8 merkkiä siitä, että keho kaipaa seksiä

Seksin harrastaminen säännöllisesti saa ihon hehkumaan, karkoittaa näpyt, avaa ihohuokoset ja vapauttaa myrkkyjä kehosta.
8 merkkiä siitä, että keho kaipaa seksiä
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López.

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Fysiologiset ja seksuaaliset tarpeet näkyvät kehossa seksuaalisen kontaktin kaipuuna ja uusien, jännittävien kokemusten etsimisenä. Seksin puutteella on fyysisiä ja psyykkisiä vaikutuksia, olitpa niistä tietoinen tai et. Ihminen kaipaa seksin antamaa tyydytystä, mutta taustalla on syvempi tarve, joka vaikuttaa suoraan terveyteen ja hyvinvointiin.

Monesta syystä johtuen jotkut ihmiset yrittävät tukahduttaa seksuaaliset halunsa ja tuntevat olonsa hämmentyneiksi halujensa kanssa. He eivät välttämättä osaa ilmaista halujaan tai kokevat ne nolostuttavina. Toiset taas osaavat ilmaista seksuaalisuuttaan helpommin ja ovat sinut sen kanssa, ja tällaiset ihmiset käyvät tuumasta toimeen eivätkä epäröi, kun mahdollisuus uuteen kokemukseen osuu kohdalle.

Olitpa sitten millainen ihmistyyppi tahansa, jos vietät pitkän aikaa ilman seksuaalista kanssakäymistä, voivat halusi näyttäytyä entistä selkeämmin tiettyjen käyttäytymismallien ja signaalien kautta.

Merkkejä siitä, että keho kaipaa seksiä

1. Unettomuus

Seksin puute voi aiheuttaa unettomuutta

Oletko kärsinyt nukahtamisvaikeuksista? Heräätkö keskellä yötä, etkä saa enää unenpäästä kiinni? Seksin harrastaminen vapauttaa oksitosiini-hormonia, joka auttaa kehoa nukahtamaan ja nukkumaan sikeästi.

Jos et ole harrastanut seksiä pitkään aikaan, voi unenlaatu kärsiä ja nukahtamisesta tulee hankalaa.

2. Ärtyneisyys ja stressi

Ärtyneisyys voi olla merkki siitä, että keho kaipaa seksiä

Rankat mielialan heilahtelut, etenkin töissä ja ystävien keskuudessa, voivat olla merkki siitä, että keho kaipaa seksiä.

Seksin kaipaaminen ei tietenkään ole ainut syy stressiin tai ärtyneisyyteen, mutta jos on kulunut viikkoja tai kuukausia siitä, kun viimeksi harrastit seksiä, saatat kärsiä muita herkemmin negatiivisista tunteista, kuten ärtyneisyydestä, pessimismistä ja äkillisistä muutoksista asenteessasi.

On tärkeää ymmärtää, että seksi auttaa pitämään mielialan tasaisena ja positiivisena, ja vaikka yrittäisit vältellä sitä, on kysessä fyysinen ja emotionaalinen tarve, jota ei voi tukahduttaa.

3. Lisääntyneet fantasiat

Haaveilu seksistä lisääntyy kun keho kaipaa seksiä

Jokainen haaveilee ja fantasioi seksistä: usein yöaikaan tai jonkinlaisen ärsykkeen kiihottamana.

Kun haaveet ja unelmointi seksistä yleistyvät ja ilmenevät useaan otteeseen päivän aikana, on se selkeä merkki siitä, että keho kaipaa seksiä ja seksuaalista aktiviteettia.

4. Iho menettää hehkunsa

Se tosiasia, että seksin harrastaminen voi parantaa ihoa, voi kuulostaa huuhaalta, mutta se on täysin totta. Kun harrastat seksiä usein, ihohuokoset avautuvat ja poistavat epäpuhtaudet, jotka voivat johtaa finneihin ja mustapäihin.

Toki ihoa voi hoitaa kosmeettisesti ja finneistä voi päästä eroon monilla eri hoidoilla, mutta seksin harrastamisella on sama vaikutus kuin muillakin fyysisesti rasittavilla toimilla: se poistaa myrkkyjä hikoilun kautta ja kiihdyttää verenkiertoa.

Jos kasvojen iho on menettänyt osan luonnollista kiiltoaan ja kuulauttaan, ja näppyjä ilmenee kuin sieniä sateella, saattaa tämä olla merkki siitä, että keho kaipaa seksiä.

5. Muutut vähemmän sosiaaliseksi

Seksin puute voi johtaa sosiaaliseen eristäytymiseen

Seksuaalisten kokemusten puute voi johtaa sosiaaliseen eristäytymiseen. Tämä johtuu siitä, että kun keho tuottaa vähemmän endorfiineja, voi mieliala olla matalalla, etkä jaksa viettää aikaasi muiden ihmisten kanssa. Vetäydyt ja ryvet itsesäälin tai murheiden aallokossa.

6. Fyysiset vaivat

Onko kipukynnyksesi madaltunut? Kärsitkö pienistä kolotuksista ja säryistä? Jos et ole harrastanut seksiä pitkään aikaan, keho tuottaa vähemmän serotoniinia ja endorfiinia, eli onnellisuushormoneja, jotka vähentävät kipua.

7. Epävarmuus

Seksin harrastaminen parantaa itseluottamusta

On hyvin mahdollista, että kun lakkaat harrastamasta seksiä, voi itseluottamuksesi karista. Alat epäillä omia kykyjäsi ja viehättävyyttäsi.

Seksin harrastaminen parantaa itseluottamusta, sillä ihminen tuntee olonsa halutuksi ja arvostetuksi. Tämä pätee sekä miehillä että naisilla.

Kun seksiä ei tipu, se voi johtaa masentuneisuuteen, ahdistukseen ja muihin psyykkisiin ongelmiin. Voit tuntea olosi toivottomaksi ja yksinäiseksi, epähaluttavaksi.

8. Yksinäisyyden tunteen vaarallisuus

Yksinäisyys voi johtaa huonoihin päätöksiin seksikumppanien suhteen

Ole varovainen! Kun tunnet olosi yksinäiseksi ja kaipaat kosketusta, saatat tehdä huonoja päätöksiä seksikumppaneiden suhteen.

Jos viimeisestä kerrasta on vierähtänyt pitkä tovi, voi yksinäisyyden tunne johtaa sinut tekemään päätöksiä, joita tulet myöhemmin katumaan. Alla olevat tilanteet ovat yleisiä, kun yksinäisyys ottaa ylivallan:

  • Päätät palata takaisin yhteen ex-puolison kanssa tai otat häneen yhteyttä, vaikka tiedät, ettei suhde toimi.
  • Harrastat seksiä läheisen ihmisen kanssa; ystävän tai työkaverin. Tämä tekee asioista monimutkaisia.
  • Päädyt harrastamaan seksiä tuntemattoman tyypin kanssa, jonka tapaat baarissa tai juhlissa. Seuraavana aamuna voit katua päätöstäsi.

Näillä päätöksillä voi olla negatiivisia seurauksia, vaikka tämä ei aina pidäkään paikkaansa.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
8 yleisintä seksifetissiä
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
8 yleisintä seksifetissiä

Vaikka pelkkä sana "fetissi" on joidenkin mielestä pelottava, se on yleinen ja harmiton tapa, joka voi itse asiassa parantaa seksikokemusta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.