, sillä stressi ja huoli ajasta ovat vain sinun päässäsi. Kaikki on suhteellista, kertoo eräs tutkimus, joka julkaistiin Medical Daily –sivustolla.

Saman tutkimuksen mukaan itse yhdyntä kestää yleensä keskimäärin hieman alle kuusi minuuttia. Penn State -yliopiston tutkimuksen mukaan tämän pituinen yhdyntä on normaali.

4. Yllätyksiä

Some figure

 

Normaalista poikkeaminen voi johtaa johonkin uuteen ja hauskaan. Käytä luovuutta ja huumorintajua, ja intiimeistä hetkistä voi tulla yllättävän hauskoja. Voitte muun muassa vaihtaa rooleja tai pukeutua roolipukuihin rikkoaksenne tavalliset kaavat.

Kun kokeilette jotain uutta ja erilaista, kokeilut ja virheet tuovat teitä lähemmäksi sitä, mikä sopii teille. Voitte lisätä niitä kohtia mistä pidätte, kokeilla uusia juttuja ja näin avaatte oven syvemmälle parisuhteeseenne.

Kun avaat mielesi uusille mahdollisuuksille, saatatte molemmat kokea uudenlaisia nautintoja, joita haluatte kokea yhdessä uudelleen. Käyttäkää mielikuvitusta. Kutsu kumppanisi kokeilemaan seksiä makuuhuoneen ulkopuolella, ehkä jonnekin jännittävään paikkaan.

5. Älä unohda paria tärkeää juttua

Seksin jälkeen on hyvä muistaa pari tärkeää normia. On tärkeää jättää tekemättä pari perustavanlaatuista virhettä.

Älä kiitä orgasmin jälkeen. Kumppanisi ei ole palvelemassa sinua.

Älä mainitse edellisiä kumppaneitasi seksin jälkeen. Se on outoa ja eksiin liittyvät seksiasiat on vaan hyvä pitää itsellään. Se on epäkunnioittavaa kumppaniasi kohtaan.

6. Kuntoile

Some figure

 

Seksin aikana kuluu noin 80 kaloria 30 minuutissa.

New England Journal of Medicine julkaisi tutkimuksen, jonka mukaan kaloreita ei kulu aiemmin luultua 300 kaloria, vaan tuo 80 puolessa tunnissa. Vähempi kalorimäärä rohkaisee olemaan jättämättä kuntosaliharjoitteluja väliin, joten älä lopeta kuntosalilla käyntiä vaikka harrastaisitkin seksiä säännöllisesti. Se ei korvaa liikuntaa eikä tee sinusta fitnessmallia, mutta muutaman ylimääräisen kalorin sillä saa poltettua!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Casazza, K., Fontaine, K. R., Astrup, A., Birch, L. L., Brown, A. W., Bohan Brown, M. M., … & McIver, K. (2013). Myths, presumptions, and facts about obesity. New England Journal of Medicine368(5), 446-454.
 • Afoakwa, E. O. (2008). Cocoa and chocolate consumption–Are there aphrodisiac and other benefits for human health?.
 • Guohua, H., Yanhua, L., Rengang, M., Dongzhi, W., Zhengzhi, M., & Hua, Z. (2009). Aphrodisiac properties of Allium tuberosum seeds extract. Journal of ethnopharmacology, 122(3), 579-582.
 • Ridzwan, B. H., Hanani, M., Norshuhadaa, M. S., Hanis, Z. F., & Aileen, T. S. H. (2013). Screening for aphrodisiac property in local oyster of Crassostrea iredalei. World Applied Sciences Journal, 26(12), 1546-1551.
 • How Long Should Sex Last, Really?. (2016). Retrieved 3 March 2020, from https://www.medicaldaily.com/how-long-does-sex-last-average-time-penis-shape-381025
 • Frappier, J., Toupin, I., Levy, J. J., Aubertin-Leheudre, M., & Karelis, A. D. (2013). Energy expenditure during sexual activity in young healthy couples. PLoS one, 8(10), e79342-e79342.
 • Casazza, K., Fontaine, K. R., Astrup, A., Birch, L. L., Brown, A. W., Bohan Brown, M. M., … & McIver, K. (2013). Myths, presumptions, and facts about obesity. New England Journal of Medicine, 368(5), 446-454.

 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.