Logo image
Logo image

8 merkkiä siitä, että keho kaipaa seksiä

3 minuuttia
Seksin harrastaminen säännöllisesti saa ihon hehkumaan, karkoittaa näpyt, avaa ihohuokoset ja vapauttaa myrkkyjä kehosta.
8 merkkiä siitä, että keho kaipaa seksiä
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Fysiologiset ja seksuaaliset tarpeet näkyvät kehossa seksuaalisen kontaktin kaipuuna ja uusien, jännittävien kokemusten etsimisenä. Seksin puutteella on fyysisiä ja psyykkisiä vaikutuksia, olitpa niistä tietoinen tai et. Ihminen kaipaa seksin antamaa tyydytystä, mutta taustalla on syvempi tarve, joka vaikuttaa suoraan terveyteen ja hyvinvointiin.

Monesta syystä johtuen jotkut ihmiset yrittävät tukahduttaa seksuaaliset halunsa ja tuntevat olonsa hämmentyneiksi halujensa kanssa. He eivät välttämättä osaa ilmaista halujaan tai kokevat ne nolostuttavina. Toiset taas osaavat ilmaista seksuaalisuuttaan helpommin ja ovat sinut sen kanssa, ja tällaiset ihmiset käyvät tuumasta toimeen eivätkä epäröi, kun mahdollisuus uuteen kokemukseen osuu kohdalle.

Olitpa sitten millainen ihmistyyppi tahansa, jos vietät pitkän aikaa ilman seksuaalista kanssakäymistä, voivat halusi näyttäytyä entistä selkeämmin tiettyjen käyttäytymismallien ja signaalien kautta.

Merkkejä siitä, että keho kaipaa seksiä

1. Unettomuus

Some figure

Oletko kärsinyt nukahtamisvaikeuksista? Heräätkö keskellä yötä, etkä saa enää unenpäästä kiinni? Seksin harrastaminen vapauttaa oksitosiini-hormonia, joka auttaa kehoa nukahtamaan ja nukkumaan sikeästi.

Jos et ole harrastanut seksiä pitkään aikaan, voi unenlaatu kärsiä ja nukahtamisesta tulee hankalaa.

2. Ärtyneisyys ja stressi

Some figure

Rankat mielialan heilahtelut, etenkin töissä ja ystävien keskuudessa, voivat olla merkki siitä, että keho kaipaa seksiä.

Seksin kaipaaminen ei tietenkään ole ainut syy stressiin tai ärtyneisyyteen, mutta jos on kulunut viikkoja tai kuukausia siitä, kun viimeksi harrastit seksiä, saatat kärsiä muita herkemmin negatiivisista tunteista, kuten ärtyneisyydestä, pessimismistä ja äkillisistä muutoksista asenteessasi.

On tärkeää ymmärtää, että seksi auttaa pitämään mielialan tasaisena ja positiivisena, ja vaikka yrittäisit vältellä sitä, on kysessä fyysinen ja emotionaalinen tarve, jota ei voi tukahduttaa.

3. Lisääntyneet fantasiat

Some figure

Jokainen haaveilee ja fantasioi seksistä: usein yöaikaan tai jonkinlaisen ärsykkeen kiihottamana.

Kun haaveet ja unelmointi seksistä yleistyvät ja ilmenevät useaan otteeseen päivän aikana, on se selkeä merkki siitä, että keho kaipaa seksiä ja seksuaalista aktiviteettia.

4. Iho menettää hehkunsa

Se tosiasia, että seksin harrastaminen voi parantaa ihoa, voi kuulostaa huuhaalta, mutta se on täysin totta. Kun harrastat seksiä usein, ihohuokoset avautuvat ja poistavat epäpuhtaudet, jotka voivat johtaa finneihin ja mustapäihin.

Toki ihoa voi hoitaa kosmeettisesti ja finneistä voi päästä eroon monilla eri hoidoilla, mutta seksin harrastamisella on sama vaikutus kuin muillakin fyysisesti rasittavilla toimilla: se poistaa myrkkyjä hikoilun kautta ja kiihdyttää verenkiertoa.

Jos kasvojen iho on menettänyt osan luonnollista kiiltoaan ja kuulauttaan, ja näppyjä ilmenee kuin sieniä sateella, saattaa tämä olla merkki siitä, että keho kaipaa seksiä.

5. Muutut vähemmän sosiaaliseksi

Some figure

Seksuaalisten kokemusten puute voi johtaa sosiaaliseen eristäytymiseen. Tämä johtuu siitä, että kun keho tuottaa vähemmän endorfiineja, voi mieliala olla matalalla, etkä jaksa viettää aikaasi muiden ihmisten kanssa. Vetäydyt ja ryvet itsesäälin tai murheiden aallokossa.

6. Fyysiset vaivat

Some figure

Onko kipukynnyksesi madaltunut? Kärsitkö pienistä kolotuksista ja säryistä? Jos et ole harrastanut seksiä pitkään aikaan, keho tuottaa vähemmän serotoniinia ja endorfiinia, eli onnellisuushormoneja, jotka vähentävät kipua.

7. Epävarmuus

Some figure

On hyvin mahdollista, että kun lakkaat harrastamasta seksiä, voi itseluottamuksesi karista. Alat epäillä omia kykyjäsi ja viehättävyyttäsi.

Seksin harrastaminen parantaa itseluottamusta, sillä ihminen tuntee olonsa halutuksi ja arvostetuksi. Tämä pätee sekä miehillä että naisilla.

Kun seksiä ei tipu, se voi johtaa masentuneisuuteen, ahdistukseen ja muihin psyykkisiin ongelmiin. Voit tuntea olosi toivottomaksi ja yksinäiseksi, epähaluttavaksi.

8. Yksinäisyyden tunteen vaarallisuus

Some figure

Ole varovainen! Kun tunnet olosi yksinäiseksi ja kaipaat kosketusta, saatat tehdä huonoja päätöksiä seksikumppaneiden suhteen.

Jos viimeisestä kerrasta on vierähtänyt pitkä tovi, voi yksinäisyyden tunne johtaa sinut tekemään päätöksiä, joita tulet myöhemmin katumaan. Alla olevat tilanteet ovat yleisiä, kun yksinäisyys ottaa ylivallan:

  • Päätät palata takaisin yhteen ex-puolison kanssa tai otat häneen yhteyttä, vaikka tiedät, ettei suhde toimi.
  • Harrastat seksiä läheisen ihmisen kanssa; ystävän tai työkaverin. Tämä tekee asioista monimutkaisia.
  • Päädyt harrastamaan seksiä tuntemattoman tyypin kanssa, jonka tapaat baarissa tai juhlissa. Seuraavana aamuna voit katua päätöstäsi.

Näillä päätöksillä voi olla negatiivisia seurauksia, vaikka tämä ei aina pidäkään paikkaansa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Brody, S. (2010). The relative health benefits of different sexual activities. The journal of sexual medicine7(4), 1336-1361. Disponible en: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1743609515329775
  • Center for Women’s Health. (s.f.). The Benefits of a Healthy Sex Life. Disponible en:  https://www.ohsu.edu/womens-health/benefits-healthy-sex-life
  • Hambach, A., Evers, S., Summ, O., et al. (2013). The impact of sexual activity on idiopathic headaches: an observational study. Cephalalgia33(6), 384-389. Disponible en: https://journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/0333102413476374
  • Jannini, E. A., Fisher, W. A., Bitzer, J., et al. (2009). Controversies in sexual medicine: Is sex just fun? How sexual activity improves health. The Journal of Sexual Medicine6(10), 2640-2648. Disponible en: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1743609515322669
  • Lastella, M., O’Mullan, C., Paterson, J., et al. (2019). Sex and sleep: perceptions of sex as a sleep promoting behavior in the general adult population. Frontiers in public health,7(33), 1-6. Disponible en: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6409294/#:~:text=Oxytocin%20is%20elevated%20as%20a,females%20(12%2C%2013).
  • Liu, H., Waite, L. J., Shen, S., et al. (2016). Is sex good for your health? A national study on partnered sexuality and cardiovascular risk among older men and women. Journal of Health and Social Behavior57(3), 276-296. Disponible en: https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/0022146516661597
  • Olivier, J., Esquivel, D., Waldinger, M. & Olivier, B (2019). Serotonin and Sexual Behavior. In M. Tricklebank & E. Daly (Eds.), The Serotonin System (pp. 117-132). Academic Press.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.