Logo image
Logo image

Seksiä vedessä? 6 neuvoa

3 minuuttia
Eroottisten ajatusten kokeilu käytännössä on osa seksuaalisuutta. Mielikuvituksen ja todellisuuden välillä on kuitenkin ero. Tavoitteena tällaisissa tilanteissa on saada nautintoa ja tyydytystä.
Seksiä vedessä? 6 neuvoa
Viimeisin päivitys: 05 helmikuuta, 2019

Oletko koskaan kokeillut seksiä vedessä, tai ehkäpä haluaisit yrittää kumppanisi kanssa. Seksi vedessä on asia, jota vain osa meistä on uskaltanut kokeilla. Tämä voi johtua peloista, ennakkoluuloista tai vain siitä, että asiasta ei tiedetä juurikaan.

Miksi kannattaa kokeilla seksiä vedessä

Kannattaako ylipäätään harrastaa seksiä vedessä? Kyseessä on epäilemättä yleinen fantasia, niin miehille kuin naisillekin. Jo ajatus seksistä siten, että siihen liittyvät vesi, auringonvalo ja vartaloiden uppoaminen, on viettelevä.

Ennen kuin kuitenkaan lähdet kokeilemaan tätä ideaa, on hyvä muistaa eräät tärkeät neuvot, jotta voidaan välttyä vahingoilta. Tämän päivän artikkelissamme annamme parhaat vinkit siihen, mitä tulee ottaa huomioon jos aiot kokeilla seksiä vedessä!

1. Ole varovainen, jos harrastat seksiä julkisissa tiloissa

On selvää, että uima-altaissa on klooria, mutta tämä ei tarkoita sitä, että altaissa ei olisi bakteereja.

Ongelmana eivät kuitenkaan ole ne kemikaalit, joilla vettä puhdistetaan. Se, mikä saa bakteerit päätymään veteen, ovat ihmiset, jotka ne tuovat mukanaan.

Toisin sanoen haittoina ovat ne yhdisteet, joita on hiustenhoitotuotteissa, aurinkovoiteissa ja meikissä – ja tietysti vaarana ovat virtsan sisältämät kemikaalit.

Parasta on käyttää tässä apuna omaa nenää – jos siis huomaat huonoa hajua, kannattaa jättää seksi vedessä vain haaveeksi sillä kertaa. Todennäköisyys siitä, että saat tulehduksen veden sisältämien hiukkasten vuoksi, on alhainen, mutta on kuitenkin hyvä välttää sellaisia alueita, joilla käy paljon ihmisiä.

2. Vesi ei ole liukaste

Some figure

Me yhdistämme veden automaattisesti kosteutukseen, mutta itse asiassa se ei kuitenkaan ole avuksi emättimen kosteutuksen suhteen.

Mikä tähän on sitten syynä? Heti kun menet veteen, se menee syvälle emättimeesi, ja toisin sanoen vesi pesee pois kaikki emättimen vuodot, joka aiheuttaa emättimen kuivuutta.

Silloin emättimen alue ärtyy helposti veden sisältämän kloorin vuoksi, sillä kloori on syövyttävä tekijä, joka muuttaa ruumiin pH-tasoa. On siis hyvinkin mahdollista, että saat jopa emätintulehduksen tai vaginoosin.

On tärkeää, että jos harrastatte seksiä vedessä, tulee käyttää liukastetta.

3. Voiko vedessä käyttää kondomia?

Itse asiassa ei ole tehty montaa sellaista tutkimusta, jotka ottaisivat esille ehkäisyn vedessä. Mutta silloin, kun vedessä ei ole suurta määrää suolaa, kondomeja voidaan kuitenkin käyttää.

Tämä tarkoittaa sitä, että mitään haittavaikutuksia ei tule käytön vuoksi, mutta kloori voi kyllä vahingoittaa materiaaleja. On myös mahdollista, että vedessä on rasvaa tai muita kemikaalijäänteitä.

Muista, että liukasteen poissaolo saa aikaan kuivuutta ja hankausta. Tämä voi aiheuttaa sen, että kondomi repeää, ja tulisi käyttää silikonipohjaista liukastetta. Kuten jo sanoimmekin, rasva saa aikaan vahinkoa, ja vesipohjaiset tuotteet taas katoavat.

Kondomia käytettäessä se tulisi laittaa päälle ennen veteen menoa. Silloin miehellä tulisi myös olla täysi erektio, sillä jos kondomi laitetaan päälle vedessä, se saattaa revetä.

4. Onko vedessä mahdollista tulla raskaaksi?

Some figure

On ehdottomasti olemassa mahdollisuus raskaaksi tulosta, jos seksiä harrastetaan ilman ehkäisyä vedessä. Asia on aivan sama kuin silloin, kun seksiä harrastetaan vaikka sängyssä. Harhaluulo siitä, että emättimen huuhtelu vedellä pystyy saamaan siemennesteen huuhtoutumaan pois, on väärä.

Se luulo, että raskaaksi voidaan tulla menemällä uima-altaaseen jossa on spermaa, on kuitenkin vain pelkkä myytti. Raskaaksi tulemiseen vaaditaan fyysistä kontaktia ja suoraa ejakulointia, joten tämä on lähestulkoon mahdoton tapahtuma. Tarvitaan liikettä, jotta siemenneste voi mennä emättimeen.

Lisäksi tulee ottaa huomioon, että sperma ei voi elää ihmisen kehon ulkopuolella. Ei ole mahdollista, että se jää eloon ilmalle altistuneena – ei korkeissa eikä alhaisissa lämpötiloissa.

5. Sukupuolitaudit, voiko niitä tulla vedessä?

Tämä on toinen syy siihen, miksi on tärkeää käyttää vedessä kondomia, vaikka sen käyttö voikin olla hankalaa.

Mahdollisuus sukupuolitaudin saamisesta on sama riippumatta siitä, ollaanko merellä vai maissa. Huolimatta siitä, että tietyt mahdollisesti vedestä löytyvät desinfioivat aineet hävittävät bakteereja, ne eivät vähennä riskiä siitä, että saadaan tartunta.

6. Onko luiden murtuminen huomioon otettava riski?

Some figure

Tämä neuvo saattaa vaikuttaa vähän liioitellulta, mutta kun vedessä harrastetaan seksiä tietyillä tavoilla, on parasta olla varovainen.

Veden paino tekee helpoksi sen, että tasapaino häviää. Pidä siis vedessä ollessasi intohimo hallinnassa, tai tuloksena voi olla haavoja tai vakavissa tapauksissa jopa rikkoutuneita luita.

Miten siis on, kiinnostaako itseäsi kokeilla seksiä vedessä? Nyt tiedät, mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon, jos päädyt kokeilemaan tätä monen haaveissa olevaa ympäristöä seksin harrastamiseen – muista siis nämä kuusi vinkkiä!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


Lehtonen, J., Jennions, M. D., & Kokko, H. (2012). The many costs of sex. Trends in Ecology and Evolution. https://doi.org/10.1016/j.tree.2011.09.016

Berlant, L., & Warner, M. (1998). Sex in Public. Critical Inquiry. https://doi.org/10.1086/448884

Public Health England. (2017). Sexually transmitted infections and chlamydia screening in England, 2016. Health Protection Report. https://doi.org/10.1109/DASC.2005.1563459


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.